Hyppää pääsisältöön

kirkasvalolamput

 • Omalääkäri vastaa

  12.11.2014 Akuutti

  Sopivatko melatoniini ja kirkasvalohoito yhteen? Paljonko öljyjä pitäisi nauttia vuorokaudessa? Olkapää vaivaa ja verenpainelääkitys askarruttaa. Risto Laitilalla on jälleen mielenkiintoisia katsojakysymyksiä ratkottavanaan.

 • Akuutti keskiviikkona: Voiko sydänkohtauksen ennustaa?

  10.11.2014 Akuutti

  Sepelvaltimotauti on todellinen kansantauti, johon lääkkeitä syö jo lähes 200 000 suomalaista. Sepelvaltimoiden seinämiin kertyy plakkia, mikä rasituksessa oireilee rintakipuna tai ylävartalon säteilykipuna. Joillakin potilailla sepelvaltimotauti pysyy hyvin kurissa, kun taas toisilla se johtaa sydäninfarktiin ja jopa äkkikuolemaan. Sepelvaltimotautipotilailta mitattu kolesteroli ei oikeastaan kerro laisinkaan, saako potilas infarktin vai pysyykö tauti hallinnassa koko loppuelämän. Tampereelta johdetuissa tutkimuksissa onkin löydetty huomattava määrä sellaisia rasvoja, jotka voivat ennustaa entistä tarkemmin sepelvaltimotaudin etenemistä. Uusien testien avulla korkean riskin potilaat voidaan tunnistaa jo varsin hyvin, ennen kuin infarkti pääsee yllättämään.

 • Kaamos kuriin valohoidoilla

  18.11.2010 Elävä arkisto

  Suomen pimeää talvea koitetaan selättää monin tavoin.

  Suomen pitkää ja pimeää talvea koitetaan selättää monin tavoin. Auringonvalon vähetessä olemattomiin on apua haettu erilaisin valohoitomenetelmin.