Hyppää pääsisältöön

äänitysstudiot

 • Jotta jotain voi tavoitella, se täytyy ensin kuvitella – John Lennon sävelsi ja sanoitti Imaginen, mutta kuka oli laulun todellinen tekijä?

  25.09.2019 Kulttuuri

  Antti Lähde kirjoittaa uudesta John & Yoko -dokumentista.

  Antti Lähde kirjoittaa John & Yoko: Above Us Only Sky -dokumentista, joka kertoo lauluntekijästä uransa huipulla ja naisesta, joka opetti tälle uuden kielen.

 • Vielä kerran, tunteella: kamera taltioi, kun Nick Cave tekee intensiivistä musiikkia suuren surun keskellä

  24.01.2019 Yle Teema

  One More Time with Feeling on elokuva surusta.

  One More Time with Feeling on musiikkidokumentti, mutta vielä enemmän se on elokuva surusta. Ei surutyöstä vaan surusta, joka painaa studiossa työskenteleviä, mustiin pukeutuneita miehiä kasaan, on läsnä hiljaisissa hetkissä ja kuuluu musiikissa.

 • HasBeen − takana loistava tulevaisuus

  29.03.2018 Draama

  Niklas on kaksikymppinen ja pelkkä hasbeen?

  HasBeen on uusi musaympyröitä käsittelevä draamasarja, joka yhdistää perinteistä tarinankerrontaa ja somesisältöjä. Sarjan verkkokonaisuudessa tarinat jatkuvat ja löydät materiaalia, jota itse sarjassa ei nähdä: kuka imuroi studion ja mitkä biisit valitaan karaokessa?

 • Jo äänitykset antavat lupauksen ainutlaatuisesta ja hauskasta kuunnelmasarjasta

  27.06.2017 Draama

  "Kaikkien työproggisten pitäisi olla tällaisia!"

  "Kaikkien työproggisten pitäisi olla tällaisia!" Maija Vilkkumaan Mä halusin olla suffragetti on 3.7. alkava radiomusikaali. Poikkeuksellisen formaatin työryhmästä jokainen kehuu hauskoja äänityksiä, uskomatonta yhteistyötä ja onnistunutta castingia, millä oli valtava vaikutus pop-musikaalin tekemiseen. Miten ilmapiiristä tuli niin hyvä?

 • Soundbreaking

  20.01.2017 Yle Teema

  Soundbreaking-uutuussarja Yle Teemalla

  Soundbreaking on uusi, upea dokumenttisarja populaarimusiikin luomisen ja taltioinnin historiasta. Studioiden ja äänilevyjen magiikkaa on avaamassa yli 150 artistia, tuottajaa ja musiikillista suunnannäyttäjää. Sarja nähdään Teeman lahjapaketissa ke 3. ja pe 5.1.2018.

 • Ääntä, vimmaa ja populaarimusiikin uranuurtajia: Soundbreaking ja muut Teeman musiikkidokumentit keväällä 2017

  05.01.2017 Yle Teema

  Kevään tapauksia: Soundbreaking-sarja, Dylan, Carole King...

  Teeman sunnuntai-iltojen musiikkidokumenteissa perehdytään keväällä 2017 muun muassa hip hopin ja kitaravahvistinten historiaan ja Carole Kingiin (75 vuotta) – tuoretta Nobel-runoilijaa Bob Dylania unohtamatta. Kevään iso tapaus on populaarimusiikin kehitystä ja studiotyön salaisuuksia selvittävä huikea kahdeksanosainen Soundbreaking-sarja, joka alkaa 19.2.

 • Dylania kenkälaatikosta

  29.12.2016 Yle Teema

  Uusia biisejä Nobel-runoilijan sanoihin! Teema 1.1. klo 21.

  Uusia biisejä Nobel-runoilija Bob Dylanin sanoihin! Nämä tekstit ovat olleet maailmalta piilossa vuodesta 1967 eli alkuperäisistä Basement Tapes -sessioista asti. Nyt lauluja ovat tekemässä muun muassa Elvis Costello, Marcus Mumford ja Jim James. Ohjaus Sam Jones. Suomen-ensi-ilta Teemalla 1.1. klo 21.

 • Rockin klassikkolevyt: The Beach Boysin Pet Sounds

  21.12.2016 Yle Teema

  Suositun dokumenttisarjan jakso Teemalla 8.7. klo 20.

  Rockin klassikkolevyt -sarjan jakso perehtyy vuonna 1966 ilmestyneen Pet Soundsin ylimaallisiin äänimaailmoihin. Niitä kuullaan myös Brian Wilsonin konsertissa Pori Jazzissa 13.7. Dokumentti Teemalla 8.7.2017 klo 20, Areenassa 30 päivää.

 • The Wrecking Crew on dokumenttielokuva maailman parhaista studiomuusikoista

  11.03.2016 Yle Teema

  He loivat länsirannikon soundin. Teema 15.7. klo 20.

  The Wrecking Crew -lempinimellä kutsuttujen studiomuusikoiden ansiolista on pökerryttävä. He soittivat mm. Beach Boysin, Byrdsin, Elvis Presleyn, Nat King Colen, Frank Sinatran, John Lennonin, Simon & Garfunkelin, Monkeesin ja Phil Spectorin levyillä. Ryhmän keskeisen jäsenen, kitaristi Tommy Tedescon poika Denny teki muusikoista intiimin ja informatiivisen dokumenttielokuvan, suurenmoisin soundein. Teemalla 15.7.2017 klo 20.

