Hyppää pääsisältöön

elokuvakerhot

 • Docventures on murroksen media

  21.06.2017 Docventures

  Docventures 5 syksyllä 2017.

  Maailma ja jokainen meistä tulevat muuttumaan – enemmän ja nopeammin kuin koskaan aiemmin planeetan ja ihmiskunnan historiassa. Kukaan ei tiedä miten. Docventures 5 on tämän murroskauden tiedonvälittäjä, ajatusten ja keskustelun herättäjä. Syksyn 2017 uusissa dokumenteissa mennään syvälle internetiin, populismiin, oikeusvaltioon, turvallisuuteen, militarisaatioon, aineettoman omaisuuden ja ruuan tulevaisuuteen, seksiin sekä suomalaisuuteen.

 • Perusta oma leffakerho!

  26.08.2015 Docventures

  Perusta Docventures-leffakerho ja merkitse se karttaan!

  Aiotko katsoa Docventures-leffoja isommalla porukalla? Perusta leffakerho ja merkitse se karttaan! Jos sinulla ei ole vielä omaa, voit myös etsiä lähimmän avoimen leffakerhon kartalta.

 • Muistoja Petteristä

  04.10.2014 Kulttuuri

  Elokuvatetatteri Orionin sali täyttyi 30.9.2014.

  Elokuvatetatteri Orionin sali täyttyi 30.9.2014 kun Peter von Baghin ystävät ja työtoverit kokoontuivat muistelemaan lukemattomien tarinoiden aihetta ja niiden kertojaa. Muistojen keräys jatkuu. Lisää omasi.

 • Docventures leffakerhot

  29.08.2014 Docventures

  Leffakerhot, Docventuresin puolimilitantteja etäpesäkkeitä.

  Leffakerhot ovat Docventuresin puolimilitantteja etäpesäkkeitä, jotka kokoontuvat joka keskiviikko katsomaan dokkareita yhdessä. Tsekkaa oman paikkakuntasi kerhopesäke tai perusta omasi! Joka viikko ennen illan elokuvaa Docventuresin leffaklitsusta otetaan videoyhteys yhteen kerhoista.

 • Suomen suurin elokuvakerho tulee taas! Katso enemmän, luule vähemmän

  17.06.2014 Docventures

  Aktivismia, kyseenalaistamista, vaihtoehtoisia selityksiä.

  Aktivismia, kyseenalaistamista, vaihtoehtoisia selityksiä, kohottavia kokemuksia ja tiedon loistavaa valoa tulossa siis entistäkin enemmän Docventuresin tuutista – ensi- ilta Yle-veron tykimmälle vastineelle 3.9.2014, tuneta ineen!

 • Peter von Bagh tuli Oulussa ihan filmihulluksi

  03.11.2011 Elävä arkisto

  Hulluus puhkesi kohtalokkaasti.

  Kun Eedenistä itään -filmin liikuttavassa kohtauksessa käytettiin kallellaan olevaa kameraa, 13-vuotias Peter von Bagh arveli: "Tämä on varmaan elokuvataidetta." Samassa joku pieraisi kuuluvasti taaempana parvella. Ylevyys ja rahvaanomaisuus yhdistyivät upeasti, ja filmihulluus puhkesi kohtalokkaasti.

 • Aki Kaurismäki sanojen tuolla puolen

  19.05.2011 Elävä arkisto

  Kaurismäen haastatteluja kolmelta vuosikymmeneltä.

  "Sanat ovat ihmisten välisen kommunikaation turhaa pintakiiltoa" sanoo Kaurismäki. Niukkasanainen linja elokuvissa pätee myös Suomen kansainvälisesti tunnetuimman ohjaajan julkiseen elämään.

 • Kaurismäki-ilmiö

  11.05.2011 Elävä arkisto

  Suomalaiselokuvan näkyvimmät tulokkaat 1980-luvulla

  Veljekset Aki ja Mika Kaurismäki olivat 1980-luvun suomalaisen elokuvan uudet ja näkyvimmät tulokkaat. Kaurismäkien ohjaamat elokuvat ja niissä esiintyvät ihmiset poikkesivat melkoisesti perinteisestä suomalaisesta elokuvasta.

 • Maanalainen kaitaelokuva

  07.12.2009 Elävä arkisto

  "Maanalainen kaitaelokuva" syntyi 1970-luvun lopussa uuden aallon musiikin innoittamana. Sen näkyvin hahmo oli Pasi "Sleeping" Myllymäki.

 • Donner muistelee Ingmar Bergmania

  03.08.2007 Elävä arkisto

  "Hyvä kuuntelija, mutta ihmisenä kuin krokotiili."

  Jörn Donnerin mukaan Ingmar Bergman oli ohjaajana hyvä kuuntelija, mutta ihmisenä kuin krokotiili.