Hyppää pääsisältöön

voittaminen

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  25.05.2019 Elävä arkisto

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • Hard Rock Hallelujah! – Lordi rokkasi Suomelle euroviisuvoiton 2006

  15.05.2019 Elävä arkisto

  Lordi toi Suomelle historiallisen euroviisuvoiton 2006.

  Finland twelve points! Suomi 12 pistettä! Kolme sanaa, joita harvoin on Euroviisuissa kuultu, mutta vuonna 2006 ne lausuttiin peräti kahdeksan kertaa. Lordi pokkasi Suomen ensimmäisen euroviisuvoiton kaikkien aikojen piste-ennätyksellä ja viisuhistorian ensimmäisenä hard rock -yhtyeenä. Elävän arkiston koosteessa muistellaan Lordin matkaa karsinnoista aina Kauppatorin yleisöennätyksen keränneisiin voitonjuhliin asti.

 • Mutta missä on Seppo Räty? – merkintöjä Urheilu-Suomi-sarjan synnystä

  29.11.2017 Urheilusuomi

  "Kaveri sylki kasivitosia koko kesän!"

  Keihäs on ilmassa runsaat neljä sekuntia, mutta jokaisen sekunnin takana on vuosien työ. 10-osaista dokumenttisarjaa Urheilu-Suomi on rakennettu pian kaksi vuotta. Tässä matka sarjan syntyyn Keihäskansa-jakson kautta.

 • SuomiLOVE – uusia tarinoita suomalaisesta rakkaudesta

  17.11.2017 Yle TV1

  Suosikkisarja palaa uusin jaksoin

  Suosikkisarja tuo valoa pimeisiin iltoihin. Juontajina Jenni Pääskysaari ja Mikko Leppilampi.

 • Dokumenttiprojekti: Cheer Up

  17.07.2017 Yle TV1

  Määrätietoinen cheerleading-joukkue haluaa voittaa.

  Rovaniemeläinen cheerleading-joukkue jäi jälleen kerran viimeiseksi. Määrätietoinen valmentaja puskee töitä voiton eteen.

 • Dokumenttiprojekti: Sinivalkoinen valhe

  17.01.2017 Yle TV1

  Trilleri suuresta suomalaisesta valheesta.

  Trilleri suuresta suomalaisesta valheesta, hiihdon dopingista.

 • Hampaat irvessä karjuva maalintekijä vai naurava voittaja?

  08.07.2016 Kulttuuricocktail

  Voittaminen ei saa olla liian hilpeää tai vihaista.

  Nykymestareillamme tuntuu olevan raivo päällä maalin jälkeen. Katsokaa kuvia jalkopallon EM-kisoissa maaleja tehneistä pelaajista, vaikkapa Ronaldosta. Ylen kulttuuritoimittaja Jakke Holvas kirjoittaa jalkapallon EM-kisojen aikana kolumneja pelin filosofiasta. Hän tarttuu fraaseihin ja ennakkoluuloihin, joita leikkimiseen, pelaamiseen ja urheiluun liitetään.

 • Voitetuksi tuleminen voi olla suuri palvelus

  01.07.2016 Kulttuuricocktail

  Häviäminen voi olla suuri ilonaihe.

  Kun kiivaasti tavoittelee jotakin, silloin saattaa nauttia tullessaan voitetuksi. Ylen kulttuuritoimittaja Jakke Holvas kirjoittaa jalkapallon EM-kisojen aikana kolumneja pelin filosofiasta. Hän tarttuu fraaseihin ja ennakkoluuloihin, joita leikkimiseen, pelaamiseen ja urheiluun liitetään.

 • Liikunnan riemua Pikku Kakkosessa!

  22.06.2016 Lapset

  Yle TV2:lla urheillaan, Pikku Kakkonen nähdään Yle Teemalla.

  Heinä- ja elokuussa Yle TV2:ssa urheillaan ja Pikku Kakkonen nähdään tuttuihin aikoihin Teemalla.

 • Suurin suomalainen urheiluhetki on Jorma Kontion ravivoitto

  20.10.2015 Docventures

  Mikä on suomalaisittain sykähdyttävin urheiluhetki?

  Docventures etsii Suomen urheiluhistorian sykähdyttävintä hetkeä! Valitsimme äänestykseen 15 eniten mainintoja saanutta urheiluhetkeä: mikä niistä on timanttisin?

 • Kun pelaamisesta tulee pakko

  26.09.2014 Elävä arkisto

  Harmittomana alkava pelaaminen voi hallita koko elämää

  Suomalaisiin iski pelihimo 1980-luvulla. Kansalaiset alkoivat törsätä suuria summia rahapeleihin jopa kansainväliselläkin tasolla. Jo silloin tiedettiin, että osa oli todellisia pelureita, jotka pelasivat aina kun oli mahdollista ja kaiken muun kustannuksella.

