Hyppää pääsisältöön

painostus

 • Dokumenttiprojekti: Patriotic Highway

  27.05.2019 Yle TV1

  Dokumentti oikeudesta, korruptiosta ja kansakunnasta.

  Ruotsalaisdokumentti on kertomus oikeudesta, korruptiosta ja uuden kansakunnan rakentamisesta.

 • Viiden vuosikymmenen ikkuna – dokumentti totuudesta ja sananvallasta

  08.12.2017 Yle TV1

  Ohjelma sukeltaa tv-uutisten historiaan.

  Dokumentti valottaa Ylen tv-uutisten vaiheita sekä taisteluja totuudesta ja sananvallasta.

 • Näin kannustat lasta painostamatta

  09.11.2015 Marja Hintikka Live

  Asiantuntijoiden neuvot viiteen tyypilliseen tilanteeseen.

  Jokainen haluaa kannustaa lastaan uusien taitojen ja harrastusten tiellä. Mutta missä kohtaa kannustus muuttuu painostukseksi? Väestöliiton asiantuntijat perehtyivät viiteen tyypilliseen kannustustilanteeseen ja antoivat neuvot siihen, miten välttää liika prässääminen.

 • Vapaakauppasopimus EPA herätti Namibiassa pelon siirtomaa-aikoihin paluusta

  11.12.2014 Elävä arkisto

  EPA velvoitti Namibian luopumaan teollisuutensa suojelusta

  Kun EU aloitti vuonna 2002 Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren maiden kanssa neuvottelut vapaakauppasopimus EPA:sta, EU:n neuvottelukumppaneissa heräsi pelko paluusta siirtomaa-aikaan. Namibiassa pelättiin sopimuksen horjuttavan maan omaa kehitystä ja tekevän koko Afrikasta vain raaka-aineiden tuottajia.

 • Kovaa peliä pyramidilla

  07.04.2014 MOT

  Wincapita-pyramidipelistä kertoneet toimittajat ovat saaneet tottua varoituksiin ja suoranaisiin uhkailuihin. "Media on hyvä, jos se toimii oikeuden puolesta, mutta jos se toimii vastoin oikeaa tietoa . . . tulee takuulla syytteet. En halua näin ollen Sinulle pahaa", luki kirjeessä tällä kertaa.

 • Kansanedustajan työpäivä on muutakin kuin kokoustamista

  11.12.2012 Elävä arkisto

  Dokumentissa kurkistetaan Arkadianmäen kulissien taakse 1970

  Dokumentissa kurkistetaan Arkadianmäen kulissien taakse ja seurataan kansanedustajien arkea sekä virkistymishetkiä. Lisäksi pohditaan ennakkokäsityksiä, joita ylimmän valtiovaltamme edustajista on vuosien varrella syntynyt.

 • Tieto ei näytä lisäävän tuskaa

  29.05.2012 Tiede

  Tieto ei näytä lisäävän tuskaa, ainakin jos ollaan Amerikoissa. Oppineisuus ja tieteellinen ajattelutapa eivät nimittäin edistä sitä miten todellisena ihminen pitää ilmastonmuutosta.

 • Prinsessa Margaret nai painostuksen jälkeen Antonyn

  15.04.2011 Elävä arkisto

  Britannian prinsessa Margaret vihittiin toukokuussa 1960.

  Britannian prinsessa Margaret vihittiin Antony Armstrong-Jonesin kanssa 6. toukokuuta 1960. Prinsessa oli aiemmin painostettu luopumaan avioliittoaikeista suuren rakkautensa kanssa, joka oli jo kertaalleen eronnut mies.

 • Koivuniemen herran kultti

  07.12.2010 Elävä arkisto

  Diplomi-insinööri Tapani Koivuniemi perusti 1980-luvun lopulla kristillisen yhteisön Espoossa. 20 vuodessa siitä kehittyi merkillisiä piirteitä saanut uskonlahko. MOT-ohjelmassa tarinansa kertoo neljä lahkosta lähtenyttä.

 • Metsoloiden viimeinen jakso

  22.07.2009 Elävä arkisto

  Juhannuksena on sovintojen ja tilinpäätösten aika.

  Metsoloiden viimeisessä jaksossa valmistaudutaan vuoden 1993 juhannuksen viettoon. On sovintojen ja tilinpäätösten aika.

 • Sairas, sairaampi, sairaskoti

  07.01.2009 Elävä arkisto

  Vuonna 1976 perustettu Pohjois-Karjalan Sairaskotiyhdistys rakennutti Suomen ensimmäisen sairaskodin. Sen tarkoituksena oli tarjota ”maksutta tai omakustannushintaan” majoitusta ja kuntoutusta sotainvalideille. MOT-ohjelma tutki sairaskodin outoja kuvioita.

 • Läpiveto: Sijoitusneuvonta

  04.10.2007 Elävä arkisto

  Asiakkaan on vaikea tajuta, miksei hänen pääomansa kasva vaan supistuu. Avuliaat sijoitusneuvojat tankkaavat hänelle finanssiopin alkeita kädestä pitäen.

 • Alpo Rusin Stasi-tutkinnan vaiheita

  24.08.2007 Elävä arkisto

  Tv-uutiset sai selville syyskuussa 2002, että presidentin entistä neuvonantajaa Alpo Rusia oli kuulusteltu vakoilusta epäiltynä.

 • Salman Rushdie sai romaanin tähden tappotuomion

  08.09.2006 Elävä arkisto

  Saatanalliset säkeet nostatti rajuja muslimiprotesteja.

  Salman Rushdien vuonna 1988 ilmestynyt satiirinen romaani Saatanalliset säkeet nostatti muslimien protesteja eri puolilla maailmaa. Iranin ajatollah Ruhollah Khomeini julisti, että Rushdie ansaitsi kuoleman ja hänen murhaajansa julistettaisiin autuaaksi marttyyriksi.