Hyppää pääsisältöön

työura

 • Vuosikymmenten työura Outokummulla on ollut näköalapaikka terästuotannon muutokseen

  29.09.2016 Yle Uutiset

  Kylmävalssaamolla ja projektitöissä 36-vuotisen uran Torniossa tehnyt Lasse Sillanpää on nähnyt aitiopaikalta terästehtaan kasvun 2000 ihmisen työpaikaksi.

 • Nimi miestä myöten

  10.03.2016 Kulttuuri

  Voiko nimi olla enne ja vaikuttaa uravalintaan?

  Voiko nimi olla enne ja vaikuttaa uravalintaan?

 • 8 myyttiä työstä: "Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä"

  11.01.2016 Yle TV1

  Onko ikärasismi totta vai liioittelua?

  ”Yli 50-vuotiaat eivät saa työtä”. Onko ikärasismi totta vai liioittelua – Maaretta Tukiainen selvittää.

 • Kuinka sovitat yhteen perheen ja työn? Vastaa Marja Hintikka Liven kyselyyn!

  07.12.2015 Marja Hintikka Live

  Missä kulkee raja, että kokee riittävänsä töissä ja kotona?

  Marja Hintikka Livessä puhutaan 14.12. perheen ja työn sovittamisesta yhteen. Emme asettele vastakkain kotiäitiyttä ja uraäitiyttä – koska se on väsynyttä ja kliseistä – vaan puhumme siitä, miten sekä työssä että kotona molemmat vanhemmat voisivat olla läsnä, onnistua ja tuntea riittävänsä. Vastaa kyselyyn. Tuloksia käsitellään suorassa lähetyksessä ensi viikon maanantaina.

 • Norppatunnuksen isä piirtää edelleen

  07.11.2014 Lupa välittää

  22-vuotias Elina Heinänen etsii omaa paikkaansa ja tulevaisuuttaan. Erik Bruun kohtaa Suomenlinnan kodissaan nuoren ja kertoo, kuinka löysi kipinän graafiseen alaan, jolla työskentelee vielä 88 vuoden iässä. Katso jakso Elinan ja Erikin tapaamisesta ja lue Erikin tarina.

 • Terveisiä suomalaisista perheistä, jotka voittivat vaikeudet

  25.08.2014 Elävä arkisto

  Suomalaisia perheitä, jotka selvisivät kriiseistä.

  Uskottomuus, velkakierre, masennus ja yhteisen ajan puute ovat vain muutamia kriisejä, joista avioero saatetaan laittaa vireille. Terveisiä perheestä -sarjassa tavattiin tavallisia suomalaisia perheitä, joissa oltiin voitettu kriisit ja päätetty pysyä yhdessä. Jokaisessa 21 jaksossa oman näkemyksensä parien tilanteesta antoi myös parisuhdeasiantuntija tai psykologi. Sarjaa esitettiin vuosina 2001 ja 2004, ja joissain perheissä vierailtiin kahteen otteeseen.

 • Teiniäidit – toinen kausi

  06.05.2014 Elävä arkisto

  Saritan ja Sannan sekä uusien nuorien äitien elämää 2013.

  Teiniäidit-sarjan toisella tuotantokaudella seurattiin ensimmäiseltä kaudelta tuttujen turkulaisserkusten Saritan ja Sannan elämää nuorina äiteinä. Uusina tuttavuuksina esittäytyivät 17-vuotias keravalainen Demi sekä 18-vuotias ruoveteläinen Roosa. Kaudella suuria aiheita olivat muun muassa Saritan huumeongelma ja Roosan äitiyden dramaattinen alku.

 • Näkymättömät 350 000 euroa

  07.02.2014 Y

  Suomalainen maksaa satoja tuhansia euroja eläkemaksuja. Tällaisista summista ja niiden kohtalosta kannattaa olla kiinnostunut.

 • Lauri Ihalainen, oliko nuorisotakuun lupaus liian suuri?

  18.09.2013 Nuorille. Nyt!

  Jokaiselle alle 25-vuotiaalle nuorelle tarjotaan työkokeilu-, opiskelu- tai työpaikkaa kolmen kuukauden kuluessa työttömäksi joutumisesta. Näin Suomen hallitus lupasi nuorisotakuussaan, joka tuli voimaan vuoden 2013 alussa. Oliko tavoite liian kova, työministeri Lauri Ihalainen?

