Hyppää pääsisältöön

elämäkertaromaanit

 • Jääkiekkoilijan selvä vuosi – "Koen velvollisuudekseni kertoa toipumisesta"

  29.09.2016 Yle Uutiset

  Marko Jantunen haluaa elämäkerrallaan luoda toivoa paranemisesta muille päihdeongelmaisille.

 • Sibeliuksen amerikkalaiset elämänkertojat

  09.12.2014 Klassinen

  V. 1941 New Yorkissa julkaistiin kirja The Story of Sibelius

  Vuonna 1941, keskellä toista maailmansotaa, newyorkilainen kustantaja Henry Holta julkaisi kirjan nimeltä Finlandia: The story of Sibelius. Teos oli ensimmäinen Yhdysvalloissa julkaistu täysimittainen Sibelius-elämäkerta. Kirjan tekijä oli Elliot Arnold (1912-1980), joka toimi tuolloin New York World Telegram -lehden toimittajana.

 • Kestääkö Juice?

  02.10.2014 Kulttuuri

  Juice Leskisen kuolemasta tulee tänä syksynä kuluneeksi kahdeksan vuotta. Samaan aikaan ilmestyy ensimmäinen perusteellinen Leskisestä tehty elämäkerta, nilsiäläisen Antti Heikkisen kirjoittama Risainen elämä. Siispä kysymmekin nyt, millainen on suomalaisten tuntojen kuvaajana ja yhteiskuntakriitikkona tunnetun Juicen kestävyys?

 • Pekka Sauri, mikä on parempaa kuin seksi?

  11.09.2014 Kulttuuri

  Pekka Sauri kirjoitti monivaiheisesta elämästään fiktioromaanin Parempaa kuin seksi . Stradan Marjut Tervola ottaa selville, mikä sitten Saurista on parempaa kuin seksi.

 • Märta Tikkanen: Emma ja Uno - Rakkautta tottakai

  14.10.2010 Elävä arkisto

  Emma ja Uno Stadiuksen uskomattomat elämäntarinat nivoutuvat 1900-luvun alkupuolen mullistuksiin Suomessa ja Euroopassa. Ensimmäinen maailmansota, kansalaissota ja jatkosota Porkkalan luovutuksineen jäävät kuitenkin ihmisten kohtaloitten taustaksi.

 • Erik Wahlström: Kärpäsenkesyttäjä

  30.09.2010 Elävä arkisto

  "Rennosti kuviakaatava romaani"

  Kärpäsenkesyttäjä-romaanillaan Erik Wahlström jatkaa pyhän sorkkimista ja patsaiden kaatamista. Hän on aiemmin julkaissut hauskat ja viisaat kirjat Uno Cygnaeuksesta ja Jumalasta. Nyt kohteena on kansallisrunoilijamme J.L. Runeberg.

 • Raija Oranen, Hannu Raittila ja Mannerheim

  23.09.2010 Elävä arkisto

  Tänä syksynä on ilmestynyt kaksi hyvin erilaista romaania Mannerheimista. Raija Orasen Metsästäjän sydän päättyy 1920-luvun alkuun, kun itsenäinen Suomi on muotoutumassa ensimmäisen maailmansodan jälkimainingeissa. Hannu Raittilan Marsalkka-romaanin vanha Mannerheim elää Sveitsissä kylmän sodan maailmassa.

 • Esa Salminen: Köyhyyden ammattilainen

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Esa Salmisen romaani Köyhyyden ammattilainen kertoo kehitysyhteistyöntekijä Petteri Savion kolmesta vuodesta Sambiassa eteläisessä Afrikassa.

 • Eero Hämeenniemi: Pyhän Calixtuksen lähde

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Esikoisromaanissaan säveltäjänä tunnettu Eero Hämeenniemi on armon, myötätunnon ja rakkauden puolestapuhuja.

 • Raili Mikkanen: Unelmien varjot

  25.03.2009 Elävä arkisto

  Unelmien varjot kirjan päähenkilöinä ovat – oikeat eläneet henkilöt - Alma Sofia ja Jalmari. Tarina alkaa suurlakosta v. 1905 ja päättyy vuoteen 1928.