Hyppää pääsisältöön

oopperamusiikki

 • Oopperailta Suomen kansallisoopperassa: Paheellisen elämän raskas rangaistus

  05.04.2016 Klassinen

  Oopperaa livenä verkossa ja Yle Radio 1:ssä

  Igor Stravinskyn Hulttion tie kertoo onnettoman Tom Rakewellin, hulttion, tarinan. Säveltäjä inspiroitui William Hogarthin maalaussarjasta, jossa huikentelevainen tuhlaajapoika hukkaa perintönsä ja menettää elämänsä.

 • Intomielinen nuori ohjaaja Laura Åkerlund matkaa töihin Baijerin valtionoopperaan ja kertoo Euroopan kuumat oopperavinkit

  23.03.2016 Klassinen

  Varaa aikaa ja selaa Lauran vinkit Euroopan oopperataloista.

  Laura Åkerlund on 29-vuotias hurmioituneen innokas nuori oopperaohjaaja, joka suuntaa maaliskuun lopulla töihin Baijerin Valtionoopperaan Müncheniin. Laura on mukana kahden produktion, Wagnerin Mestarilaulajien ja Halévyn Juutalaisnaisen ohjaustiimeissä. Nämä molemmat oopperat voi katsoa suorana ja ilmaiseksi Staatsoper.tv:ssä ensi kesänä.

 • Hulttion tie - Live Webcast from Finnish National Opera 9.4.2016

  29.01.2016 Klassinen

  Suomen Kansallisoopperan orkesteri, joht. Eivind Gullberg Jensen. Sävellys Igor Stravinsky. Ohjaus Dmitri Bertman. Tom Rakewell Steve Davislim, Anne Hanna Rantala, Nick Shadow Jaakko Kortekangas, Baba Päivi Nisula, Trulove Koit Soasepp, Sellem Mika Pohjonen.

 • Tituksen lempeys ei ollut Mozartin harha-askel

  15.10.2015 Klassinen

  Mozartin Tituksen lempeys - saksalaista sikailua?

  Romantiikan aikana Mozartin rakastetuin ooppera oli Tituksen lempeys. Uusi aika tuomitsi sen säveltäjänsä huonoimmaksi oopperaksi. Suomessakin Titusta saatiin odottaa 1990-luvulle saakka. Miksi Titus sai tuomionsa ja millainen on Tituksen paluu? Sen voi kuulla Yle Radio 1:ssä lauantaina 17.10. klo 19.03.

 • Viimeiset kiusaukset toi oopperan kansan suosioon

  13.07.2015 Elävä arkisto

  Joonas Kokkosen teos menestyi niin Suomessa kuin ulkomailla.

  Joonas Kokkosen teos menestyi niin Suomessa kuin ulkomailla.

 • Wagnerin Nibelungin sormus -sarja

  08.07.2015 Yle Teema

  New Yorkin Metropolitan-oopperan Ring-sarja alusta loppuun

  Robert Lepagen suunnittelemasta New Yorkin Metropolitan-oopperan Ring-sarjasta tuli Metropolitanin historian kaikkien aikojen mahtavin tuotanto. Teema uusii koko sarjan lauantaisin 18.7.–8.8.

 • Suuri kuorogaala - Kansallisoopperan kuoro 70 vuotta

  20.04.2015 Klassinen

  Suomen Kansallisoopperan kuoro täyttää 70 vuotta ja juhlii taivaltaan Suurella kuorogaalalla oopperatalon päänäyttämöllä torstai-iltana 23. huhtikuuta 2015.

 • Kuusi kuvaa Vilppu Kiljusen elämästä

  14.04.2015 Elämä

  Ohjaaja Vilppu Kiljunen kertoo visuaalisesta elämästään.

  Ohjaaja Vilppu Kiljunen on ammattimainen visualisti. Työssä on pidettävä kaikki näyttämön elementit kasassa, kuvina omassa päässä. Lisäksi kuvissa soi musiikki.

