Hyppää pääsisältöön

leipomot

  • Porin Leipä on vuoden yritys Porissa – vuosikymmeniä porilaisissa ruokapöydissä

    22.09.2016 Yle Uutiset

    Porin Yrittäjät on valinnut Porin vuoden yritykseksi vuonna 1947 perustetun Porin Leivän.

  • Leipurin yöunet jäävät vähiin

    16.01.2016 Elämä

    Leipomon aamussa Vähässäkyrössä.

    Kotileipomo Pihlajassa Vähässäkyrössä on täysi tohina päällä jo yön tunteina. Kello ei ole vielä kolmeakaan mutta limpputaikina on valmista ja vaaleat leivät tuloillaan.

  • Ranskalaisia paloja osa 4

    10.06.2013 Abitreenit

    Herkkua monenlaista.

    Perinteinen, lyonilainen aamiainen on peräisin kaupungin työläiskulttuurista. Tukevan aamuaterian voi edelleen nauttia kaupungin ravintoloissa ja baareissa. Pieniä leipomoita pitävät pystyssä vaativat asiakkaat, joille ei enää kelpaa massatuotantona tehty tehdasleipä.

  • Täällä Lahti ja osuuskauppa 1967

    26.04.2013 Elävä arkisto

    Täällä Lahti -filmi kuvaa Lahden seudun maisemia 1967.

    Täällä Lahti -filmi kuvaa Lahden seudun maisemia, Mukkulan matkailukeskusta ja Salpausselän kisoja vuonna 1967. Puolestavälistä filmi kuitenkin keskittyy esittelemään 60-vuotiaan Lahden osuuskaupan LOK:n moninaista toimintaa. Vihjailevin äänensävyin vilautellaan myös vähäpukeisia naisia rannalla, saunaosastolla ja rintaliivejä sovittamassa.

  • Patonki on ranskalaisten suuri rakkaus

    11.03.2013 Oppiminen

    Sen kokonaiskulutus on 2,5 miljoonaa tonnia vuodessa!

    Patongin kokonaiskulutus Ranskassa on 2,5 miljoonaa tonnia vuodessa! Ranskalainen syö keskimäärin 150 g patonkia päivässä. Patongin alkuperästä liikkuu erilaisia legendoja. Hauskimpia on täysin kuulopuheisiin perustuva Napoleonin armeijan sotilaiden housupatonki, jonka leipurit olisivat kehitelleet sotilaille.

  • Leipä leipäsein - leivotaan leipää

    15.12.2010 Elävä arkisto

    Ohjelmassa tutustutaan leipään ja leipomisen eri tapoihin kaupunkikodissa, maalaiskodissa ja leipomossa.

  • Herkkujen herkku - muikkukukko

    26.11.2010 Elävä arkisto

    Savon maakuntakala on muikku. Tuon herkun voi valmistaa monella eri tavalla, vaikka savustaa tai paistaa. Parasta muikku on, ainakin vuoden 1958 elokuvan mukaan, rukiiseen taikinakuoreen leivottuna.

  • Pettu muuttui hätäravinnosta terveysruoaksi – Kokki Kolmonen testasi

    23.11.2010 Elävä arkisto

    Puun kuoresta valmistuu pätevää leipää.

    Pettu tunnetaan katovuosien hätäravintona, jota lisättiin leipäjauhoon, kun vilja loppui. Nykyään sitä markkinoidaan terveystuotteena. Keittiömestari Jaakko Kolmonen seuraa pettuleivän valmistusta.

  • Henkilökuvassa Helge Herala

    02.03.2010 Elävä arkisto

    Helge Herala tuli koko kansan Heguliksi viihdeohjelma Valehtelijoiden klubista. Herala näytteli uransa aikana television lisäksi useissa eri teattereissa.