Hyppää pääsisältöön

beduiinit

 • Analyysi: Egyptin synkkä päivä

  24.11.2017 Yle Uutiset

  Siinain levottomuudet ovat vain yksi oire Egyptin pinnan alla kytevistä paineista, kirjoittaa Ylen Lähi-idän-kirjeenvaihtaja Aishi Zidan.

 • Suomessa on tukku tuntemattomia löytöretkeilijöitä – Kalm kuvasi ensimmäisenä tieteellisesti Niagaran putoukset

  16.05.2016 Yle Uutiset

  Suomen kuuluisin löytöretkeilijä on Koillisväylän löytäjä Erik Nordenskiöld. Hänen varjoonsa on jäänyt muun muassa Herman Spöring nuorempi joka oli löytämassä Australiaa kapteeni Cookin kanssa.

 • Hotellimajoituksesta pulaa - Qatarin MM-kisaturisteja majoitetaan beduiinitelttoihin?

  22.03.2016 Yle Urheilu

  Jalkapallon vuoden 2022 MM-kisavieraat saattavat päästä aistimaan aitoa paimentolaistunnelmaa, sillä kisajärjestäjät suunnittelevat majoittavansa tuhansia kisaturisteja beduiinitelttoihin.

 • Georg August Wallin matkustaa valeasussa Mekkaan

  22.12.2015 Kulttuuri

  Georg August Wallin rakentaa itselleen valeasun muslimina

  Georg August Wallin (1811-1852), arabisti ja itämaiden kirjallisuuden professori Arabian niemimaan heimojen tapojen ja kielten tutkija. " Kiehtovinta Georg August Wallinissa on ehkä se kuinka täydellisesti hän onnistui rakentamaan itselleen valeasun. Mielenkiintoista on myös se kuinka voimakkaasti hän tunsi kuuluvansa aavikolle beduiinien joukkoon" - professori Markku Löytönen –

 • Tamperelainen ihmisoikeustarkkailija saattoi koululaisia Länsirannalla – "Näimme palestiinalaisten ahdingon"

  08.08.2014 Yle Uutiset

  Tamperelainen Juhani Valkama oli Kirkon Ulkomaanavun ohjelman kautta tarkkailemassa palestiinalaisten arkea Länsirannalla.

 • Ylen kuvausryhmä kahakassa Israelissa

  15.09.2013 Yle Uutiset

  Ylen toimittajan ja kuvaajan kimppuun hyökättiin sunnuntaina nyrkein beduiinikylässä Israelin keskiosissa. Kuvausryhmän tulkki loukkaantui kahakassa ja kuvaaja sai mustelmia.

 • Egypti lähetti lisää joukkoja Siinaille sieppausten takia

  20.05.2013 Yle Uutiset

  Kolme poliisia ja neljä sotilasta siepattiin viime viikolla.

 • Egyptissä siepatut pääsivät vapaaksi

  26.03.2013 Yle Uutiset

  Norjan ulkoministeriön mukaan siepattuna ollut 31-vuotias norjalainen lastenlääkäri on hyvässä kunnossa.

 • Egyptissä siepattiin turisteja

  22.03.2013 Yle Uutiset

  Siinain niemimaa on muuttumassa yhä turvattomammaksi. Islamistien aiheuttaman vaaran lisäksi beduiinit sieppaavat turisteja.

 • Mattopyykin ihanuus - ja etenkin kurjuus

  19.07.2012 Yle Uutiset

  Auringonpaiste ja lämmin kesäsää keräävät ihmiset nauttimaan kesäsäästä matonpesun merkeissä. Pesuhetki saattaa kuitenkin sisältää myös tuskaa ja hikeä, tietää Anne Kotokorpi.

 • Kidnapatut naiset vapaaksi Egyptissä

  19.03.2012 Yle Uutiset

  Siinain niemimaalla Egyptissä sunnuntaina kidnapatut kaksi brasilialaisnaista on vapautettu. Beduiinit kidnappasivat naiset useiksi tunneiksi.