 • Kaija Saariahon Émilie – valon ja valistuksen nainen

  09.04.2015 Klassinen

  Kaija Saariahon Émilie Yle Radio 1:n oopperaillassa

  Kaija Saariahon oopperassa Émilie keskiöön nousee naisen ja miehen välinen rakkaus sekä aikansa edistyksellisen tiedenaisen rakkaus tietoon, tieteeseen ja totuuteen. Suomen Kansallisoopperan esitys lähetetään Yle Radio 1:n oopperaillassa lauantaina 11.4. lähetysikkunan tekstityksen kera.

 • Perjantaisarja 15

  25.03.2015 RSO

  Kauden päätöskonsertissa laulaa maailman merkittävimpien Wagner-äänien joukkoon lukeutuva Violeta Urmana. Jumalten tuho -oopperan loppukohtauksen lisäksi RSO esittää Wagnerin vaimolleen syntymäpäivälahjaksi säveltämän Siegfried-idyllin sekä Berlioz’n Kleopatran kuoleman. LOPPUUNMYYTY Katsele ja kuuntele suora lähetys klo 19 alkaen.

 • Vierailukonsertti: Helsingin juhlaviikot

  18.03.2015 RSO

  RSO esittää Alban Bergin Wozzeckin ylikapellimestari Hannu Linnun johdolla Helsingin juhlaviikoilla. OSTA LIPPU

 • Mutkan kautta takaisin Saksaan

  19.01.2015 Klassinen
 • Lotta Emanuelsson: Viikkoni tsaarintekijänä

  27.10.2014 Ohjelmat
 • Mari Palo ja Joonas Riippa nauttivat lenkkeilystä ja hyvästä ruoasta

  17.10.2014 Klassinen

  Sopraano Mari Palo ja rumpali Joonas Riippa ovat kiireisiä muusikkoja, joten vapaa-ajallaan he rentoutuvat ulkoilemalla kahden koiransa kanssa ja kokkaamalla hyvää ruokaa.

 • 7.4. Teeman Elävä arkisto: Aulis Sallinen

  21.06.2014 Yle Teema

  Aulis Sallinen avaa arkisto-ohjelmissa sävellystyötään.

  Realistisista oopperoistaan tunnettu Aulis Sallinen avaa kahdessa arkisto-ohjelmassa sävellystyön salaisuuksia. Ohjelmien myötä Teema onnittelee 80-vuotiasta mestaria.

 • Kuolema Venetsiassa

  02.06.2014 Klassinen

  Jonas Rannila on Taide-yliopiston Sibelius-Akatemian opiskelija, joka opiskelee kevään 2014 Leipzigissa orkesterin- ja kuoronjohtoa. Nuori musiikin sekatyömies kuvaa itseään kriittiseksi wagneriaaniksi ja bachmaanikoksi. Jonas lupaa kertoa kaikesta mielenkiintoisesta näkemästään ja kuulemastaan Berliinin, Dresdenin ja Leipzigin klassisesta kolmiosta.

 • Vierailukonsertti / Helsingin juhlaviikot

  11.04.2014 RSO

  RSO vierailee 19.-20.8. Helsingin juhlaviikoilla ja esittää Šostakovitšin Orango-oopperan ensi kertaa Suomessa Esa-Pekka Salosen johdolla. Solistit tulevat Mariinski-teatterista ja kuoroina laulavat Seppo Murron valmentamat Dominante & Murtosointu. Ohjelmassa myös Šostakovitšin sinfonia nro 4.

 • Anita Välkki laulaa Wagneria

  28.04.2011 Elävä arkisto

  Oopperalaulaja Anita Välkin tavaramerkkinä olivat Wagner-roolit. Ylen 1960-luvun ohjelmissa hän laulaa aarioita Tannhäuserista, Valkyyriasta ja Lentävästä hollantilaisesta.

 • Elävä arkisto: Kansallisooppera 100 vuotta

  21.01.2011 Elävä arkisto

  Suomen Kansallisoopperan satavuotisen taipaleen kunniaksi Elävä arkisto koosti videoksi välähdyksiä oopperamme ja balettimme vaiheista. Katsele, kuuntele ja nauti!

 • Näin syntyy ooppera

  13.01.2011 Elävä arkisto

  Vuonna 1967 valmistuneessa dokumentissa näemme, miten Alban Bergin musiikillisesti vaativa Wozzeck-ooppera taipui suomalaisittain. Päivän sana oli realismi.

Sivut