Hyppää pääsisältöön

teatterit

 • Itsen kävelytys-, kuntoilutus-, innostamis- riitely- ja laskujen pienenäpitämis- sekä mm. Riemannin teoreeman todistamis rahvaalle & oppineillerobotti

  20.02.2017 Näkökulmat

  Nuorisonhaukkumisrobotti säästäisi nuorison haukkujien aikaa

  Sanotaan että riita puhdistaa ilmaa. Ei puhdista ilmaa riita! Valheellista markkinointia! Aktiivihiilisuodatin ja HEPA-suodatin (High-efficiency particulate arrestance) puhdistavat ilmaa! Riidat voisi jättää riitelyrobotin tai -robottien riideltäväksi esim. sillä aikaa kun itset menevät askareisiinsa, tai uimaan, tahi katsomaan, onko missä jäätä mitä voi kantapäällä raksauttaa, tai yrittämään piirtää koomiseton hevonen tai muu eläin.

 • Ihminen joka katosi

  07.04.2016 Kulttuuri

  Maahanmuuttoa Kafkan malliin

  Taide kertoo usein terävämmin kuin uutiset. Tai vähintäänkin taide auttaa meitä ymmärtämään paremmin uutisia.

 • Tutkija uudistaisi taiteen rahoitusta vähentämällä maakuntien laitosten määrää radikaalisti

  10.12.2015 Kulttuuricocktail

  Tutkja uudistaisi taiteen rahoitusta

  Ministeri Sanni Grahn-Laasonen haluaa uudistaa taiteen rahoitusta ja erityisesti sen valtionosuusjärjestelmää eli vossia. Tutkija Pauli Rautiaisen mukaan uudistuksessa pitäisi harkita maakuntien taidelaitosten radikaalia vähentämistä.

 • Iltakävelyllä Lontoossa Erkki Toivasen seurassa

  29.10.2015 Elävä arkisto

  Suositut radiokuunnelmat tutustuttivat ihmiset Lontooseen

  Ylen pitkäaikaisen ulkomaankirjeenvaihtaja Erkki Toivasen tekemät Iltakävelyllä-radio-ohjelmat tutustuttivat kuuntelijat paikallisiin kulttuureihin, nähtävyyksiin sekä historiaan. Toisaalta niissä pohdittiin eurooppalaisuuden olemusta ja maailmankäsitystä.

 • Nukkeäiti Eevaliisa Holma-Kinnunen

  23.12.2014 Elävä arkisto

  Ransu-nuken tekijä Kasvo-ohjelmassa 1980.

  "Koko elämäni ajan minulla on ollut halu tutkia ihmistä. Ehkä kaikkein eniten omaa itseäni." Näin kertoi Ransu-nuken tekijänä tunnettu Eevaliisa Holma-Kinnunen Kasvo-ohjelman henkilöhaastattelussa vuonna 1980.

 • Teinien seksivalistusnäytelmä kohahdutti Seinäjokea vuonna 1969

  20.06.2013 Elävä arkisto

  Seinäjoen nuorisoteatterin keväällä 1969 valmistama seksuaalivalistusesitys herätti ennakkoon jyrkkää paheksuntaa, mutta näytelmän nähneiden mielestä aiheesta oli jo aikakin kertoa avoimesti. "Yhdyntä on siis terveellisin, tärkein ja hauskin inhimillinen urheilulaji", nuoret näyttelijät julistivat iloisesti.

 • Viikonpäivät, kulttuuririentoja ja kanssakäymistä

  05.10.2012 Oppiminen

  Viikonpäivät, kulttuuririentoja ja kanssakäymistä

  Viikonpäivät pitää tuntea ainakin, kun hankitaan lippuja kulttuuririentoihin. Kuulumisten kysyminen kuuluu yleiseen kohteliaisuuteen ja maljapuheet venäläiseen kulttuuriin.

 • Sanastoa ja fraaseja

  14.06.2012 Oppiminen

  Sanastoa ja fraaseja

  Viidennessä osassa ostetaan lippuja junaan, elokuviin ja teatteriin sekä tilataan taksi puhelimella.

