Hyppää pääsisältöön

pukeutuminen

 • "Anna itsellesi lupa olla kaunis!"

  19.09.2017 Tuhkimotarinoita
  Helppous ja rentous ovat monen suomalaisnaisen pukeutumisen ydinajatuksia, niin myös Tuhkimotarinoiden Eijan. Outi Broux rohkaisee Eijaa olemaan aikuinen, naisellinen nainen: tennarit nurkkaan ja korkkarit kattoon!
 • Kuinka muoti demokratisoitui? Annamari Vänskä kertoo

  07.09.2017 Yle Teema
  Kun puhumme muodista, puhumme usein sen muuttumisesta, mutta Aalto-yliopiston muodintutkimuksen professori Annamari Vänskä ei ole puhumassa trendien vaihtelusta. Häntä kiinnostavat aivan toisenlaiset muutokset.
 • 4.10. Teeman Elävä arkisto: Retromuotia ja mannekiinin elämää

  04.10.2016 Yle Teema
  Mitä meillä oli ennen Henkkamaukkaa, Dressmannia ja Zalandoa? Teeman muotiviikon paketissa palataan suomalaisen muodin ja vaateteollisuuden kultaisiin vuosiin.
 • Lomamatka 80-luvulle -sarjassa selvitettiin, miten 2010-luvun ihminen pärjäisi kasarilla

  31.03.2016 Elävä arkisto
  Kun suomalaisilta kysyttiin, millä vuosikymmenellä elämä on ollut parasta, vastaus oli 1980-luku. Niinpä Yle lähetti tusinan suomalaisia lomamatkalle olkatoppauksien, mielenosoitusten ja jenkkifutiksen aikakauteen. Ketkä pärjäisivät parhaiten kasarilla? Lomamatka 80-luvulle -sarjan (2015) jaksojen lisäksi tähän artikkeliin on koottu runsaasti aitoa kasarimateriaalia, joka liittyy sarjan teemoihin.
 • UPplus: Lissuudesta

  17.03.2016 Uusi päivä
  Sinä aikuinen nainen: mitä jos ottaisitkin kevään vastaan muina lissuina? Rohkea ja näyttävä nainen kerää huomion nappaamalla Uusi Päivä -sarjan Lissu Kanervan tyylivinkit uudesta UPplussasta!
 • Taliban-hallinnon jälkeisessä Afganistanissa rakennettiin hauras tulevaisuus

  16.03.2016 Elävä arkisto
  Äärivanhoillisen Taliban-hirmuhallinnon kukistuttua 2001 Afganistanissa heräsi toivo paremmasta elämästä. Ylen ohjelmissa 2000- ja 2010-luvuilta seurattiin maan kehitystä erityisesti naisten oikeuksien osalta, mutta myös esimerkiksi terveyden ja koulutuksen saralla. Kansainvälisten joukkojen läsnäolo herätti ristiriitaisia tunteita: Toisaalta ne olivat epäonnistuneet tehtävässään tuoda rauhaa maaseudulle, ja antaneet korruption kukkia. Toisaalta niiden lähtö saattaisi tarkoittaa talibanien paluuta.
 • Allahin nimeen – kolme muslimia kertoo elämästään Suomessa

  12.02.2016 Elävä arkisto
  Juha Portaankorvan ohjelmassa Allahin nimeen imaami, somalinuori ja muslimiksi kääntynyt suomalaisnainen kertovat, millaista on olla muslimi vuoden 1998 Suomessa.
 • Iranin vallankumous petti maansa naiset

  05.02.2016 Elävä arkisto
  Kun islamistiset vallankumoukselliset syöksivät Iranin šaahin vallasta 1979, muutoksia vaativat sekä naiset että miehet. Naisille uuden islamilaisen tasavallan aika tiesi kuitenkin heikennettyjä ihmisoikeuksia. Ulkolinja vieraili Iranissa 20 vuotta vallankumouksen jälkeen tutkimassa naisten asemaa vuonna 1999. Iranin toisinajattelijanaiset olivat toiveikkaita: islamin uudelle ja vapaammalle tulkinnalle löytyi kannatusta.
 • Juha Hurme: Ensi keväänä puen ylleni silkkimekkoja

  14.01.2016 Kulttuuri
  Meidän suomalaisten sijainti maapallolla takaa sen, että uusi vuotemme alkaa aina pimeydestä ja vanha päättyy pimeyteen.
 • Osallistu Cican keikkamekon tekoon!

