Hyppää pääsisältöön

lavasteet

 • UPplus: PURKU!

  13.09.2018 Uusi päivä

  Miltä UP:n studiossa näyttää nyt?

  Kuvaukset Uuden Päivän studiolla päättyivät heinäkuussa. Mitä lavasteille, rekvisiitalle ja vaatteille sen jälkeen tapahtuu? Kokenut studioesittelijä Atte Reunanen päätti ottaa asiasta selvää.

 • Vintage-miehet Tomppa ja Mike näyttävät esimerkkiä – ”Kierrätä maailma kuntoon!”

  09.05.2018 Yle TV1

  Vintagemiehet Tomppa ja Mike arvostavat tavaran tarinaa.

  Tomppa Kekäläinen ja Mike Kairenius kiertävät kirpputorit ja paikat, joista voi löytää aarteita.

 • Myrsky tuhoaa keskiaikaisen aarrelaivan Ylen studiossa – tältä näyttää poikkeuksellinen hyttilavaste

  07.12.2016 Kulttuuricocktail

  Ylellä kuvattiin harvinaislaatuinen purjelaivan haaksirikko.

  Hanneke Wromen uppoaminen kovassa myrskyssä Suomen edustalla oli suuri uutinen 1400-luvulla. Yli 500 vuotta myöhemmin kauhunhetket elettiin uudestaan Yleisradion studiossa. Katso, miten poikkeuksellista hyttilavastetta hyödynnettiin Heroes of the Baltic Sea -tv-sarjan kuvauksissa.

 • Näin tehtiin Tuijan onnettomuus

  20.09.2016 Uusi päivä

  Mitä onnettomuuden kuvaaminen ja lavastaminen vaatii?

  Uuden Päivän 6. tuotantokausi päättyi dramaattisesti Tuijan joutuessa auto-onnettomuuteen. Syksyn ensimmäisessä jaksossa Tuija näki autosta noustuaan Jimin, mutta rakastavaisten kohtaaminen loppui lyhyeen puhelimen herättäessä Tuijan kotonaan Haavistossa. Kuinka nämä kaksi kohtausta tehtiin ja mitä onnettomuuden lavastamiseen tarvitaan? Ainakin traktori, kopteri ja savukone!

 • Fanit ja näyttelijät kohtasivat UP:n studiolla - kuka jännitti ja mikä yllätti?

  17.06.2016 Uusi päivä

  Katso päivän tuntoja ja ajatuksia.

  Lauantaina 11.6.2016 fanit pääsivät kurkistamaan Uuden Päivän studion kulissien taakse ja nauttimaan live showsta. Päivä oli ikimuistoinen niin faneille kuin näyttelijöille. Katso päivän tuntoja ja ajatuksia.

 • UPplus: Ville Haapasalon Virtaus alle 3 minuutissa

  18.02.2016 Uusi päivä

  Ville Haapasalo esittelee uuden UP-studion!

  Omintakeisista matkailuohjelmistaan tunnettu näyttelijä Ville Haapasalo löysi Virtaukseen ja esittelee tässä UPplussassa valikoituja miljööhelmiä kaikelle kansalle. Tervetuloa mukaan!

 • Mitä tapahtuu Nyt tai ei koskaan -ohjelman kulisseissa?

  16.10.2015 Nyt tai ei koskaan

  Ohjaaja Katri Manninen ohjeistaa esiintyjiä kohtaukseen

  Nyt tai ei koskaan -ohjelman kuvauksissa parven jäsenet, päähenkilöt ja työryhmä pääsi näkemään ohjaaja Katri Mannisesta monia erilaisia puolia.

 • Retrotrendi nosti perinteikkään tapettitehtaan suosioon

  15.10.2014 Elävä arkisto

  Kun lamavuodet nujersivat, kotimaiset tapetinvalmistajat joko katosivat tai myivät toimintansa ulkomaille. Pihlgren ja Ritolan vuonna 1930 perustettu tapettitehdas kuitenkin jatkoi tapettien painamista Toijalassa.