 • Muscle Shoals on sydäntä ja jalkoja liikuttava dokumenttielokuva syvän etelän mustasta soundista, jonka loivat valkoiset maalaispojat

  26.02.2016 Yle Teema

  Tarina pienen kaupungin suuresta musiikista 22.7. klo 20

  Pikkukaupunki, iso soundi. Pikkuisen Muscle Shoalsin legendaarisissa studioissaluotiin 1960–70-luvuilla upeaa mustaa etelän soulia. Soundin loivat valkoiset maalaispojat. Liikuttava dokumenttielokuva kertoo studioista, joissa musiikkihistoriaa tekivät muun muassa Aretha Franklin, Etta James, Otis Redding, Wilson Pickett ja Rolling Stones.

 • Tuntemattomat sankarit nousevat valokeilaan kevään musiikkidokumenteissa Teemalla

  22.12.2015 Yle Teema

  Maailman parhaita musiikkidokumentteja sunnuntaisin klo 21.

  Teeman sunnuntai-illoissa jälleen maailman parhaita musiikkidokumentteja. Kevään 2016 ensi-illoissa mm. upeat studiotarinat The Wrecking Crew ja Muscle Shoals, dokumentit Daft Punkista, The Jam -yhtyeestä, Janis Joplinista, Beatlesin sihteeristä, Thorista, Knucklebone Oscarista ja Glen Campbellistä. Rockin klassikkolevyistä tutkitaan Bruce Springsteenin The Riveriä, The Whon Tommya ja Deep Purplen Made in Japania.

 • M1 - 35 vuotta musiikkituotantoja

  15.12.2015 Musiikki

  Studio on ollut tärkeä erityisesti suomalaiselle jazzille.

  M1 on Ylellä Pasilassa toimiva pinta-alaltaan Suomen suurin musiikkistudio. Se otettiin käyttöön 1982 ja puretaan 2016. Mikä siitä teki legendaarisen? Mitä siellä on tehty? Annetaan studion työntekijöiden kertoa. Ainakin suomalaiselle jazzille se on ollut kotipesä. Yle Teema lähettää suoran konsertin Yle Live: Viimeinen ilta M1-studiolla 15.12. klo 19.30.

 • Näin syntyi vinyylilevy 1970-luvun Finnvoxissa

  10.11.2015 Elävä arkisto

  Suomen johtava levytysstudio harvinaisessa reportaasissa.

  Suomen johtava levytysstudio harvinaisessa reportaasissa.

 • Valokeilassa Atte Blom

  28.09.2015 Yle Teema

  Ainutlaatuinen henkilökuva Love Recordsin perustajasta.

  Suomirockin suuri taustavaikuttaja on kerrankin itse valokeilassa. Atte Blomin kanssa ovat työskennelleet muun muassa Juice Leskinen, Rauli Badding Somerjoki, Leevi & The Leavings, Tasavallan Presidentti, Wigwam ja Hurriganes. Dokumentissa haastateltavina ovat Dave Lindholm, Mato Valtonen, Kaj Chydenius, Aki Kaurismäki, Maarit Hurmerinta, Pelle Miljoona, Andy McCoy, Tuomari Nurmio, Herra Ylppö ja Jouni Hynynen.

 • Jimi Hendrix: Hear My Train A Comin

  06.05.2015 Yle Teema

  Dokumenttielokuva kitaristineron elämästä.

  Perusteellinen muotokuva amerikkalaisen kitaralegendan lyhyestä elämästä, häikäisevästä urasta ja yhä jatkuvasta vaikutuksesta. Mukana on runsaasti musiikkia ja arkistojen aarteita sekä aiemmin esittämätöntä kuvamateriaalia muun muassa Hendrixin perheen kotiarkistoista.

 • Rockin klassikkolevyt: Quadrophenia

  13.04.2015 Yle Teema

  Dokumentti The Whon "viimeisestä mestariteoksesta".

  The Whon klassikkolevyn tarina. Pete Towshend avaa arkistonsa ja muistelee vuonna 1973 ilmestyneen temaattisen tupla-albumin kaoottisia tekovaiheita.

 • Rockin klassikkolevyt: Wish You Were Here

  02.04.2015 Yle Teema

  Tv-dokumentti Pink Floydin menestysalbumin teosta.

  Tv-dokumentti Pink Floydin Wish You Were Here -albumin (1975) teosta ja merkityksestä. Mukana Roger Waters, Dave Gilmour, Nick Mason ja postuumisti myös Richard Wright.

 • Tolonen

  27.03.2015 Yle Teema

  Dokumenttielokuva kitaristilegendasta.

  Dokumenttielokuva kitaristilegenda Jukka Tolosen musiikista ja elämästä, unelmista ja niiden romahtamisesta, luopumisesta ja uuden löytämisestä.

 • Rockin klassikkolevyt: The Doors / L.A. Woman

  19.03.2015 Yle Teema

  Legendaarisen rockbändin viimeiseksi jäänyt albumi L.A. Woman ilmestyi keväällä 1971, vain kolme kuukautta ennen laulusolisti Jim Morrisonin kuolemaa. Se merkitsi Doorsille musiikillista paluuta juurille. Levyn teosta puhuvat yhtyeen jäljelle jääneet jäsenet Ray Manzarek (joka kuoli keväällä 2013), John Densmore ja Robby Krieger sekä tuottaja Bruce Botnick.

 • Rockin klassikkolevyt: Simon & Garfunkel

  11.03.2015 Yle Teema

  Kertomus siitä, miten tehtiin yksi popmusiikin suurista klassikoista, Paul Simonin ja Art Garfunkelin viimeinen yhteinen albumi Bridge Over Troubled Water. Levy ilmestyi tammikuussa 1970. Hienojen musiikillisten muistojen lisäksi kerrotaan tarinaa ystävyydestä ja Amerikan suurten muutosten ajasta. Dokumenttielokuvan ohjasi Jennifer Lebeau.

Sivut