Hyppää pääsisältöön

keskustelut

 • Koko perheen päivässä lapset leikkivät, nuoret viihtyvät ja aikuiset osallistuvat – katso täältä lauantain 3.8 tunnelmat

  03.08.2019 Pointti

  Pointti-festivaalin parhaat palat lauantaina 3.8.

  Eläydy Pointti-kaupunkifestivaalin tunnelmaan lauantaina 3.8. Koko perheen päiväohjelma tarjosi jokaiselle jotakin. Aamupäivällä lapsia viihdytti BUU-klubbenin Babblarna. Päivällä pohdittiin lasten harrastuksiin kuskaamisesta. Illalla viihtymisen varmistivat lauantaitanssit sekä livenä lavalla nähtävät Villi Kortti ja Elämäni Biisi.

 • Sisällissota 1918 viilsi keskustelijoiden muistoissa ja yleisön tekstiviesteissä teemaillassa 2008

  13.03.2018 Elävä arkisto

  Mukana punaisten ja valkoisten jälkeläisia sekä tutkijoita

  Ajankohtaisen kakkosen teemailta kysyi keväällä 2008, miksi vuosi 1918 kiihdyttää yhä mieliä? Onko se kansallinen kipupiste vai vastakkainasettelua? Sisällissodasta oli tuolloin tullut kuluneeksi 90 vuotta. Salla Paajasen ja Jan Anderssonin vetämässä keskustelussa oli mukana punaisten ja valkoisten jälkeläisiä sekä vuoden 1918 tapahtumien tutkijoita. Katsojat osallistuivat keskusteluun tekstiviestein, joita tuli suorana Tampereelta lähetetyn teemaillan aikana puolitoista tuhatta.

 • Päämajasymposium Mikkelissä 30.6.2016 – teemoina avoin Eurooppa ja turvallisuus

  28.06.2016 Yleisradio

  Politiikan ja talouden vaikuttajat keskustelemassa.

  Päämajasymposium kokoaa politiikan ja talouden vaikuttajia Mikkeliin jo yhdeksättä kertaa.

 • Kuplien vuosi 2015

  05.01.2016 Kulttuuri

  Ville Lähde poimii vuoden 2015 hämäävimmät käsitteet.

  Filosofi Ville Lähde valitsee viime vuoden hämäävimmät käsitteet. Millaisen jälkimaun jätti julkisen keskustelun vuosi 2015?

 • Peter Høeg ja Monika Fagerholm ovat kumpikin ilmiömäisiä tarinankertojia

  12.10.2015 Kulttuuri

  Säkenöivää keskustelua luvassa

  Miksi Peter Høegin isoäiti kertoi lapsille kammottavia iltasatuja? Miksi Monika Fagerholm on lapsesta asti ajatellut, että kirjallisuus on täynnä eleganssia ja glamouria?

 • Pozaluista seurasi Heikki Kinnusen kielimatkaa Neuvostoliittoon

  23.12.2014 Elävä arkisto

  10-osaisessa sarjassa opiskeltiin venäjää.

  Venäjän kielen opetusohjelma Pozaluistassa (1985) seurattiin näyttelijä Heikki Kinnusen matkaa junalla kohti Moskovaa. Matkan varrella opittiin niin tervehdyksiä, numeroita kuin hyödyllisten verbien taivutuksia. Aina kun ruutuun ilmestyi kukko, katsojan piti lausua ruudussa näkyvä sana ja painaa se mieleen.

 • Rölli: Kummitusten linna

  29.10.2014 Elävä arkisto

  Rölli esitti laulunsa livenä 1988.

  Kun Aluestudio lähetti vuoden 1988 maaliskuussa iltapäiväohjelmaa Vaasasta, vieraili ohjelmassa studiovieraana myös koko kansan Rölli-peikko. Asianmukaisen henkilöhaastattelun lisäksi Rölli esitti karmivan kappaleen debyyttialbumiltaan.

 • Pohjalaisuuden sanoittaja Antti Tuuri

  30.09.2014 Elävä arkisto

  Kirjailija Antti Tuuri keskustelee Maarit Tastulan kanssa.

  Kirjailija Antti Tuuri keskustelee Maarit Tastulan kanssa pohjalaisesta vapauden kaipuusta, pohjalaisista murhamiehistä ja pohjalaisista viisaista naisista. Insinöörin koulutuksen saanut Tuuri nauraa keskittyneensä sisältötekniikkaan, eikä kirjailijalla vielä uuden vuosituhannen vaihteessa ollut kännykkää.

 • Tuomas Kyrön minuuttikuunnelmia

  20.11.2013 Elävä arkisto

  Kuunnelmasarja esittelee katkelmia elämän virrasta.

  Tuomas Kyrön käsikirjoittama minuuttikuunnelmasarja esittelee satunnaisia katkelmia elämän virrasta, huumoria unohtamatta.