 • UPplus: Jukka Poika Kuuslan-kierroksella

  24.04.2014 Uusi päivä

  Letkeän Suomi-reggaen ykköstulkki Jukka Poika vieraili UP:n kuvauksissa 19.3.2014. Sarjaa fanittavan artistin ykköstoive toteutui, kun Tero Kuusla esitteli hänelle Rantatien jättistudion!

 • Näin syntyy ooppera

  13.01.2011 Elävä arkisto

  Vuonna 1967 valmistuneessa dokumentissa näemme, miten Alban Bergin musiikillisesti vaativa Wozzeck-ooppera taipui suomalaisittain. Päivän sana oli realismi.

 • Uutisstudio YLE24

  21.09.2010 Elävä arkisto

  TV-uutisten 40-vuotisen taipaleen kunniaksi alettiin uutiset juontaa uudesta maisemastudiosta. Ensimmäisen lähetyksen luotsasi Arvi Lind.

 • Näin Hermannia tehtiin

  05.05.2010 Elävä arkisto

  Kurkistus Sirkus Hepokatin kulisseihin vuonna 1984.

  Vuonna 1984 kuvattu materiaali näyttää, mitä Sirkus Hepokatin kulisseissa tapahtui. Ohjelmanteko oli hauskaa, mutta paikoin hidasta. Voi änkeröinen!

 • Ihmeellinen maalari

  12.11.2009 Elävä arkisto

  Mitä tapahtuu, kun harmaaseen ja tylsään maailmaan saapuu mies, joka osaa tehdä värejä? Ellen Niitin runoelma värien synnystä ihastuttaa myös laulettuna.

 • TV-uutisten tunnukset

  03.09.2009 Elävä arkisto

  Katso miten tunnukset ovat aikain saatossa muuttuneet.

  TV-uutisten tunnukset ovat olleet osa yhteistä historiaamme jo vuodesta 1959 alkaen. Miten tunnukset ovat aikain saatossa muuttuneet?

 • Ilokylän isot pojat

  29.07.2009 Elävä arkisto

  Anu Kaipaisen kirjoittama lastennäytelmä vuodelta 1976.

  Anu Kaipaisen kirjoittama lastennäytelmä kertoo Ilokylässä asuvasta kiltistä Sami-pojasta, joka puolustaa pienempiään ja pistää kylää kiusoittelevan Antsun kavereineen kuriin. Näytelmä on vuodelta 1976.

 • Ihmebantu: Tyttö ja spurgu

  02.07.2009 Elävä arkisto

  Seuraamme koko perheen seikkailuelokuvan kuvauksia.

  Pääsemme seuraamaan koko perheen seikkailuelokuvan kuvauksia, jossa Siri-tyttö eksyy vanhemmistaan ja saa hoivaajakseen sillan alla asuvan spurgun.

 • Rikostarinoita Extra: Profiloijat

  15.05.2009 Elävä arkisto

  Rikosten profilointi tuli suomalaisille tutuksi 90-luvulla.

  Rikosten profilointi tuli suurelle yleisölle tutuksi, kun FBI alkoi käyttää sitä mm. sarjamurhien tutkimiseen 70-luvun alussa. Suomeen profilointi tuli 90-luvulla.

 • Leipää ja lavasteita Tesvisiossa

  13.11.2008 Elävä arkisto

  1960-luvun alussa Tesvisiossa alettiin kiinnittää yhä enemmän huomiota visuaalisuuteen. Uudenlaisessa, valoisassa televisiokuvassa näkyi etenkin Ensio Suomisen kädenjälki.

 • Tirlittan

  02.06.2008 Elävä arkisto

  Neuvokas tyttö alkaa etsiä myrskyssä kadonnutta perhettään.

  Ukkosmyrsky on lennättänyt Tirlittanin kodin taivaan tuuliin ja paiskannut samalla tytön kanavaan. Tirlittanille on jäänyt vain pyjama päälle ja okariinopilli käteen.

 • Lind, Kahila ja Toivonen juttelevat juontamisesta

  01.03.2007 Elävä arkisto

  Arvi Lind, Heikki Kahila ja Kari Toivonen ovat kukin juontaneet tuhansia uutislähetyksiä. Vuosien varrelta kokemuksia on uusista lavasteista ja studioista. Uusimman Studio 24:n kävi korkkaamassa Arvi Lind.

Sivut