Hyppää pääsisältöön

esteettisyys

 • Puvustossa - Ekologisuus

  20.03.2015 Puoli seitsemän
 • Selfieillä, itsiöillä ja meitsieillä rakennetaan harkittua minäkuvaa

  07.11.2014 Elävä arkisto

  Älypuhelinten yleistyessä valokuvien määrä internetissä räjähti. Sosiaalisen median palvelut kuten Facebook ja Twitter täyttyivät kuvista, jotka käyttäjä saattoi julkaista heti kuvan otettuaan. Somettajien omakuvat eli selfiet nousivat sen luokan ilmiöksi, että Oxfordin sanakirja nimesi selfien vuoden 2013 sanaksi. Selfieillä voidaan vahvistaa omaa sosiaalista statusta ja parhaimmillaan saada vaikka töitä. Silotelluissa kuvissa ei kuitenkaan kerrota koko totuutta kuvan ottajan elämästä – eikä sosiaalisen ilmiöön ole kaikkien pakko edes osallistua.

 • Tulevaisuuden muotoilijat suunnittelivat yksikätistä näppäimistöä ja autoja 1979

  12.11.2012 Elävä arkisto

  Tulevaisuuden muotoilijasukupolven matkassa.

  Tulevaisuuden muotoilijasukupolven harteilla oli suomalaisen teollisuuden kilpailukyky. Pro arte utili -sarjan Luokkakuva-jakso kertoo Taideteollisen korkeakoulun teollisen muotoilun viimeisen vuosikurssin oppilaista vuonna 1979. Lopputöinä oli tekeillä mm. hitsisarja, puhevammaisen puhelaite ja purjekoneen ohjaamo.

 • Hanna Sarén

  24.09.2009 Elävä arkisto

  Imatralta kotoisin oleva Hanna Sarén on noussut yhdeksi suomalaisen suunnittelun kärkinimistä. Suuren yleisön tietoisuuteen Sarén nousi, kun Sinkkuelämää-sarjan Sarah Jessica Parker laittoi jalkaansa Hannan suunnittelemat puukengät.

 • Der Paavon trendit

  06.05.2009 Elävä arkisto

  Arkistoetsivä pyörii tällä kertaa eri vuosikymmenten trendien parissa. Etsinnässä on menneiden ajan trendi suurin leikkauksin.

 • Valokynät testissä

  24.11.2008 Elävä arkisto

  Valokynillä voi peittää kasvojen juonteita ja korostaa parhaita puolia. Kunkun testaajat, kolme kiireistä lentoemäntää, selvitti, tuoko hinta laatua näissä tuotteissa.

 • Okainen on taiteilijan tie

  21.03.2007 Elävä arkisto

  Ihminen haluaa jo lapsena ilmaista itseään viivojen ja muotojen keinoin. Kauneuden kaipuu on sisäänrakennettu tunne.