 • Työura määräytyy usein nuorena

  04.09.2013 Nuorille. Nyt!

  Nuoria täytyy suosia töihin palkkaamisessa, jotta he eivät päädy pitkäaikaistyöttömiksi loppuiäkseen. Näin ajattelee sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo.

 • Kati Outisen maailma

  09.09.2011 Elävä arkisto

  Henkilökuva Kati Outisesta vuodelta 2002

  Aki Kaurismäen luottonäyttelijän elämä ei aina ole ollut ruusuilla tanssimista. Kati Outisen on pitänyt käydä myös työvoimatoimistossa päiväraha-anomuspapereita täyttelemässä.

 • Vallan mies Arvo Salo

  13.07.2011 Elävä arkisto

  Miten pyhäkoulun priimuksesta tuli Ylioppilaslehden päätoimittaja, Lapualaisoopperan luoja, runoilija, kirjailija ja taiteilijaprofessori. Poliitikkona Arvo Salo oli 1960-luvun alun poliittisen radikalismin symboli.

 • Miten minusta tuli minä, Ismo Alanko

  24.05.2011 Elävä arkisto

  Haastattelu vuodelta 2010

  Hassisen kone -yhtyeestä tunnetuksi tullut laulaja-lauluntekijä Ismo Alangolla on takanaan jo pitkä musiikillinen ura. Ensimmäisen rakkauslaulunsa hän kuitenkin sanoitti vasta kahdeksannen levynsä jälkeen.

 • Paavo Väyrynen tipahti eduskunnasta

  29.04.2011 Elävä arkisto

  Vuoden 2011 eduskuntavaalien yksi yllätys oli kansanedustaja Paavo Väyrysen tipahtaminen eduskunnasta. Väyrynen hävisi eduskuntavaalit ensimmäisen kerran 40 vuoteen ja jäi valitsematta.

 • Työn sankarit: Metsurit

  24.01.2011 Elävä arkisto

  Hannu Karpo tutustuu metsureiden raskaaseen työhön.

  Toimittaja Hannu Karpo tutustuu Hyvä Suomi -ohjelman jaksossa työn sankareihin, metsureihin, jotka tekevät raskasta ruumiillista työtä ankarissa oloissa.

 • Miten minusta tuli minä, Martti "Huuhaa" Innanen

  10.12.2010 Elävä arkisto

  Martti "Huuhaa" Innanen villitsi Suomen "sivistymätöntä kansaa" tangoparodioillaan. Säveltäjä, sanoittaja, vahtimestari, kirjailija ja tätä nykyä taidemaalari kertoo "Miten minusta tuli minä" -ohjelmassa kuinka hän löysi taiteet ja itsensä.

 • Miten minusta tuli minä, Eppu Nuotio

  18.10.2010 Elävä arkisto

  Eppu Nuotio tunnetaan paitsi kirjailijana myös näyttelijänä, ilmaisutaidon opettajana, suomentajana, ohjaajana ja näytelmäkirjailijana.

 • Pirjo Hassisesta tuli kirjailija Reginan ansiosta

  13.10.2010 Elävä arkisto

  "Luin valtavasti kirjoja ja rakastin kirjoittamista, mutta ei minulle tullut mieleenkään, että ryhtyisin kirjailijaksi", muistelee kirjailija Pirjo Hassinen nuoruus- ja opiskeluvuosiaan.

 • Miten minusta tuli minä, Jari Tervo

  23.09.2010 Elävä arkisto

  "Olin apumiehenä isäni maalausfirmassa ja tutustuin maalareiden ammattikuntaan. He olivat varsin kosteaa ja värikästä porukkaa.", muistelee kirjailija Jari Tervo.

 • Kesärenki Martti Ahtisaaren mailapoikana

  10.09.2010 Elävä arkisto

  Risto Arkimies sai swingoppia golfaavalta presidentiltä.

  Kesärenki Risto Arkimies pääsi kesäkuussa 2001 arvovaltaiseen oppiin, kun työkomennus kävi presidentti Martti Ahtisaaren mailapojaksi Nokialle.

Sivut