Hyppää pääsisältöön

koti-ikävä

 • Dokumenttiprojekti: Laulu koti-ikävästä

  03.07.2017 Yle TV1

  Rokkari Kai ja Tauno-isä ajavat Oulusta Göteborgiin.

  Rokkari Kai Latvalehto ja Tauno-isä ajavat Oulusta Göteborgiin, missä perhe asui 70-luvulla.

 • Nuorisollemme varoittavaksi esim. yltiöpäisestä kotiseuturakkaudesta!

  27.02.2017 Näkökulmat

  Nauvolaisten kotiseutukiihko - varoitus Suomen nuorille!

  Kokeiltaisiin naksutella istuinpaikkojen lukuvaloja päälle ja pois, katsottaisiin, onko edesssäolevan istuimen selkänojataskuun jäänyt kolikoita, luettavaa tai syötävää, ja huurutettaisiin ikkunaa hengityksellä ja piirrettäisiin huuruun tikku-ukkoja, omia nimikirjaimia ja sydämiä siihen huuruun, ja kirjoitettaisiin siihen sydämen viereen Nauvo/Nagu.

 • Läskilinssin selviytymistarina oli Matti Ijäksen ensimmäinen draamaohjaus

  12.01.2017 Elävä arkisto

  Lastensarjan kiusattu poika pärjää mielikuvitusmaailmassa.

  Matti Ijäksen ja Erkki Mäkisen kirjoittama lasten- ja nuortensarja Läskilinssi kertoo ystävyydestä ja yksinäisyydestä, huumorin ja mielikuvituksen voimasta sekä perheen tuen merkityksestä. Ijäksen ohjaus on myös oivallinen taltio 1970-luvun tyylistä, Turusta ja yhteiskunnasta. Tarinaa siivittää Jukka Siikavireen säveltämä musiikki

 • Sydämeni laulu puki kuviksi amerikansuomalaisten hymyn ja työn

  11.08.2015 Elävä arkisto

  Arvo Tamminen kuvasi amerikansuomalaisten arkea 1947

  Arvo Tamminen kuvasi amerikansuomalaisten arkea 1947

 • Kuusi kuvaa Kazhal Ali Ibrahimin elämästä

  18.03.2015 Elämä

  Vuoden pakolaisnaisen tunnustuspalkinnon sai viime vuonna kolmen lapsen äiti ja bussinkuljettaja Kazhal Ali Ibrahim. Arkkitehtiunelmat saivat jäädä, kun konfliktit repivät Irakia ja oli paettava. Kotimaassa isällä oli rekkavarikko, joten isot autot olivat tuttuja. Ehkä siksi hän uskalsi hakeutua linja-autonkuljettajakurssille. Nyt työkokemusta on jo 10 vuotta ja ajo sujuu ahtaissa paikoissakin. Mitkä ovat Kazhal Ali Ibrahimin valitsemat kuusi tärkeää valokuvaa?

 • Radiovinkki: Jäänmurtaja - henkilökuva käsikirjoittaja Minna Duftonista

  29.03.2013 Terveys

  Toimittaja, käsikirjoittaja Minna Dufton jätti 19-vuotiaana kaiken taakseen ja muutti rakkauden perässä Englantiin. Vieraassa kulttuurissa rakkaus ei yksin riittänyt, ja arjen pinnan alla kyti viiltävä kaipuu kotiin. Lopulta oli valittava joko avioliitto tai juuret - ja opittava, että elämää ei voi käsikirjoittaa.

 • Paluumuuttajat: Matkalla kotiin, osa III - Täydellistä vai täyttä elämää?

  05.09.2012 Koti

  Anri Kuivalaisen perhe muutti Espoosta Joensuuhun kesällä 2012. Perhe on mukana TV2:n Paluumuuttajat-sarjassa. Mitä tarkoittaa mielentilana Joensuu?

 • Paluumuuttajat: Matkalla kotiin, osa II

  10.05.2012 Koti

  Olemme espoolainen perhe, jonka ihanan hengästyttävää arkea jakavat lisäkseni rakas aviomieheni  Otto sekä kolme hurmaavaa lasta Akseli, Kalle ja Anna. Otteet päiväkirjastani kertovat elämänmuutoksesta, joka vie meidät Pohjois-Karjalaan, perheemme isän kotiseudulle Joensuuhun.

