Hyppää pääsisältöön

velat

 • Dokumenttiprojekti: Luonnonlaki – maatilan isä ja poika sukupolvien ketjussa

  19.03.2019 Yle TV1

  Miten sukupolvenvaihdos onnistuu vanhalla maatilalla?

  Dokumenttielokuva syrjäseutujen maanviljelijöiden kamppailusta muuttuvassa maailmassa.

 • Näin toimii talous: Mistä raha tulee?

  01.11.2017 Oppiminen

  Raha syntyy velkaa ottamalla.

  Raha syntyy velkaa ottamalla.

 • "Ylikalliiseen asumiseen ei pidä sopeutua ylipitkillä lainoilla" – Ruotsin mallin pitkät lainat huolettavat ekonomisteja

  22.05.2017 Puoli seitsemän

  S-Pankki on tuonut markkinoille 45 vuoden lainan

  Oma koti kullan kallis. Mutta mitä jos siihen ei ole varaa? Yksi tapa selvitä kustannuksista olisi pitkä, jopa 45-vuotinen asuntolaina. Silloin lainan kokonaishinta tosin kipuaa korkealle. Puoli seitsemän -lähetyksen juttu pitkistä asuntolainoista herätti asiantuntijat kritisoimaan "ikuisia" lainoja.

 • Perinnässä hupparille lisälaskua 173 euroa

  14.01.2017 MOT

  Perintäkulujen kasvu voi yllättää, jos lasku jää maksamatta

  Perintäkulujen kasvu voi yllättää laskujaan maksamatta jättäneet. Pahimmillaan perintään ajautuminen saattaa nostaa laskun moninkertaiseksi.

 • Pankkivangit: käsikirjoitus

  13.06.2016 MOT

  MOT: Pankkivangit -ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus.

 • Velkavankeuteen suistuneet yrittäjät nousemassa pankkeja vastaan

  10.06.2016 MOT

  Merikapteeni velkavankina 24 vuotta

  ”Sen jokainen tietää, että ei näillä eläketuloilla sitä koskaan makseta. Eikä maksa lapset eikä lapsenlapsetkaan”, Tatu Hoikkala kertoo kaatuneen yrityksensä jälkeen jääneestä pankkivelasta.

 • Turismi ja tulivuoret pelastivat Islannin talouden haaksirikolta

  26.11.2015 Elävä arkisto

  Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

  Syksyllä 2008 Islannin ylikuumentunut talous romahti.

 • Taistelu Katinkullasta

  02.09.2014 Elävä arkisto

  Katinkullan lomakylä vei perustajansa konkurssiin.

  Asianajaja Seppo Juurikko ja yrittäjä Pertti Lindeman saivat 1980-luvulla suuruudenhullun idean. He halusivat perustaa Sotkamon Vuokattiin Pohjoismaiden suurimman lomakylän. Se toteutui, mutta mikään muu ei sitten mennytkään suunnitelmien mukaan.

 • Terveisiä suomalaisista perheistä, jotka voittivat vaikeudet

  25.08.2014 Elävä arkisto

  Suomalaisia perheitä, jotka selvisivät kriiseistä.

  Uskottomuus, velkakierre, masennus ja yhteisen ajan puute ovat vain muutamia kriisejä, joista avioero saatetaan laittaa vireille. Terveisiä perheestä -sarjassa tavattiin tavallisia suomalaisia perheitä, joissa oltiin voitettu kriisit ja päätetty pysyä yhdessä. Jokaisessa 21 jaksossa oman näkemyksensä parien tilanteesta antoi myös parisuhdeasiantuntija tai psykologi. Sarjaa esitettiin vuosina 2001 ja 2004, ja joissain perheissä vierailtiin kahteen otteeseen.

 • Valtio, joka meni konkurssiin − ja selvisi siitä

  22.07.2014 Elävä arkisto

  Argentiinan lama päättyi vuonna 2002 konkurssiin.

  Argentiinan syvä lama päättyi vuonna 2002, kun se julistautui konkurssiin. Saman tien valtiontalous lähti nousuun. Kymmenen vuotta myöhemmin kysyttiin, miksei Euroopan kriisimaiden voisi antaa seurata Argentiinan tietä.

