Hyppää pääsisältöön

laki (ilmiöt)

 • Päihde-Battle: Huumeilevalle lapselle tukea vai rikosseuraamuksia - päihdekeskustelun argumentit vetoavat järkeen ja tunteisiin

  18.03.2016 Battle

  Näin päihteiden laillistamisesta keskusteltiin.

  Puuttuuko valtio liikaa päihteiden käyttöön? Kannatatko kannabiksen laillistamista? Keskustelua ja mielipiteenmittausta päihde-Battlen ympäriltä. Tätä mieltä oli yli 6000 päihdekyselyyn vastannutta ja #ylebattle-tunnisteella Twitterissä kommentoineet.

 • Lakipalveluita koskevista valituksista joka kolmas aiheellinen

  22.10.2015 Kuningaskuluttaja

  Kuluttajaoikeusneuvoja: Markkinoinnissa parantamisen varaa.

  Lakimiehen tai asianajajan palveluiden ostaminen on vaikeaa. Tavallinen ihminen ei usein tiedä mitä tarkalleen on ostamassa ja millä hinnalla. Valituksia lakipalveluiden tyytymättömiltä asiakkailta tulee eri instansseihin yhteensä useita satoja vuosittain. Niistä noin kolmasosa johtaa toimenpiteisiin.

 • Erikoisia lakeja maailmalta

  13.10.2015 Docventures

  Docventures kokosi lakeja, joissa ei tunnu olevan järkeä.

  Laki on valtion suvereenin viranomaisen, tavallisesti kansallisen parlamentin, antama velvoittava säädös. Mutta joskus lain, säädösten tai asetusten tavoite jää hämäräksi. Docventures listasi maailman erikoisimpia lakeja.

 • Lakipalveluiden vertailu venyttää pinnaa ja vie aikaa

  07.10.2015 Kuningaskuluttaja

  Miksi avoin kilpailu on lakialalla niin vaikeaa?

  Miksi avoin kilpailu on lakialalla niin vaikeaa?

 • Näin saat sopuisankin kuolinpesän asiat solmuun

  05.10.2015 Kuningaskuluttaja

  Oikein laadittu perukirja voi pelastaa sukuriidalta

  Useimmista meistä tulee jossain vaiheessa kuolinpesän osakas eli perikunnan jäsen. Huonosti selvitetty kuolinpesä voi kylvää kalliin riidan siemenet sopuisaankin sukuun. Nämä ovat perinnönjaon seitsemän yleisintä virhettä.

 • Lääkärin vartissa voi olla potilaan koko elämä

  12.06.2015 Akuutti

  Hoitoon ja kohteluun kohdistuva tyytymättömyys.

  Terveyskeskusten vastaanotoilla, poliklinikkojen toimenpidehuoneissa, teho-osastojen piuhameressä, vuodeosastoilla ja vanhainkodeissa eletään elämän käännekohtia – iloisia, surullisia, pelottavia ja hämmentäviä. Päässä pyörivät kysymykset hyökyvät päälle, lääkärien ja hoitajien sanat hiljenevät tunnekuohun alle. On pieniä lapsia vanhempiensa sylissä, vanhuksia lastensa saattelemina, tyttöjä ja poikia murrosiän muutoksissa, esikoistaan odottavia pariskuntia, elämänsä parasta aikaa eläviä eläkeläisiä… Ja heidän koko elämänsä voi mullistua juuri sillä hetkellä. Lääkärille 15 minuuttia kestävä potilastapaaminen on luultavasti vartti työpäivän lomassa. Potilaalle tuo sama hetki voi olla koko elämä.

 • Pyövelit tappoivat Suomessa tuhansia - millaisia ihmisiä kuoleman tuojat olivat?

  16.03.2015 Kulttuuri

  Pyöveleitä toimi Suomessa noin 500 vuoden ajan. Työ ihmisten tappajana ei ollut helppoa. Historian kirjoista löytyy yllättävän paljon tietoa kuoleman tuojien elämästä. Tällaista oli pyövelin elämä 1600-luvun Suomessa.

 • Firma: John Grishamin menestysromaani saa jatkoa tv-sarjassa

  05.02.2015 Yle TV2

  Jännitysdraama Kakkosella perjantaisin kaksi jaksoa kerralla klo 22. Kaikki osat katsottavana Areenassa alkamispäivänä 6.2.

 • Tiesitkö tämän: Pankkitunnukset pitää salakirjoittaa, jos niitä säilyttää kotona!

  25.09.2014 Kuningaskuluttaja

  Luottokortin tai muun maksuvälineen päätyminen voron haltuun voi poikia ison laskun rikoksen uhrille, jos hän itse on tunaroinut pahasti. Nettimaailmassa luottokortin käyttö on kuluttajalle melko turvallista, mutta tosielämässä piilee arvaamattomiakin vaaroja.

 • Oikeuden toiminta ja lainsäädäntö

  24.06.2013 Abitreenit

  Oikeuden toiminta ja lainsäädäntö

  Perustuslain mukaan valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Kansanvaltaan kuuluu oikeus vaikuttaa yhteisten päätösten tekemiseen. Yksilöllä on tiettyjä perusoikeuksia, jotka perustuslaki turvaa. Oikeuslaitoksen tarkoitus on antaa oikeusturvaa, joka kuuluu ihmisen perusoikeuksiin. Tuomioistuimet ratkaisevat, mikä yksittäisessä asiassa on oikein. Rikoslaki määrittelee, millaiset teot ovat rangaistavia