Hyppää pääsisältöön

harrastajamuusikot

 • Kaikki taiteen harrastajat eivät halua ammattilaisiksi

  09.06.2015 Elävä arkisto

  Monille taide on rakas harrastus, josta ei haluta ammattia

  Moni taiteen harrastaja unelmoi voivansa tehdä taidetta työkseen, mutta moni tahtoo säilyttää sen tärkeänä harrastuksena. Tämä oli lähtökohta kesäsarjalle Intohimona taide, joka nähtiin kesällä 1999. Sen tekeminen oli sukellus toisenlaiseen Suomeen ja tutustutti useisiin ihmisiin, jotka tekivät omaa taidettaan täysin omilla ehdoillaan, ainoana motiivinaan palava halu.

 • Nuorta soittajaa Sirpa Suutari-Jääsköä inhottaisi elää ilman musiikkia

  13.02.2014 Elävä arkisto

  "Jos mulla ei olis mittään soitinta, musta tuntuis inhottavalta. Mä en pystyis olemaan oikein kunnolla ja mä menisin aina semmosen tykö, jolla olis joku soitin ja pyytäisin, että saisin soittaa", kertoo kuukauden henkilö Sirpa vuonna 1976.

 • Bluesia koulun keittolassa

  13.02.2014 Elävä arkisto

  Turun yliopiston opiskelijat perustivat bändin ja joutuivat aluksi matkaamaan puoli tuntia bussilla kunnolliselle treenikämpälle. Turha vaiva -yhtye keikkaili 1970-luvulla ahkerasti.

 • Mieskuorolaulu yhdisti eri ammattikuntien edustajat Pohjois-Pohjanmaalla Vihannissa 1970-luvulla.

  23.12.2013 Elävä arkisto

  Ohjelma ”Vihannin mieslaulajat” oli osa TV1:ssä nähtyä Musiikin teemailtaa vuodelta 1972. Haastattelujen ja laulujen välissä näkyy Vihannin ja Lampinsaaren maisemia.

 • Laulava heimo

  08.01.2010 Elävä arkisto

  Tosi tarinan Laulava -heimo dokumentti 2008 romanimusiikista

  Musiikki on osa romanielämää. Ei ole tilaisuutta, jossa romanit eivät laulaisi. Musiikki tuleekin usein tilanteen mukaan. Tosi tarinan Laulava -heimo dokumentissa (2008) nuoret imatralaismiehet esittävät valtaväestölle tuntemattomia mustalaislauluja kertoen mitä musiikki heille merkitsee, miten yhteiset arvot ja käsitykset omasta heimosta kiteytyvät musiikissa ja itse laulamisessa.