 • Beduiinit sieppasivat kaksi brasilialaisnaista Siinain niemimaalla

  18.03.2012 Yle Uutiset

  Aseistetut miehet ovat siepanneet kaksi brasilialaista turistia Siinain niemimaalla Egyptissä. Kaappaajien uskotaan olevan beduiineja, jotka pyrkivät panttivangeilla painostamaan hallitusta vapauttamaan vangittuja heimoveljiään.

 • Kymmenen käskyä näytteille

  16.12.2011 Yle Uutiset

  New Yorkissa on asetettu ensi kertaa näytteille vanhin löydetty käärö, jolle on kirjoitettu Raamatun vanhan testamentin lait, kymmenen käskyä. Käärö on arvioitu yli 2 000 vuotta vanhaksi.

 • Israel ja Egypti vaihtoivat vankeja

  27.10.2011 Yle Uutiset

  Israel ja Egypti vaihtoivat torstaina vankeja alkuviikolla solmitun sopimuksen mukaisesti. Vakoilusta epäilty Ilan Grapel on päässyt egyptiläisvankilasta, ja Egyptiin on kotiutunut 25 Israelin vankiloissa ollutta.

 • Jemeniläisnaiset osoittivat mieltä polttamalla huntuja

  26.10.2011 Yle Uutiset

  Sadat naiset ovat osoittaneet mieltään Jemenin pääkaupungissa Sanaassa maan kansannousun väkivaltaista tukahduttamista vastaan. Beduiinikulttuurissa vaatteiden polttaminen symboloi avunpyyntöä.

 • 250 loukkaantui jalkapallorähinässä Jordaniassa

  11.12.2010 Yle Uutiset

  Noin 250 ihmistä loukkaantui perjantai-iltana järjestetyssä jalkapallo-ottelussa Jordaniassa, kun kilpailevien joukkueiden kannattajat ottivat yhteen katsomossa. Suurin osa loukkaantumisista sattui raskaan metalliaidan kaatuessa katsojien päälle.

 • Rankkasateet piiskaavat Venezuelaa - kodittomia presidentinpalatsiin

  11.12.2010 Yle Uutiset

  Venezuelassa rankkasateet ovat johtaneet yli 30 ihmisen kuolemaan. Lisäksi yli 100 000 ihmistä on joutunut kodittomaksi. Maan presidentti Hugo Chavez aikoo auttaa kodittomia majoittamalla heitä palatsiinsa; Chavez itse aikoo johtaa maataan teltasta käsin.

 • Joensuulainen verkkokoulu osaksi Israelin koulujärjestelmää

  11.11.2010 Yle Uutiset

  Joensuulainen ENO-verkkokoulu on nostettu viralliseen asemaan Israelin koulujärjestelmässä. Maan opetusministeriön tekemä päätös on enimmäinen laatuaan maailmassa.

 • Marokko toivoo neuvotteluratkaisua Länsi-Saharaan

  18.08.2010 Yle Uutiset

  Marokko toivoo Länsi-Saharan rauhanneuvottelujen uutta avausta YK:n välityksellä. Marokon Helsingin suurlähettilään Mina Tounsin mukaan Marokko toivoo, että YK:n erikoislähettiläs Christopher Ross toisi keskusteluun uusia näkökulmia.

 • Kuusi kuoli salakuljetuskahakassa Egyptissä

  14.08.2010 Yle Uutiset

  Ihmissalakuljettajien ja laittomien siirtolaisten välille puhjenneessa kahakassa on kuollut kuusi ihmistä Egyptin ja Israelin rajan tuntumassa. Yhteenotto alkoi, kun joukko eritrealaisia siirtolaisia yritti paeta salakujettajien kynsistä. Siirtolaiset olivat pyrkimässä Israeliin Siinain autiomaan kautta.

Sivut