Hyppää pääsisältöön

taiteilijaelämä

 • Pikku prinssi on nuorten ylistyslaulu naiiviudelle

  04.07.2015 Kulttuuri

  Herttainen esitys nähdään Huopalahden vanhalla asemalla.

  Herttainen esitys nähdään Huopalahden vanhalla asemalla.

 • Antti Nylén: Jokainen taiteilija on marttyyri ja Kristus

  12.03.2015 Kulttuurin välikysymys

  #kulttuurinvälikysymys -hankkeessa kirjailija Antti Nylén sai tunnetun suomalaispoliitikon taidevastauksen, jonka mukaan "taide tekee sielulle hyvää kuten liikunta keholle". Lauseen innoittamana syntyi runomuotoinen essee, jossa hän hyvin poliittisesti epäkorrektisti puolustaa marttyyritaiteilijuutta. "Taiteilijoiden usuttaminen yrittäjyyteen on ristillä riippuvan Kristuksen pilkkaamista: autahan nyt itseäsi!", Nylén kirjoittaa.

 • Aristoteleen kantapää: Kieli ja mieli

  23.09.2014 Kulttuuri

  Miten mielisairaudet vaikuttavat kieleen? Olisiko esimerkiksi Lauri Viita ollut samanlainen kirjailija ilman skitsofreniaa?

 • Kalervo Palsa elää

  22.08.2014 Kulttuuri

  Kittiläläisen taidemaalarin Kalervo Palsan kuolemaa ja seksuaalisuutta kuvaavat rajut ja rivot maalaukset herättivät pahennusta aikanaan. Nyt hyljeksitystä, taidepiirien ulkopuolelta tulevasta Palsasta on tulossa kulttuuri-ilmiö; Palsasta nähdään syksyllä sekä elokuva että näytelmä.

 • Delirium-inspiraation tuotteet näytillä

  28.07.2014 Kulttuuri

  Alkusyksystä 2012 Ivan meni asianmukaisesti suojautuneena haastattelemaan Vantaan suuruutta, Leonardo da Vilhua, eli kuvataiteilija Risto Vilhusta, mutta suojaus osoittautui piankin riittämättömäksi.

 • Olemisen sietämätön keveys

  01.07.2014 Kulttuuri

  Taidemaalari Henry Wuorila-Stenberg tunnetaan armottomasta sekoilusta. Toukokuussa 2013 hän oli kuitenkin kirjoittanut kirjan elämästään ja merkitysten etsimisestä.

 • Otso Kantokorpi: Pitäisikö taiteilijallekin maksaa?

  30.05.2014 Kulttuuri

  Taiteilijalle ei läheskään aina makseta palkkiota näyttelystä. Pahimmillaan taiteilija joutuu jopa maksamaan, jotta saa taidettaan esille. Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Otso Kantokorpi ottaa asiaan kantaa.