 • Eläkeläispariskunnan taistelu oman kotinsa puolesta

  19.12.2013 Elävä arkisto

  Oma tupa, oma lupa. Vai onko sittenkään näin? MOT:n Häätö-Blues vuodelta 2006 kertoo espoolaisesta eläkeläisparista, joka häädettiin omasta velattomasta asunnostaan kansainvälisen rakennusyhtiön suunnitelmien tieltä.

 • Autistien kummisetä

  23.11.2012 MOT

  Neurocity Oy perustettiin vuosia sitten todelliseen tarpeeseen. Ideana oli antaa hoitoa neurologisista häiriöistä kärsiville lapsille. MOT näyttää mitä hienon julkisivun takana oikein on tapahtunut.

 • Lääkkeitä eurokriisiin: ei kuritusta vaan kulutuskysyntää

  23.10.2012 Elävä arkisto

  Suomessa keskustelu euroalueen 2010-luvun talouskriisistä on usein pelkistynyt kriisipakettien kannattamiseen tai vastustamiseen ja "vastuuttomien eteläeurooppalaisten" arvosteluun. Joukko nuoremman polven taloustutkijoita ja -bloggaajia katsoo kuitenkin, ettei kriisin ytimessä ole holtiton taloudenpito eikä euron rakenteellisia ongelmia ratkaista tuhoisilla leikkauspaketeilla.

 • Euroopan velkakriisi – kuka maksaa?

  30.03.2012 Elävä arkisto

  Kun maailmantalous vasta toipui finanssikriisistä alkoi Euroopasta kuulua huonoja uutisia. Marraskuussa 2010 Irlanti ilmoitti hakevansa EU:n ja kansainvälisten rahoittajien apua selviytyäkseen veloistaan. Portugali ja Kreikka seurasivat perässä, ja pian euromaissa oltiin ennenkokemattoman talouskriisin edessä.

 • Prosenttijengit - suomalainen mafia

  04.01.2012 Elävä arkisto

  Prosenttijengit edustavat Suomessa järjestäytynyttä rikollisuutta. Sen tunnusmerkkejä ovat muun muassa kansainvälisyys, laillisen taloudellisen toiminnan hyödyntäminen ja väkivalta. Lisäksi jengit ovat usein tiukasti organisoituja ja niissä vallitsee selkeä työnjako.

 • Laman lapset

  21.11.2011 Elävä arkisto

  Nuoret saivat osansa yhteiskunnan säästökuurista.

  1990-luvun lama oli talousvaikutuksiltaan Suomen historian pahimpia talouskriisejä. Sen vaikutukset näkyvät nyt nuorissa aikuisissa, jotka saivat osansa aikuisten murheista ja yhteiskunnan säästökuurista.

 • Panttilainaamo ei ole köyhän pankki

  07.11.2011 Elävä arkisto

  Panttilainaamo ei ole köyhän pankki eikä huutokauppa aloittelijan apaja. Käteisen rahan tarpeessa oleva saattoi ennen pantata vaikkapa liinavaatteensa. Elintason noustessa kelpuutettavan tavaran kirjo kapeni.

 • Pari kiloa suklaata ja muut neuroosit

  06.07.2011 Elävä arkisto

  Näyttelijä Leea Klemola kertoo sairastaneensa bulimiaa.

  "Mä olisin varmaan parantunut bulimiasta paljon nopeammin, jollei se olisi mua niin paljon naurattanut", kertoi näyttelijä Leea Klemola vuonna 1993.

 • Pikavippiparonit

  27.12.2010 Elävä arkisto

  Pikalainoja tarjoavat yritykset tekevät muhkeita voittoja. Onko rahat hankittu rehellisin keinoin? kysyy MOT.

 • Ajankohtaisen kakkosen pankki-ilta

  06.05.2009 Elävä arkisto

  Pankinjohtajat ja pankkivalvojat haastettiin keskusteluun.

  Keskellä 90-luvun suurta lamaa ja pankkikriisiä pankinjohtajat ja pankkivalvojat haastetaan keskusteluun siitä, kenen on vastuu rahalaitosten jättimäisistä luottotappioista ja pankkien huterasta tilanteesta.

Sivut