 • Paluumuuttajat: Matkalla kotiin, osa I

  07.05.2012 Koti

  Olemme espoolainen perhe, jonka ihanan hengästyttävää arkea jakavat lisäkseni rakas aviomieheni  Otto sekä kolme hurmaavaa lasta Akseli, Kalle ja Anna. Otteet päiväkirjastani kertovat elämänmuutoksesta, joka vie meidät Pohjois-Karjalaan, perheemme isän kotiseudulle Joensuuhun.

 • Päivähoidossa olevan lapsen eroahdistus

  22.12.2011 Vanhemmuus

  Lastenpsykiatri Janna Rantalan vastaa tällä palstalla viimeistä kertaa teidän lähettämiinne kysymyksiin. Kiitos kaikille tärkeistä kysymyksistä ja ongelmien esiin tuomisesta. Jannan palsta uudistuu tammikuussa 2012 - juttuideat ovat edelleeen tervetulleita. Hyvää uutta vuotta!

 • Suomalainen ristiretki Saamenmaahan

  08.12.2011 Elävä arkisto

  Sotien jälkeen alettiin rakentaa uutta Suomea, jonka mottona oli yksi kansa, yksi kieli, yksi valtio. Tämä tuli merkitsemään muun muassa saamelaisille oman kielen ja kulttuurin syrjäyttämistä suomen kielen ja suomalaisuuden tieltä.

 • Muurmannin rannan viimeiset suomalaiset

  22.08.2011 Elävä arkisto

  Kuinka suomalaisasutus aikanaan hävisi Muurmannin rannikolta

  Kuolan niemimaan viimeisistä suomalaisasukkaista kertova dokumentti Historian unohtamat kuvaa neljän ihmisen elämää ja sen traagisia käänteitä 1900-luvulla.

 • Tuhlaajapoika palaa rikkaan Suomi-tädin helmaan

  17.01.2011 Elävä arkisto

  Tuhlaajapoika palaa kotimaahansa kauan kestäneeltä maailmanmatkaltaan - hillittömän koti-ikävän vallassa. Lentokoneessa viereen asettuu lehdistö-attasea, joka tietää Suomesta kaiken.

 • Hyvää itsenäisyyspäivää! Täällä on perusmaanantai.

  04.12.2010 Blogit

  Meillä ei ole minkäänlaisia suunnitelmia maanantaiksi. Tai no, mies menee töihin, me todennäköisimmin puistoon ja kauppaan.

 • Pietarin lapset seilasivat arkilla nälkää pakoon

  10.06.2010 Elävä arkisto

  Noin tuhat ihmistä pakkautuu Punaisen Ristin avustuslaivaan ja kiertää merillä parisen vuotta. Pääasiassa koululaislapsista koostuva joukko on lähtenyt nälkää pakoon Pietarista vuoden 1918 jälkeisissä sekavissa oloissa. Joukossa on myös suomalaislapsia. Suomen hallitus ei päästä laivaa Helsingin satamaan eikä lapsia maihin.

 • Metsäniemen kesäsiirtola 1972

  24.05.2010 Elävä arkisto

  Metsäniemen kesäsiirtolan lapset ovat iloisia, koska he pääsevät yöksi kotiin. Päiväsiirtola kestääkin vain kaksi viikkoa, kun yösiirtolassa ollaan kolme viikkoa.

 • Anna Tapion koulu

  05.08.2009 Elävä arkisto

  Suomen ainoassa yläasteikäisten sisäoppilaitoksessa Pälkäneellä opiskellaan peruskoulun viimeisten luokkien lisäksi myös ammatillisia aineita.

 • Hepskukkuu: Joulu Havaijilla

  30.11.2007 Elävä arkisto

  Havaijilla ei tunneta joulukuusta, muttei myöskään puutetta. Silti laulaja toivoo pääsevänsä lumituiskujen keskelle rakkaaseen Pohjolaansa.

 • Suomikantrin esihistoriaa 1

  20.08.2007 Elävä arkisto

  Ensimmäinen kantrisuomennos levytettiin USA:ssa jo 1926.

  Ensimmäinen kantrisuomennos levytettiin Yhdysvalloissa jo vuonna 1926. Lännenromantiikka oli kuitenkin saapunut Suomeen jo vuosikymmeniä aikaisemmin.

 • Suomalaisia Uudessa-Seelannissa

  10.01.2007 Elävä arkisto

  Suomalaiset kertovat uudesta elämästään Uudessa-Seelannissa

  Suomalaissiirtolaiset kertovat muutostaan ja sopeutumisestaan eteläisellä Tyynellämerellä sijaitsevaan maahan Teuvo Peltoniemen dokumentissa.

Sivut