Hyppää pääsisältöön

seksuaalinen vapautuminen

 • 22.9. Kino Suomi: Pilvilinna

  08.07.2016 Yle Teema

  Elokuva nuorille, joka myös suvaitsemattomien pitäisi nähdä.

  Nuorisokapina itää hashispiipussa ja koulun käytävillä, vapaassa seksissä ja mielenosoituksissa. Ei papeille, poliiseille, nyyhkyille tai fossiileille.

 • Tuhannen ja yhden yön erotiikkaa

  31.07.2014 Kulttuuri

  Arabikulttuuri oli vielä 1900-luvun alkupuolelle asti eroottisen ja syntisen maineessa Euroopassa. Eurooppalaiset matkustivat sinne harrastamaan seksiturismia, kertoi Jaakko Hämeen-Anttila keväällä 2011.

 • Ensimmäisissä e-pillereissä oli norsunannos hormoneja ja haittavaikutuksia

  08.12.2011 Elävä arkisto

  Ensimmäiset e-pillerit popsittiin Suomessa jo 1962. Ehkäisypillereitä käytettiin riemumielin, vaikka hormonimäärät olivat korkeat ja sivuvaikutukset moninaiset. E-pillerien tuloa Suomeen muistelevat apteekkari Bengt Mattila, lääkäri Tapani Luukkainen ja kirjailija Raija Oranen.

 • Ajankohtaisen kakkosen seksibisnes-ilta

  16.08.2011 Elävä arkisto

  Kuka prostituutiota tarvitsee, ja kuka siitä kärsii?

  Laillisia bordelleja puolustavien mielestä seksi on kaikille kuuluva perusoikeus. Seksin oston kriminalisoinnin kannattajat puolestaan sanovat maksullisen seksin ja pornoteollisuuden palvelevan ainoastaan markkinoita sekä halventavan naista.

 • Hetero, homo, vai jotain ihan muuta?

  05.08.2011 Elävä arkisto

  "Pitelemättömässä sukupuoliohjelmassa" seksuaalisuudesta ja sen rajoista väittelivät muun muassa pastori, nahkahomo, transvestiitti, genderblenderi, diakonissa ja Timo Harakka.

 • Suomen Talvisota 1939–40 toi maanalaisen menon radioon

  15.10.2010 Elävä arkisto

  Underground yllytti kansaa räjäyttämään tajuntansa rockilla.

  M. A. Nummisen, Jarkko Laineen, Markku Innon ja kumppanien Maanalaista menoa -radiosarja levitti vuosina 1968–1969 undergroundin ilosanomaa Suomen kansalle ja yllytti sitä räjäyttämään tajuntansa rockilla.

 • Massahurmos ja musiikkimaku

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Jatkoajan musiikkipanelissa Lenita Airisto tiukkaa Suosikin päätoimittajan Jyrki Hämäläisen vastuuta ”nuorten tyttöjen seksuaalisesta hurmostilasta” rock-konserteissa. Riitasointuja kuullaan myös taidemusiikin edustajan ja popin puolustajan keskustelussa.