 • Jurkan suvussa teatteri on ennen kaikkea

  23.04.2012 Elävä arkisto

  Eino ja Emmi Jurkan jälekäisistä on kasvanut teatterisuku

  Eino ja Emmi Jurkan lapsista ja lapsenlapsista on kasvanut merkittävä teatterisuku, jonka vaikutukset suomalaiseen näyttämötaiteeseen ovat kiistattomat. Etenkin Sakari, Vappu ja Jussi Jurkka ovat tehneet ikimuistoisia roolisuorituksia niin televisiossa kuin valkokankaallakin.

 • Helsingin uusi marmoriteatteri oli kallis mutta kaunis

  12.12.2011 Elävä arkisto

  Kriittinen Hannu Karpokin heltyy Helsingin uuden kaupunginteatterin edessä. Siitä maksettu 33 miljoonaa markkaa on "suuri hinta", mutta lopputuloksena on Karpon mielestä pääkaupungin hienoin rakennus.

 • Anneli Sauli, maitotytöstä tähteyteen

  20.05.2011 Elävä arkisto

  Anneli Saulin tie vei tanssilikasta valkokankaille.

  Anneli Saulin tie vei teatterin tanssijasta jo parikymppisenä valkokankaille. Yleisö ihastui nuoreen kaunottareen, josta tuli hetkessä tähti Hilja maitotyttö -elokuvan myötä.

 • Esko Salminen, osiensa summa

  12.10.2010 Elävä arkisto

  "Tällanen vanha mies, jota minä siis näyttelen, sehän on valtavan monisärmäinen ihminen", mietti Esko Salminen roolihahmoaan kuningas Learia vuonna 2005.

 • Miten minusta tuli minä, Kari Hietalahti

  24.08.2010 Elävä arkisto

  "Lukion jälkeisenä kesänä minulle valkeni, että haluan näyttelijäksi, ja halusin nimenomaan elokuvanäyttelijäksi.", muistelee Kari "Hissu" Hietalahti.

 • Punainen lanka: Leif Wager

  02.10.2009 Elävä arkisto

  Leif Wagerista piti tulla isona intiaani, mutta kun äiti pudotti poikansa todellisuuden kamaralle toteamalla, että se oli "teknisesti mahdotonta", hän päättikin ryhtyä näyttelijäksi.

 • Lapinlahden Linnut: Nummisuutarit Karaoketeatterissa

  23.09.2009 Elävä arkisto

  Entäpä jos karaokea sovellettaisiin myös teatteriin?

  Entäpä jos karaokea sovellettaisiin myös teatteriin? Lauri Vehviläinen, Late vaan, on vuorossa Kansallisteatterin karaokeillassa.

 • Mia Backman muistelee

  19.03.2009 Elävä arkisto

  Mia oli vasta 7-vuotias, kun hänen äitinsä kuoli. Näyttämömestarina toiminut Mian isä meni naimisiin ankaran naisen kanssa, joka oli lestadiolainen ja tuomitsi teatterin.

 • Taiteilijaelämää: Pertti Sveholm

  09.10.2007 Elävä arkisto

  Pertti Sveholm vertailee elokuva- ja teatterinäyttelemisen filosofioita, puhuu näyttämön pyhyydestä, kertoo näyttelijän pelosta sekä paljastaa kahdella sanalla näyttelemisen perustan.

 • Taiteilijaelämää: Martti Suosalo

  04.10.2007 Elävä arkisto

  Haastattelussa Martti Suosalo

  Suosalo tunnetaan sadoista rooleistaan teatterissa, televisiossa ja elokuvissa. Siitä huolimatta näyttelijä itse määrittelee itsensä patalaiskaksi, moottorina kuin diesel, jota pitää ensin hehkuttaa ennen kuin kone käynnistyy.

 • Taiteilijaelämää: Leena Uotila

  03.10.2007 Elävä arkisto

  Näyttelijä kertoo improvisaatiosta ja tragedian keveydestä.

  Solveigin laulusta nuorena kuuluisuuteen ponnahtanut Leena Uotila puhuu Taiteilijaelämässä muun muassa improvisaatiosta, farssin opetuksista, tragedian keveydestä ja intuitiosta.

 • Taiteilijaelämää: Antti Litja

  02.10.2007 Elävä arkisto

  Litja hakeutui teatteriin saatuaan potkut kaikista mahdollisista työpaikoista. Teatteriin häntä ajoi ennen kaikkea halu esiintyä - siinä vaiheessa ei vielä taiteellinen kunnianhimo.

Sivut