Hyppää pääsisältöön

uhkailu

 • Digihuijatut – Näin vältät nettipetkuttajan ansan

  18.05.2019 Yle TV1

  Nettihuijareiden uhrit kertovat kokemuksistaan.

  Nettihuijareiden uhrit kertovat kokemuksistaan ja asiantuntijat neuvovat, miten välttää digimaailman karikot.

 • “Mieheni uhkaili itsemurhalla ja lopulta toteutti sen” - Mitä tehdä, jos läheinen uhkaa tappaa itsensä?

  23.11.2018 Akuutti

  Mitä tehdä, jos läheinen uhkaa itsemurhalla?

  Mitä tehdä, jos läheinen uhkaa itsemurhalla? Entä jos hän ei suostu ottamaan apua vastaan? Kamppailin parisuhteessani näiden kysymysten kanssa ja pohdin vuosia mitä olisi pitänyt tehdä toisin.

 • Capital – rahan mahti

  05.01.2018 Yle TV1

  Emmy-palkittu draamasarja Lontoon pikkukadun elämästä.

  Emmy-palkittu draamasarja kuvaa elämää eräällä Lontoon pikkukadulla. Päärooleissa nähdään Rachel Stirling ja Toby Jones.

 • Kalmari tekee uhkailuista rikosilmoituksen, Hakkarainen ei

  26.09.2016 Yle Uutiset

  Yle Jyväskylän Nettistudiossa kansanedustajat Anne Kalmari (kesk.) ja Teuvo Hakkarainen (ps.) puivat muun muassa saamiaan uhkailuviestejä. Molemmat ovat saaneet niistä osansa.

 • Inhimillinen tekijä: Nettiviha

  02.10.2015 Yle TV1

  Onko nettikeskustelu vain harmitonta tunteiden tuuletusta?

  Onko nettikeskustelu vain harmitonta tunteiden tuuletusta? TV1 keskiviikkona 7.10. klo 22.00

 • Kalpeat naamat -näytelmän pikkutytöt joutuvat vanhempien poikien kiristämiksi

  14.11.2014 Elävä arkisto

  Ohjaaja Raili Ruston Kalpeat naamat -näytelmän (1978) kaksi tyttöä ajautuvat valehtelun kierteeseen selvitäkseen isompien poikien uhkailusta.

 • Erilainen muurahaistyttö Caru seikkailee

  27.10.2014 Elävä arkisto

  Kaunis piirroskuvitus on Aivo Taivalvuon käsialaa.

  Piirrostarina muurahaiskeossa syntyneen Caru-tytön seikkailuista on tarina kasvamisesta, erilaisuudesta ja oppimisesta. Tarinan on kirjoittanut Kristiina Taivalvuo ja kaunis piirroskuvitus on Aivo Taivalvuon käsialaa.

 • Häjyt – Pohjanmaan sitkein myytti

  11.04.2014 Elävä arkisto

  Puukkojunkkarit rellestivät 1800-luvun lopulla Pohjanmaalla.

  Pohjanmaan puukkojunkkarit eli häjyt rellestivät 1800-luvun lopulla erityisesti Ylihärmässä ja Alahärmässä. Tuolloin henkirikosten määrä oli suurin Suomen historiassa, mutta häjyjen myytistä on monta eri näkemystä. Vuonna 1978 tehdyssä dokumentissa pohditaan, millaisia ihmisiä häjyt olivat. Samana vuonna tehdyssä televisioelokuvassa Häjyt kuvaillaan muutamia tapahtumia Antti Isotalon (Kalevi Haapoja) ja Antti Rannanjärven (Harri Tirkkonen) luotsaamassa joukossa.

 • Kovaa peliä pyramidilla

  07.04.2014 MOT

  Wincapita-pyramidipelistä kertoneet toimittajat ovat saaneet tottua varoituksiin ja suoranaisiin uhkailuihin. "Media on hyvä, jos se toimii oikeuden puolesta, mutta jos se toimii vastoin oikeaa tietoa . . . tulee takuulla syytteet. En halua näin ollen Sinulle pahaa", luki kirjeessä tällä kertaa.