 • Erkki Kurenniemi, digitaalisten näkyjen näkijä

  15.11.2013 Elävä arkisto

  Erkki Kurenniemi, mies digitaalisesta tulevaisuudesta

  Erkki Kurenniemi (1941– 2017) oli suomalaisen elektronimusiikin uranuurtaja, robottiteknologian kehittäjä ja virtuaalisen todellisuuden sanansaattaja. Mies digitaalisesta tulevaisuudesta rakensi syntetisaattorin ja seksofonin, visioi silmälappuvideot, ennusti ihmisten ja dataverkkojen symbioosia ja ylisti tietokonepelejä.

 • Päivärinta ja poliittiset broilerit oikealta vasemmalle

  26.09.2013 Elävä arkisto

  Nuoret 1970-luvulla syntyneet poliitikonalut tapasivat Päivärinta-ohjelmassa syksyllä 2003. Puolueiden nuorisojärjestöjen puheenjohtajat oikealta ja vasemmalta keskustelivat uuden porvarinuorten yhteisyhdistyksen tarpeesta. Pöydässä myös kinattiin, onko porvariudella muuta ideologiaa kuin ei-vasemmistolaisuus.

 • Tulevaisuuden peruskoulussa hypnotisoidaan oppilaita

  20.06.2013 Elävä arkisto

  Millainen on vuoden 2000 peruskoulu?

  Työryhmä pohti, millainen on vuoden 2000 peruskoulu. Luovassa kouluympäristössä oppilaat opettavat toisiaan ja hypnotisoija auttaa todennäköisyyslaskennassa.

 • Feeniks- ja steinerkoulut tarjoavat vaihtoehdon peruskoululle

  24.05.2013 Elävä arkisto

  Suomessa on tarjolla vaihtoehtoisia kouluja tavallisen peruskoulun rinnalle. Rudolf Steinerin pedagogiikkaan perustuvat steinerkoulut ovat 12-vuotisia yhtenäiskouluja. Absooluuttiseen demokratiaan nojaavassa Feeniks-koulussa oppilaat itse päättävät koska tulevat kouluun ja mitä opiskelevat.

 • Tuomas Enbuske etsii suomalaisuuden ydintä

  30.04.2013 Elävä arkisto

  Tarvitaanko uskontoja? Onko internet siunaus vai kirous? Miksi valehtelemme? Mitä on luovuus? Yle Q:ssa ja Yle Radio 1:ssä esitetyissä puheohjelmissaan toimittaja Tuomas Enbuske yritti pureutua suomalaisen ihmisen sisimpään.

 • Kaksi kulttuuria - keskustelua humanistien ja luonnontieteilijöiden välisestä juovasta

  16.08.2012 Elävä arkisto

  Brittiläinen lordi C. P. Snow väitti vuonna 1959 esseessään "Kaksi kulttuuria ja tieteellinen vallankumous", että luonnontieteiden ja humanististen tieteiden välinen juopa vaaransi jo länsimaisen kulttuurin kehityksen. Aiheesta keskustellaan vuonna 1967 toimittaja Eero Saarenheimon johdolla.

 • Isyyden tunnustaminen on koruton riitti

  08.05.2012 Elävä arkisto

  Naimattoman parin lapsella ei ole virallisesti isää ennen isyyden tunnustamista. Yksimieliselle avoparille isyyden tunnustaminen on paperien allekirjoittamista virastossa. Isyystestejä voidaan päätyä tekemään äidin, isän tai varttuneen lapsen tahdosta. Isyyden tunnustamisella turvataan sekä lapsen että vanhempien oikeuksia.

 • Vaalikeskustelu avasi Haavistolle ovet eduskuntaan

  27.01.2012 Elävä arkisto

  Vuonna 1987 Ylen suuressa vaalikeskustelussa nähtiin nuori Vihreiden edustaja Pekka Haavisto. Ensimmäistä kertaa eduskuntavaaleihin osallistunut Haavisto oli kerännyt ennakkoäänestyksessä vain vaivaiset 46 ääntä.

 • Eurooppa ja ajatukset avautuivat Suomi-tyttöjen reilireissulla

  30.12.2011 Elävä arkisto

  Reilillä tyttöjen maailmankuva avartuu.

  Marita ja Merja interrailasivat 80-luvun Euroopassa. Tukholman ja Kööpenhaminan jälkeen haaveissa siinsivät idylliset italialaiskaupungit ja Itä-Berliini. Matkalla tytöt pohtivat maailmaa ja maailmankuvaansa.

 • Kati Outisen maailma

  09.09.2011 Elävä arkisto

  Henkilökuva Kati Outisesta vuodelta 2002

  Aki Kaurismäen luottonäyttelijän elämä ei aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Kati Outisen on pitänyt käydä myös työvoimatoimistossa päiväraha-anomuspapereita täyttelemässä.

 • Radiojumalanpalvelus on kuulunut koteihin vuodesta 1926

  06.09.2011 Elävä arkisto

  Radiojumalanpalvelus on Ylen vanhimpia ohjelmia.

  Radiojumalanpalvelus on Ylen vanhimpia ohjelmia. Ensimmäinen jumalanpalvelus radioitiin 12. syyskuuta vuonna 1926 vain kolme päivää Yleisradion lähetystoiminnan alkamisesta.

Sivut