Hyppää pääsisältöön

vedenpuhdistus

 • Prisma Studio: Pönttöä ei voi huijata – jätevesi paljastaa huumeet

  10.05.2016 Yle TV1

  Wc-pöntön kautta viemäriin päätyy outoja tavaroita.

  Tekohampaita, luottokortteja, puhelimia, koruja ja tamagocheja. Wc-pöntön kautta viemäriin päätyy arkisia ja outoja tavaroita.

 • Inarijärven erakkokalastaja tiesi paremmin

  09.12.2014 Elävä arkisto

  Kaksi dokumenttia kalastaja Eemeli Nikulasta.

  Kalastaja Eemeli Nikula asui kaksikymmentäviisi vuotta erakkona pienessä saaressa keskellä Inarijärveä. Nikula eli sopusoinnussa luonnon kanssa, sen ehdoilla ja siitä elantonsa saaden. Kokenut kalastaja tunsi Inarijärven ja osasi myös ennustaa sen kalakannan karun kohtalon vain kolme vuotta ennen kuolemaansa.

 • Laajalahden erakkokalastaja Arvin kova elämä

  06.06.2014 Elävä arkisto

  Osmo Visurin dokumentti vuodelta 1968.

  Arvi laulaa, Arvi kalastaa, Arvi muistelee menneitä, eikä pelkästään hyvällä. Osmo Visurin dokumentissa vuodelta 1968 kuullaan sisällissodan kokeneen veteraanin elämäntarina, johon on mahtunut kuolemaa ja vastoinkäymisiä. Kahden vaimon leski ja liki täysin pilatun merenlahden kalastusapajakseen valinnut mies on kuitenkin tyytyväinen paikkaansa yhteiskunnassa, turvassa ihmisiltä ja turvassa jumalilta.

 • Karpo paskanhajun jäljillä - lisäaineella eroon hajuhaitoista

  19.06.2012 Elävä arkisto

  A-studion satiiri 70-luvulta.

  Yksi autoteollisuuden historian käännekohdista koettiin 1970-luvulla, kun Yhdysvalloissa siirryttiin käyttämään lyijyttömiä polttoaineita. Hannu Karpon A-studion satiirissa sivutaan polttoaineteollisuuden keksintöjä, mutta pilailun tarkka kohde jää hämärän peittoon.

 • Nokian vesikatastrofi sairastutti noin 6000 ihmistä

  15.07.2011 Elävä arkisto

  Epäonnistunut tiedottaminen pahensi tilannetta.

  Jäteveden sekoittuminen juomaveteen aiheutti mittavan kriisin Nokialla marraskuussa 2007. Kaupungin epäonnistunut tiedottaminen pahensi tilannetta entisestään.

 • Maailman vesipäivä

  22.03.2010 Oppiminen

  Maailman vesipäivä

  Suomessa on vettä enemmän kuin tarpeeksi, emmekä edes tule ajatelleeksi sitä. Keskiverto suomalainen käyttää vettä yli 155 litraa päivässä. Kuitenkin maailman väestöstä kaksi kolmannesta kärsii ajoittain veden puutteesta.

 • Paskalaki: käsikirjoitus

  05.10.2009 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Paskalaki

  05.10.2009 MOT

  Maaseudun asukkaiden on uusittava talojensa jätevesijärjestelmät vuoteen 2014 mennessä. Näin määrää ympäristöministeriön muutaman vuoden takainen asetus.

 • Kalat tekevät pesiä

  07.02.2007 Elävä arkisto

  Pieni rihmakala on siitä erikoinen, että se tekee pesän. Kutuvaiheessa koiraskala muokaa veden pinnalle pesän omista sylkykuplistaan.

 • Puhdistetaan akvaario ja mennään metsään laulaen

  07.02.2007 Elävä arkisto

  Akvaarioon ei voi panna mitä vain vettä, vaan veden pitää seisoa ympärissä enen lisäämistä. Vettä ja akvaariota pitää myös puhdistaa.

 • Kalojen ruokintaa, kakan putsausta ja hyljeasiaa

  07.02.2007 Elävä arkisto

  Kaloja ruokitaan erityisellä kalanruoalla. Ruoka on pieninä hippusina kalanruokapurkissa. Kovin paljon pienet kalat eivät ruokaa tarvitse.

 • Lievestuoreen lipeälampi

  05.01.2007 Elävä arkisto

  Sellutehtaan yhteydessä ollut lipeälampi oli vuosikymmenien ikävä maamerkki Laukaan Lievestuoreelle. Lampi saatiin kuivattua vasta 2000-luvulla.

 • Täytetään akvaario

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Matti-nukke ja Ilkka Koivisto ryhtyvät rakentamaan akvaariota.