Hyppää pääsisältöön

viherhiukkaset

 • 10 käskyä ruokahihhuleille

  09.01.2015 Elämä

  Pyhitä lepopäivä keittiössä nysväämiseen, voisi kuulua ruokauskonnon kolmas käsky. Ruokavaliota voi harjoittaa yhtä tosissaan kuin uskontoa. Tulisieluiset profeetat julistavat blogeissaan: minun oppini on tie pelastukseen. Tässä 10 käskyä keittiöön!

 • Mikä on solu?

  31.01.2013 Oppiminen

  Solut ovat rakennuspalikoita, joista kaikki eliöt muodostuvat. Kaikissa soluissa tapahtuu aineenvaihduntaa, joka mahdollistaa niiden kasvun ja lisääntymisen. Yksisoluisten eliöiden solut ovat hyvin monikykyisiä. Monisoluisissa eliöissä solut taas voivat erikoistua erilaisiin tehtäviin ja muodostaa kudoksia.

 • Fotosynteesi tuottaa sokeria ja happea

  31.01.2013 Oppiminen

  Yhteyttäminen tarkoittaa energian sitomista orgaanisten yhdisteiden sidoksiin. Kasvit sitovat auringon säteilyenergiaa sokeriin. Tätä kutsutaan fotosynteesiksi. Yhteyttämistä on myös kemosynteesi, jossa epäorgaanisten yhdisteiden kemiallista energiaa sidotaan orgaanisiin yhdisteisiin.

 • Johdanto solubiologiaan

  04.09.2007 Oppiminen

  Kaikki eliöt rakentuvat yhdestä tai useammasta solusta. Solut ovat eliöiden rakenteellisia ja toiminnallisia perusyksikköjä. Solun muoto ja toiminnot vaihtelevat suuresti, mutta perusrakenteet löytyvät kaikista soluista, niin kasveilla kuin eläimilläkin.