 • Vihapuheen lisääntyminen kertoo yhteiskunnan muutoksesta

  19.04.2013 Elävä arkisto

  Euroopan neuvoston ministerikomitean mukaan vihapuheella tarkoitetaan sellaista ilmaisua, jolla levitetään, yllytetään, edistetään tai oikeutetaan rotuvihaa, muukalaisvihaa, antisemitismiä tai muunlaista vihaa, joka perustuu suvaitsemattomuuteen. Internetin myötä tuo puhe on löytänyt uuden laajemman areenan ja kuulijakunnan.

 • Demoneilla uhkaava saarnaaja on nykykirkolle kova pala purtavaksi

  26.02.2013 Elävä arkisto

  2013 esitetty MOT:n ohjelma.

  Helmikuussa 2013 esitetty MOT:n ohjelma hämmensi suomalaiset keskusteluun siitä, millaisia parannuskeinoja karismaattiset herätysliikkeet kansankirkkomme suojissa apua tarvitseville ihmisille oikein tarjoavat. Riivatuiksi katsottujen ihmisten auttaminen on osoittautunut myös hyväksi liiketoimeksi.

 • Rikollinen perintä lisääntyy

  28.01.2013 MOT

  Olen 18 vuoden rikos- ja oikeustoimittajan urallani seurannut monenlaisia rikollisen elämän muotoja. Uskoin pitkään, että rehelliset ja kunniallisten kirjoissa olevat yrittäjät ovat Suomessa säästyneet rikollisilta painostusyrityksiltä: suojelurahoja ei pyydellä eikä makseta, todistajia ei pelotella. Väärin. Tämä selvisi hankkiessani taustatietoa MOT: Kovaa peliä liike-elämässä -ohjelmaan.

 • Ulvilan surma

  12.10.2011 Elävä arkisto

  Ulvilan murha

  Ulvilalainen Jukka S. Lahti surmattiin julmasti kotonaan joulukuisena yönä 2006. Myös vaimo Anneli Auer vahingoittui veitseniskuista. Vaimon kertoman mukaan surmaaja oli taloon tunkeutunut tuntematon mies.

 • Lipposen valitut ärinät Iltalypsyssä

  11.08.2011 Elävä arkisto

  Pääministerin yrmeys oli ohjelman imitaatioiden kestoaihe.

  Pääministeri Paavo Lipposen yrmeys oli Iltalypsy-ohjelman imitaatioiden kestoaihe. Julkinen mielikuva Lipposesta oli kollegoitaan kyykyttävä ja toimittajia nyreksivä jurottaja.

 • Vihavaalit: käsikirjoitus

  26.04.2011 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Marko Leino: Kotirauha

  17.03.2011 Elävä arkisto

  Nelikymppinen Sami Luoto on tavallinen perheenisä, joka haluaa vaimolleen ja tyttärelleen hyvää. Hänen unelmanaan on rakennuttaa perheelleen komea talo. Yksityisyrittäjänä Sami rakennuttaa omakotitaloja, mutta sitten iskee lama ja uhkaa suistaa hänet konkurssiin.

 • Studio Julmahuvi: Roudasta rospuuttoon

  28.10.2010 Elävä arkisto

  "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto.

  Takki ja lompakko tyhjänä, laskuhumalan saattelemana saapuu isäntä ryyppyreissunsa jälkeen taksilla talon pihaan. "Älä sano mitään!" kaikuu katumuksen ja uhon täyttämä huuto. Petteri Summasen sketsi valittiin kaikkien aikojen parhaimmaksi Yle Teeman äänestyksessä vuonna 2010.

 • Itsetuntoa itsepuolustuksella

  09.08.2010 Elävä arkisto

  Paras itsepuolustus on käyttää päätään ja välttää uhkaavia tilanteita. Nainen löytää hätätilanteessa laukustaan turvavälineen jos toisenkin.

 • Tuija Välipakka: Minä nousen seisomaan nyt...

  19.04.2010 Elävä arkisto

  Tamperelainen runoilija ja kirjailija Tuija Välipakka käy kynsillä kiinni Hämeensillan patsaan pohkeeseen.

 • Koviksia, juntteja ja traktoriporukkaa

  12.03.2010 Elävä arkisto

  70-luvun jengi-nuorien mielestä junteilla oli pitkä tukka ja leveät lahkeet eikä hajuakaan maailman menosta. Jengit itse pyörivät samoilla, tutuilla kulmilla ja kaikki muut kuin oman kulmakunnan kasvatit olivat vaarassa saada turpaansa. Ohjelmassa tavataan nuorisoa Savosta ja Stadista.

Sivut