Hyppää pääsisältöön

suositukset

 • Jopa 40 prosenttia syövistä voitaisiin ennaltaehkäistä – Näin sinä voit alentaa omaa syöpäriskiäsi

  06.02.2018 Tiede

  Mitään yksittäistä ihmeainetta ei kaupan hyllyltä löydy.

  Mitään yksittäistä ihmeainetta ei kaupan hyllyltä löydy.

 • Marjan totuus: Viiniä vanhemmille!

  13.11.2015 Marja Hintikka Live

  Rentoa vastuullisuutta alkoholinkäyttöön! - Marja Hintikka

  Miksi suomalainen äiti syyllistyy yhden siiderin ostosta rapujuhliin, mutta ranskalainen siemailee viiniä muitta mutkitta samalla imettäen, kysyy Marja Hintikka. Lapsiperheiden alkoholinkäyttö on teemana Marja Hintikka Livessä 16.11.2015

 • Heikki Soini: En ole ikinä ymmärtänyt suomalaista suhtautumista alkoholiin

  13.11.2015 Marja Hintikka Live

  Miksi te ihmiset juotte?

  "En juo alkoholia. En ole juonut vuosiin. Ei minulla mitään ideologiaa juomattomuuteeni ole, en ole vain kokenut siihen mitään tarvetta." Näin sanoo Marja Hintikka Liven Heikki Soini, joka ei ymmärrä alkuunkaan suomalaista alkoholikeskustelua.

 • Sokeriansaan lankeaa huomaamatta

  07.09.2015 Akuutti

  Sokeriansaan lankeaa huomaamatta

  Sokeriansaan lankeaa huomaamatta

 • Raitista ilmaa varpaille — vauvanhoitoa 1930-luvun malliin

  04.03.2014 Elävä arkisto

  Vuonna 1936 valmistunut filmi kertoo välähdyksittäin, millaisista asioista ihmisen ensimmäinen elinvuosi lapsen näkökulmasta koostuu.

 • Kaverisi voi olla mainostaja - suosittelumarkkinointi lisääntyy

  21.01.2014 Kuningaskuluttaja

  Tuttavien mielipiteitä kuunnellaan tarkalla korvalla. Ennen sana uusista tuotteista levisi puskaradion ja Tupperware-kutsujen kautta. Nyt ideaa on jalostettu ja tuotteiden suosittelut on viety sosiaaliseen mediaan. Suomessa toimii kaksi suosittelumarkkinointia pyörittävää yritystä, Hopottajat ja Buzzador.

 • Soittolista lied-musiikin kuuntelun haasteisiin

  20.10.2013 Klassinen

  Baritoni Aarne Pelkosen suositukset.

  yle.fi/klassisen Musiikkineuvola toimittaa soittolistoja mittatilaustyönä. Tähän mennessä sarjassa ovat ilmestyneet soittolistat Naisenergiaa lapsiperheen äidille, Minimalismia punkin ja rapin ystävälle, Seikkailua ja sellomusiikkia lomailevalle koululaiselle sekä Rytmikästä ja energistä musiikkia entiselle selloharrastajalle. Toivotko soittolistaa itsellesi? Tästä ohjeisiin.

 • Rytmikästä ja energistä musiikkia entiselle selloharrastajalle

  15.02.2013 Klassinen

  Lyömäsoittaja Antti Suorannan suositukset.

  yle.fi/klassisen Musiikkineuvola toimittaa soittolistoja mittatilaustyönä. Tähän mennessä sarjassa ovat ilmestyneet soittolistat Naisenergiaa lapsiperheen äidille, Minimalismia punkin ja rapin ystävälle ja Seikkailua ja sellomusiikkia lomailevalle koululaiselle. Toivotko soittolistaa itsellesi? Tästä ohjeisiin.

 • Seikkailua ja sellomusiikkia lomailevalle koululaiselle

  27.06.2012 Klassinen

  RSOn soolosellisti Eeva Rysän suositukset.

  Uuteen musiikkineuvolaan otti yhteyttä äiti, joka kertoi kymmenen vuotiaan poikansa kiinnostuneen sellomusiikista ja klassisesta. Hän haluaisi kovasti ruokkia innostusta ja RSOn soolosellisti Eeva Rysä lupasi auttaa. (Kuva: Timo Heinänen)

 • Minimalismia punkin ja rapin ystävälle

  29.05.2012 Klassinen

  Säveltäjä Juhani Nuorvalan suositukset.

  Juhani Virtanen, 38, työskentelee digitaalisen median parissa verkkopalveluiden konseptisuunnittelijana. Hänelle läheisiä musiikinlajeja ovat punk, rap ja vapaampi jazz. Soittolistatoive kääntyy kohti nykymusiikkia ja listan laatijaksi lupautuu säveltäjä Juhani Nuorvala. - Uudessa Musiikkineuvola-sarjassa klassisen musiikin ammattilaiset räätälöivät mittatilaustyönä soittolistoja asiakkaille.

 • Naisenergiaa lapsiperheen äidille

  25.05.2012 Klassinen

  Oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartanon suositukset.

  yle.fi/klassisessa alkaa uusi sarja Musiikkineuvola, jossa klassisen musiikin ammattilainen räätälöi soittolistan toivojan musiikkikäyttäytymisen mukaan. Oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano laati malliksi naislaulua sisältävän soittolistan 35-vuotiaalle kolmen lapsen kotiäidille Maija Gustafssonille.

 • Tietoisku: Ei leipä lihota

  15.11.2011 Elävä arkisto

  Näin ravintosuositukset ovat muuttuneet

  Ihmisen olisi hyvä syödä 6-9 viipaletta leipää päivittäin, suositti valtion ravitsemusneuvottelukunta vuonna 1981.

 • A-talk: Voita pöytään!

  17.09.2010 Elävä arkisto

  Keskustelu hiilihydraateista ja rasvoista syksyllä 2010

  Rasvakeskustelu kiehuu kuumana. Vuosikymmenien aikana suomalaiset ovat oppineet vähentämään rasvan käyttöä. 70-luvulla aloitetussa Pohjois-Karjala-projektissa kansalle opetettiin, että etenkin eläinperäiset rasvat lihottavat, tukkivat verisuonia ja aiheuttavat sydänsairauksia. Voita vai margariinia. Hiilihydraateista ja rasvoista puhuvat syksyllä 2010 THL:n pääjohtaja Pekka Puska,professori Kari Salminen, kirurgi Taija Somppi ja dosentti Mikael Fogelholm.

 • Ravintoympyrä kuntoon

  24.01.2007 Elävä arkisto

  Syötkö lautasmallin mukaan?

  Elimistö on kuin auto. Se tarvitsee polttoaineen lisäksi voiteluaineita. Oikein koostetusta ruokaympyrästä löytyvät myös voiteluaineet.

 • Toukotyöt ja säteilymittaukset Tšernobyl-keväänä

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Etenkin maidon jodipitoisuus oli suurennuslasin alla.

  Tšernobylin laskeuma ei vaikuttanut juurikaan suomalaisiin toukotöihin. Viranomaiset tosin tarkkailivat elintarvikkeita erityisen tarkasti. Etenkin maidon jodipitoisuus oli suurennuslasin alla.

 • Filmit sensuurin saksissa

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Elokuvaan on kautta sen historian liittynyt kovempi tai lievempi sensuuri. Sensorit ovat aikojen kuluessa kehittäneet oman uuskielensä ja estetiikkansa.