Hyppää pääsisältöön

valtio (instituutio)

 • Riku Rantala: Suomalaisia on potkaissut käsittämätön onni, mutta miksi emme suostu uskomaan sitä?

  30.10.2017 Docventures

  Onko synkkyytemmekin lopulta pelkkä myytti?

  Docventures kääntää nyt katseensa armaan kotimaamme rajojen sisäpuolelle. Suomi on higari kaikilla mittareilla, mutta mikään ei tunnu meille riittävän. Olisiko nyt oikea hetki myöntää, että olemme maailman onnekkaimpia ihmisiä? Jokainen, joka ymmärtää tätä kieltä, on maapallon mittakaavassa voittanut lotossa ja vielä perään kuitannut raaputusarvasta päävoiton, kirjoittaa Riku Rantala.

 • Listoja näille ja muille

  12.03.2017 Näkökulmat

  Metalista listoista nauttiville...

  Ihmismieli, jostakin merkillisestä syystä - ainakin omani - tuntuu pitävän listoista. Silläkin uhalla, että jotkin allaolevista listoista ovat teille jostakin (muukalaislegioona, pyhäkoulu, joutsenlammen harjoitushuoneen balettipuomin graffitikaiverrus) jo tuttuja, kirjaan muutamia listoja tähän. Toivottavasti on niistä iloa. Ja tervetuloa täydentämään ja lisäämään niitä kommenteissa!

 • Suomi on suomalainen — ohjelmasarja suomalaisuudesta

  09.03.2017 Yle TV1

  Matkalle suomalaisuuteen johdattaa Juhani Seppänen.

  Mitä suomalaisuus oli ennen ja mitä se on nyt? Matkalle suomalaisuuteen johdattaa Juhani Seppänen.

 • Horoskooppi koleerisille ja muille. Ja/tai paljon muuta. Eikä siinä vielä kaikki!

  02.11.2016 Näkökulmat

  Hippokrateellisia horoskooppimietteitä Kajolta.Pitkä! (Sori)

  ..Jos Joensuun yliopiston tutkijat ennustaisivat, että mikrobiologisista ja kännykkäsäteilyllisistä syistä länsirannikkomme asukaat muuttuisivat hohtavan vihreiksi uudenvuodenaattona kahden vuoden perästä, tieto saisi luultavasti palsta- ja kaistatilaa ja odotuksentäyteisen paikan ihmisten sydämissä...

 • Kiteen ja Rääkkylän kuntaliitoksen valmistelu kokonaan seis

  30.09.2016 Yle Uutiset

  Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan kuntaliitospäätöstä ei saa panna täytäntöön ennen kuin Rääkkylän valitus on käsitelty. Päätös keskeyttää yhdistymisvalmistelut.

 • Taiteilijat sivilisaation raunioilla

  09.06.2016 Kulttuuri

  Taiteen ja yhteiskunnan suhde ei ole ennalta annettu.

  Taiteen ja yhteiskunnan suhde ei ole ennalta annettu.

 • Salatieteistä kiinnostunut hevari Jussi Sohlberg: yhteiskunta ei voi olla uskonnoton

  29.02.2016 Battle

  Kirkon erityisasemasta puhumassa kaksi pitkätukkaa.

  Uskonnosta ja kirkon erityisasemasta keskusteli kanssani Yle Puheella salatieteistä kiinnostunut hevari Jussi Sohlberg. Työkseen Jussi tutkii uusia uskonnollisia liikkeitä sekä uskonnollisia muutoksia Suomessa. Hän on ollut kymmenen vuotta Kirkon tutkimuskeskuksen palveluksessa. -Juhani

 • Miksi kuolema maksaa? Kirkon ja valtion tuhatvuotinen taival Suomessa

  28.02.2016 Battle

  Miksi suomalaiset rahoittavat kirkon toiminnan?

  Luterilaisuus ei ole ollut Suomen valtion virallinen ideologia sataan vuoteen. Miten päädyttiin järjestelmään, jossa suomalaiset rahoittavat kirkon toimintaa? Vastaus löytyy kirkon ja valtion tuhatvuotisesta historiasta.

 • Ulkolinja: Valtiot velkakierteessä

  25.02.2016 Yle TV1

  Miksi julkisen velan kasvu on niin nopeata

  Länsimaiden talous perustuu lainarahalle. Miksi julkisen velan kasvu on niin nopeata ja voiko velkakierteestä selvitä?

 • Tehtaankadulla valvottiin suomalaisten ystävyyden laatua

  14.01.2016 Historia

  Kuinka Neuvostoliitto vaikutti Suomen sisäpolitiikkaan

  Neuvostoliitto puuttui Suomen sisäisiin asioihin monin tavoin. Kun Tuntematon sotilas -elokuva tuli ensi-iltaan, se ei epäröinyt kertoa Suomen valtiojohdolle, että elokuvassa oli Neuvostoliitolle epäystävällisiä kohtauksia. Porkkalan palautus ja erityisesti sen ajoitus aikataulutettiin Suomen presidentinvaaleja ajatellen.

