Hyppää pääsisältöön

paljastukset

 • UPplus: Juonipaljastuksia 2018

  28.12.2017 Uusi päivä

  Luvassa on paljon rakkautta, ja dramaattinen comeback!

  Uuden Päivän kevätkausi käynnistyy TV2:ssa 1.1.2018. Luvassa on paljon rakkautta, mutta myös dramaattisia palaamisia.

 • Uskomaton Randi testasi suomalaisen taikavarvun

  23.06.2016 Elävä arkisto

  Yhdysvaltalainen skeptikko Rajatiedon messuilla 1989.

  Järjestyksessään seitsemännet Rajatiedon messut pidettiin vuonna 1989 Helsingissä. Messuilla vieraili myös yhdysvaltalainen yliluonnollisten ilmiöiden epäilijä ja paljastaja James Randi eli The Amazing Randi. A-studion raportissa seurattiin, kun Randi asettui testaamaan hankasalmelaisen taikavarvun todenmukaisuutta.

 • Kumpi ratkaisee uutisarvon – vinkki vai vinkkaaja

  16.02.2015 MOT

  Toimittajat ovat välillä tietolähteiden antamien vinkkien varassa. Koska toimittajilla on käytössään mahdollisuus antaa lähdesuoja, he kykenevät suojaamaan tietolähteitään.

 • Postia veroparatiisista

  06.11.2014 Elävä arkisto

  Suomalaisyrityksillä kytköksiä veroparatiiseihin.

  Valtionyhtiö Itella, konsulttiyhtiö Pöyry ja muutama muu suomalaisyritys löytyivät suuresta kansainvälisestä vuodosta, joka koski yritysten kytköksiä veroparatiiseihin.

 • Ruotsin salainen atomipommi

  18.03.2014 Elävä arkisto

  Länsinaapurimme oli jatkanut ydinkokeita aina vuoteen 1972.

  Vuoden 1985 keväällä Suomessakin kohistiin, kun paljastui, että Ruotsi oli kaikessa hiljaisuudessa kehitellyt omaa ydinasetta. Lehtiväitteen mukaan länsinaapurimme oli jatkanut ydinkokeita aina vuoteen 1972 asti.

 • WikiLeaks-tiedostoista syntyi suomalainen mediasota

  18.07.2013 Elävä arkisto

  Tutkiva toimittaja Minna Knus-Galán haki kollegansa Matti Virtasen kanssa Suomea koskevat WikiLeaks-tiedostot salatulla muistitikulla Lontoosta. Alkoi ennenäkemätön "mediasota", jonka voittajaksi julistautui Helsingin Sanomat.

 • Hiihtäjä Aki Karvonen tunnusti veritankkauksen lääkärien paljastusten jälkeen

  26.09.2012 Elävä arkisto

  Toukokuussa 1985 ensin Tv-uutiset pöyhäisi jutussaan suomalaisurheilijoiden mittavaa dopingin käyttöä. Heti perään A-studiossa lääkäri Markku Alen ja muut urheilulääkärit paljastivat suomalaisurheilijoiden verenmakuisen harjoittelun salaisia apukeinoja. Paljastusten seurauksena hiihtäjä Aki Karvonen päätyi myöntämään veridopingin käytön heti seuraavana päivänä.

 • Karmiva totuus suomalaisesta viinasta

  08.03.2011 Elävä arkisto

  Viinapullojen etiketit luovat vahvaa kuvaa suomalaisuudesta. Monen pullon sisältö on kuitenkin tislattu tanskalaisten viljapeltojen antimista.

 • Wikileaks - informaatiosodan alku?

  22.02.2011 Elävä arkisto

  Joulukuussa 2006 Julian Assange perusti Internet-sivuston, jossa ihmiset voivat vuotaa salaisia poliittisia tai kaupallisia dokumentteja julkisuuteen ilman kiinnijäämisen pelkoa.

 • Ilmastokatastrofi peruutettu

  17.05.2010 Elävä arkisto

  MOT-toimituksen juttu ilmastotutkimuksista 2009.