 • Joona Puhakka toi Suomelle ensimmäisen uimahypyn MM-mitalin ja EM-kullan

  22.08.2014 Elävä arkisto

  Joona Puhakka teki historiaa voittaessaan ensimmäisenä suomalaisena uimahyppyjen MM-mitalin. Pronssi tuli vuoden 2003 Barcelonan MM-kisoista metrin ponnahduslaudalta. Seuraavana vuonna juhlittiin ensimmäistä EM-kultaa. Voitonnälkäinen Puhakka kertoi saaneensa lisää itseluottamusta valmennuksessa Yhdysvalloissa.

 • Pokeriammattilaiselta vaaditaan viileyttä ja pelisilmää

  07.08.2014 Elävä arkisto

  Pokeriammattilaiselta vaaditaan viileyttä ja pelisilmää

  Pokerin suosio tavallisesta casinoilla ja illanistujaisissa pelattavasta korttipelistä kasvoi räjähdysmäisesti Internetin myötä. Nettipokerin kasvaessa jokaisella oli halutessaan mahdollisuus pelata rahasta muita pelaajia vastaan. Suomessakin pokerista tuli monelle kokopäiväinen ammatti.

 • Suomi kuudesti mitaleille Lontoon paralympialaisissa 2012

  07.03.2014 Elävä arkisto

  Neljä kultaa, hopea ja pronssi Suomen joukkueelle.

  Suomen joukkue saavutti kuusi mitalia Lontoon paralympialaisissa 2012. Saaliiksi tuli neljä kultaa, hopea ja pronssi. Suomi oli pohjoismaiden toisiksi menestynein maa heti ruotsin jälkeen.

 • Leo-Pekka Tähti: neljäs paralympiakulta ja uusi ME

  07.03.2014 Elävä arkisto

  Tähti Lontoon kisoissa 2012.

  Kolminkertainen paralympiavoittaja, pyörätuolikelaaja Leo-Pekka Tähti oli Lontoon kisoissa Suomen kirkkain mitalitoivo. Tähti kelasikin itsensä suvereenisti jo neljänteen voittoon. Alkuerissä syntyi myös uusi maailmanennätys.

 • Teemu Selänne kiekkotähtenä, isänä ja idolina

  28.02.2014 Elävä arkisto

  Pertti Pesosen ohjaama dokumentti.

  Pertti Pesosen ohjaama dokumentti seuraa Teemu Selänteen NHL-uraa ja elämää Kaliforniassa sekä kahden suomalaisen pojan tarinaa, joiden elämässä Teemu on mukana esikuvana.

 • Softenginen Something Better tavoittelee mietteliään räjähtäviä ulottuvuuksia

  26.02.2014 Elävä arkisto

  Seinäjokelaispoikien Softengine sulatti Uuden Musiikin Kilpailun tuomariston sydämet heti kisan alkumetreillä. Softenginen kappale Something Better iski myös yleisöön ja se voitti Uuden Musiikin Kilpailun finaalin 2014 ja tuli samalla valituksi Suomen euroviisuedustajaksi.

 • Iivo Niskanen opetettiin voittamaan jo koulussa

  24.02.2014 Elävä arkisto

  Iivo Niskanen opiskeli Sotkamon urheilulukiossa.

  Sotkamon urheilulukiossa voivat nuoret lupaukset keskittyä lautailemaa ja hiihtämään koulun ohella. Koulu opettaa paitsi urheilua myös voittamista ja sen psykologiaa. Vuonna 2010 olivat koulun oppilaat jo saaneet maistaa menestystä.

 • Voiko kolikkopelissä voittaa jättipotin peräjälkeen?

  05.02.2014 Kuningaskuluttaja

  Mies oli juuri voittanut jättipotin kolikoita pikaruokapaikan rahapelissä. Hän jatkoi vielä pelaamista samalla koneella. Sivustakatsoja mietti, miten paljon koneeseen mahtuu rahaa, että kannattaako samalla koneella enää jatkaa.

 • Miksi RAY ei maksanut voittoa pankkikortilla pelaajalle?

  12.12.2013 Kuningaskuluttaja

  Mies oli pelannut huoltoasemalla RAY:n pokeripeliä pankkikortilla. Pokeripeli ilmoitti, että mies oli voittanut 1000 euroa, joka maksettaisiin tilille. Raha ei kuitenkaan ole tilille tullut. Miksi RAY ei maksa voittoja pankkikorttipelaajalle?

Sivut