 • Vihollisia omassa maassaan – leireille vangittujen suomalaisten tarinoita

  12.11.2015 Elävä arkisto

  Suomi vangitsi 1944 saksalaisten suomalaisvaimot ja lapset

  Suomi vangitsi 1944 saksalaisten suomalaisvaimot ja lapset

 • Yritystukien saajia salataan edelleen

  18.09.2013 MOT

  Yritystukien julkisuudessa on edelleen puutteita, koska lisääntyvien verotukiaisten saajat pysyvät piilossa. MOT teki viime vuonna suururakan, ja kokosi avoimen tietokannan kaikista saatavilla olevista yrityksille suoraan maksetuista valtion tukiaisista. Nyt päivitämme aineiston vuoden 2012 tiedoilla.

 • Huomautettavaa muutamista eläimistä ja muusta

  18.08.2013 Näkökulmat

  "....Niin taas! Jo liikaa se! Eri lintu, sama asenne. Ei millaistakaan säädyllisyyttä! Ihminen kun sentään on luomakunnan kruunu, niin tuollainen eläinten kurittomuus on jo täysin epähillillistä! Ei ollut minun nuoruudessani noin siveettömiä eläimiä!"

 • Kapula

  20.05.2013 Näkökulmat

  ..."Useammallekin paikkakunnalle valtio olisi jättänyt kadun tai tien viereen erikoispöydälle sellaisen kapulan, ja niinpä uteliaat ihmiset eri paikkakunnilla kutakuinkin samaan aikaan ottaisivat käteen sen kapulan, kun se olisi niin kiinnostavan näköinen. Ja kun vieressä olisi vielä lappukin että ”Saa ottaa.” Ja miettisi moni, että mikähän kapula tämä on. Ja ottaisi mukaansa. Varsinkin naiset, kun ne ovat utealiaat luontonsa ansiosta, kuten ahvenet, ja kuten se nainen joka polttaa vastapäisellä parvekkeella tupakkaa ja katselee verhojen välistä pahaenteisesti..."

 • Vappukirje valtiolle

  30.04.2013 Näkökulmat

  "...Minkä takia tehdään patterikoteloiden kannet niin hankalasti avattaviksi, ja että murtuu niistä ne nastat. Miksi ei tehdä kunnollisia koteloita saman tien! Onko valtion patterikotelotarkastaja koko ajan pilkillä tai baarissa tai tai ainaisella Retu-perällä, kun ei tarkasta koteloita kunnolla! Tarkastaisit jo!..."

 • Epistä: missä vihollisenpäivä?

  19.02.2013 Näkökulmat

  "...Kun aikuisten suhteen sopiva arjen satuanti on vähintäänkin rajallista, ja yhteiskunnassa pitää vaan olla yhtä hymyä ja dynaaminen ja proaktiivinen ja ajan hurmassa eteneväinen & syner- ja eleginen, niin kukas ja mikäs antaa aikuisille mahdollisuuden turvallisesti vatvoa niitä muita tunteita kuin hymytunteita & kapitalistinmiellyttämis-tunteita mitä lapset satujen avulla päässään setvivät. Ei paljon kukaan! Kaikki vain usuttaa että ole kunnolla ja hymyile! Entäs jos ei huvita olla kunnolla! Entäs! Kysyn vaan!

 • Dilemmiä (ja polylemmiä) arjen piirissä

  22.11.2012 Näkökulmat

  " Vain mielikuvitus on rajana sille, millaisin perkelyyksin meitä toistuvasti koetellaan, ja millaiseen pukuun arjen -lemmat milloinkin pukeutuvat.."

 • Uusi eläin

  29.06.2012 Näkökulmat

  Uhanalaiset eläinlajit vievät median huomiota siinä määrin, että harvoin tulee mietityksi millaisia uusia eläinlajeja pitäisi tai voisi katoavien lajien tilalle ja entisten rinnalle tulla. Millainen siis pitäisi olla uuden eläimen, uuden eläinlajin? Missä sen pitäisi elää? Mitä syödä? Miten käyttäytyä? Mietitäänpä sitä vähän..

 • Raportti lintukodosta EU:n ulkopuolella

  16.03.2012 Näkökulmat

  Viikon kansalaisshampanja naisille tulee tällä viikolla Cattierilta ja se on Armand de Brignac Brut Gold, mutta savulohibagelin kanssa ei myöskään Krugin Clos du Mesnil 1995 ole mällimpi valinta, joskin Cattierissa on kivempi pullo, kullanvärinen. Kuponkeja molempiin saa Haukiolta; ja toki voi ottaa molempia ja verrata. Krugin pullo on mustan oloinen mutta siinäkin sentään etiketti on kullanvärinen.

 • Muutoksia arkeen

  03.10.2011 Näkökulmat

  M. Kajo uskoo että jo pienet muutokset arjessa voivat helpottaa elämää.

Sivut