  Kööpenhaminan suuri ilmastokokous oli maailmanpolitiikan keskipisteessä joulukuussa 2009. Kokouksen alla MOT selvitti, minkälaisiin tutkimuksiin tiedot ihmisen aiheuttamasta lämpenemisestä sekä sen dramaattisista seurauksista perustuvat.

 • Ilmastogate

  21.04.2010 Elävä arkisto

  Climategate-skandaali 2009.

  Salatut kansiot paljastavat ilmastotutkijoiden eliitin likaiset temput. Johtavat suomalaiset luonnontieteilijät kommentoivat viestien sisältöä sekä ilmastotieteen eliitin itse aiheutettua kriisiä, kertoo MOT-ohjelma.

 • Suurlehden kulissien takana

  02.02.2010 Elävä arkisto

  Sensaatioreportteri Matti Jämsän ja muiden toimittajien tempausjournalismia esitellään Apu-lehden mainosfilmissä vuodelta 1956.

 • Matkalaukkukostajassa rakkaus voittaa rahan

  02.07.2009 Elävä arkisto

  Matkalaukkukostaja-sarja

  Kirkonkylän baariin saapuu vaitelias kulkija matkalaukkuineen. Hilun mukaan se on Tienpään Sepeteus, joka on tullut takaisin yhtä persaukisena kuin lähtikin.

 • Ior Bock ja Lemminkäisen temppeli

  11.03.2009 Elävä arkisto

  Bockin johdolla Sipoosta etsittiin muinaistemppeliä.

  Suomalainen tietäjä Ior Bock sai maanrakennusyhtiön uskomaan, että Sipoon Gumbostrandin peruskalliosta löytyisi Lemminkäisen muinaistemppeli.

 • Pöyristyttävä paljastus Kotikadulla

  06.02.2009 Elävä arkisto

  Mäkimaiden Pertti kertoo saaneensa vielä lapsen.

  Mäkimaiden perherauha järkkyy, kun lakimiesisä Pertti kertoo lapsilleen ja ex-vaimolleen Eevalle saaneensa lapsen.

 • Kuuma heinäkuu saa Eero-pojan hormonit hyrräämään

  22.10.2008 Elävä arkisto

  Kuuma kesä saa Eero-pojan hormonit hyrräämään.

  Kuuma kesä saa Eero-pojan hormonit hyrräämään. Maalla asuva nuorukainen kokee eroottisen seikkailun naapurin nuoren emännän kanssa. Suhde on vaarallinen, mutta Eero ei voi tunteilleen mitään.

 • Kari-Pekka Kyrön dopingpaljastukset saivat jatkoa

  24.06.2008 Elävä arkisto

  Hiihdon entinen päävalmentaja kertoi veridopingin käytöstä.

  Hiihdon entinen päävalmentaja Kari-Pekka Kyrö kertoi kesäkuussa 2008, että suomalaishiihtäjät käyttivät veridopingia sen kaikissa muodoissa Lahden MM-kisoissa 2001.

 • Doping ryvetti sekä STT:n että hiihtopomot

  29.04.2008 Elävä arkisto

  Suomen Tietotoimisto kertoi vuonna 1998, että suomalaishiihtäjät käyttivät dopingia hiihtojohdon tieten ja tuella. Uutinen johti herjausoikeudenkäyntiin ja STT tuomittiin ennätysmäisiin korvauksiin. Vuosikymmen myöhemmin asetelma kääntyikin toisinpäin ja jutun kantajia syytettiin valehtelusta.

 • Alpo Rusin oma Stasi-lista

  30.08.2007 Elävä arkisto

  Alpo Rusin korvauskäräjillä esiteltiin lista, jossa oli Alpo Rusin puolustuksen mukaan DDR:n suuntaan aktiivisia poliitikkoja.

 • Zavidovo-vuoto vauhditti Kekkoselle puuhattua poikkeuslakia

  19.08.2007 Elävä arkisto

  Suomen suunnitelmat vapaakauppasopimuksesta Euroopan talousyhteisön EEC:n kanssa saivat uuden käänteen syksyllä 1972, kun julkisuuteen vuoti muistio presidentti Kekkosen ja neuvostojohdon luottamuksellisesta keskustelusta Zavidovon metsästysmajalla Moskovan koillispuolella.

Sivut