Hyppää pääsisältöön

laululyriikka

 • Kirjoitin tämän Sinulle – Jarkko Martikainen ja Laura Moisio livenä Yle Areenassa tänä iltana

  17.05.2016 Kulttuuri

  Kirjoitin tämän Sinulle -klubilla Martikainen ja Moisio

  Lauluntekijät laulavat ja puhuvat työstään Kansallisteatterin lavaklubilla. Tapahtumaa voi seurata klo 19.30 alkaen niin keikkapaikalla kuin kotisohvalla Yle Areenan tai Kirjastokaistan välityksellä!

 • Reijo Pajamo on kertonut tarinoita joululauluista jo 45 vuotta

  23.12.2015 Kulttuuri

  Joululaulutuntijan rakkaimmat laulut

  Musiikintutkija ja kuoromies Reijo Pajamo tuntee joululaulujen tarinat. Hän on kirjoittanut joululauluista kaksi kirjaa, ja kiertää joka joulu laulamassa ja laulattamassa kansaa. Mitkä ovat hänen omat lempilaulunsa?

 • 1960- ja 70-lukujen erilaiset äänet: Aulikki Oksanen, Harri Saksala, Eero Koivistoinen ja Sakari Kukko

  07.05.2015 Elävä arkisto

  1960- ja 70-luvulla suomalaisen musiikin rajat venyivät

  1960-luvun lopussa ja 70-luvulla suomalainen kevyt musiikki mullistui täysin. Perinteisen iskelmän ja käännöskappaleiden rinnalle syntyi suomalainen rock, toisesta suunnasta taistolainen laululiike venytti rajoja. Myös jazz, kansanmusiikki ja jopa maailman musiikki sotkivat pakkaa. Aulikki Oksanen, Harri Saksala, Eero Koivistoinen ja Sakari Kukko tekivät musiikkiaan myllerrysten keskellä.

 • Suomalaisen runouden suurkuluttaja - Kaj Chydenius

  05.02.2015 Kulttuuri

  Päättymätön runouden möyhintä jatkuu. Kaj Chydeniuksen suurprojekti runouden parissa on jatkunut monen kymmenen vuoden ajan. 1960-luvulla hän härnäsi kabareelauluillaan ja riehui nuorten säveltäjien performansseissa. Pianon ääreen Kaj kapuaa vieläkin säestämään laulujaan, mutta kuka olisi uskonut että kirkkoonkin vielä!

 • Live: Samae Koskinen

  15.03.2011 Elävä arkisto

  Mystinen psykepoppari vai ujo runopoika Riihimäeltä? Samae Koskisen kaksi muusikkominää englanniksi levyttävän Sister Flo -yhtyeen keulahahmona ja omista tunteistaan sanailevana sooloartistina eroavat toisistaan melko lailla.

 • Live: Matti Johannes Koivu

  11.03.2011 Elävä arkisto

  Folk-tunnelmoija Matti Johannes Koivu lumoaa lempeällä lauluäänellään ja sydämeen käyvillä sanoituksillaan. Sympaattinen laulaja-lauluntekijä konsertoi Tavastialla ensimmäisen soololevynsä julkaisun aikoihin vuonna 2006.

 • Mika ja Turkka Mali

  17.07.2009 Elävä arkisto

  Vuodesta 1978 yhdessä esiintyneet ja levyttäneet Malin veljekset ovat tunnettuja erityisesti Forssaan liittyvistä kappaleista ja Vladimir Vysotskin laulujen käännöksistä.

 • Kalevi Toropainen: Työttömän jenkka

  29.07.2007 Elävä arkisto

  Oululainen voitelija Kalevi Toropainen laulaa runonsa Työttömän jenkka.

 • Arja Saijonmaa lähti laulamaan maailmalle

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Laulaja ja teatterintekijä Arja Saijonmaa temmattiin kansainväliselle uralle jo varhain. Kreikkalainen vasemmistosäveltäjä Mikis Theodorakis kiinnitti hänet vuonna 1970 maailmankiertueensa solistiksi.