  06.01.2016 Uusi päivä
  Cicca haluaa uuden keikkamekon, joka tehdään hamahelmilaatoista. Auta Ciccaa, sillä työtä riittää! Luo oma, n. 10 x 10 sentin suuruinen hamahelmikuviosi ja lähetä se osoitteeseen: UP-nettitiimi/ Uusi Päivä, Tohlopinranta 31, 33101 Tampere.
 • UPplus: Kristan skandinaavinen citylook

  26.11.2015 Uusi päivä
  Krista Kortelainen on Virtauksen oma muotisuunnittelija, jonka pukeutumistyyli kiinnostaa sarjan faneja. Tässä toive UPplussassa esitellään Kristan varma, skandinaavinen bisnestyyli: jos haluat olla oman elämäsi Krista, nyt on aika napata hienostuneet vinkit!
 • Entiset pakolaiset karaokessa: voimaannuttaa!

  08.10.2015 Kulttuuricocktail
  Iranissa Suomea pidetään vahvojen naisten maana. Mutta löytyykö vahvaa naisenergiaa myös maahanmuuttajanaisilta?
 • Harmaan charmin voittokulku

  11.04.2015 Puoli seitsemän
  Kun täytin 30 vuotta, syntymäpäiväkutsussani oli Iris Apfelin kuva ja teksti: "ikääntyminen on etuoikeus". Ja etuoikeus se toden totta tuntuu olevan, kun seuraa, miten ikäihmisistä on tullut muotimaailman lemmikkejä.
 • #lapsistailaa-hassuttelu innosti pääsiäisenä

  06.04.2015 Puoli seitsemän
  Puoli seitsemän #lapsistailaa-kuvahaaste innosti vanhempia ja lapsia hassuttelemaan yhdessä pääsiäisenä. Haaste levisi Instagramissa, kun Suomen suosituimmat perhebloggaajat innostuivat joukolla mukaan.
 • Bloggaajaäidit Lähiömutsi ja Eppusen kaapilla antoivat lastensa valita asut itselleen

  31.03.2015 Puoli seitsemän
  Äitiys- ja perheblogit ovat yhä suositumpia, ja bloggaavien vanhempien rinnalla näissä blogeissa esiintyvät myös lapset. Kaksi suosikkibloggaajaa otti Puoli seitsemän -ohjelman #lapsistailaa-haasteen vastaan.
 • KoVe on uusi musta

  26.03.2015 Puoli seitsemän
  Verkkarit ja korkkarit ne yhteen soppii! Tyyliviikolla vierailleen stylisti ja malli Maryam Razavin mielestä asun tyylikkyys syntyy siitä, että kantajalla on siinä mukava olla. Millainen on sinun #KoVe-tyylisi?
 • Vaatelainaamossa

  24.03.2015 Puoli seitsemän
  Näyttääkseen tyylikkäältä ei ole pakko haalia omaa vaatekaappiaan täyteen erilaisia muotiluomuksia. Riihimäkeläinen Vaaterekki on vähän erilainen vaatetusliike: sieltä vaatteita saa lainata jäsenmaksua vastaan.
 • Muotibloggaaja Anna Vanhanen: Korkea hinta ei takaa laatua

  23.03.2015 Puoli seitsemän
  Muotiblogit ovat valtavan suosittuja, vaikka niiden edustama shoppailukulttuuri ei olekaan hyväksi maapallolle. Lue, mitä Mungolifen Anna Vanhanen ajattelee vastuullisesta tyylistä.
 • Puvustossa - Erikoisuus

  20.03.2015 Puoli seitsemän
  Ylen puvustossa on työstetty vaatteita mitä erikoisemmista materiaaleista. Miltä kuulostaa muovipusseista tehty hame, kuplamuovihousut tai jättimäinen piparkakku? Erikoismateriaaleista tehdyt vaatteet eivät saa mitenkään erikoisempaa kohtelua kuin muutkaan vaatteet.
 • Siskonpeti hekottaa työlle, ystäville ja henkisyydelle

  14.11.2014 Elävä arkisto
  Siskonpeti-sarjan näytteissä ollaan mm. yhteydessä enkelimarsuun, kohdataan hilpeä gynekologi, nähdään näkymätön Sari, bailataan lounasdiskossa ja pahoinpidellään ystävä Paulo Coelhon elämänviisaudella.

Sivut