Hyppää pääsisältöön

luottoluokituslaitokset

 • Eläkerahastot takaavat AAA:n

  15.02.2016 MOT

  Eläkeläiset AAA:n takuumiehinä

  Eläkerahastot ovat kasvaneet parin viimeisen vuosikymmenen aikana ennätyksellisen suuriksi, ja niihin kertyvästä rahamäärästä on muodostunut Suomen muhkein pääomakeskittymä. Toiset haluavat paisuttaa rahastoja entisestään, toiset taas käyttää niitä eläkkeisiin – eli siihen, mihin varat on alun perin tarkoitettukin. Rahastoihin kajoaminen epäilemättä auttaisi köyhyyskuoppaan luisuneita eläkeläisiä, mutta onko Suomen eurokelpoisuus rahastoihin kerrytetyistä pääomista kiinni?

 • Umpikujassa ollaan – vai ollaanko?

  27.02.2012 MOT

  Luottoluokitus on nykyaikaisen markkinatalouden absurdeimpia ilmiöitä. Taloushistoriassa ei liene koskaan aikaisemmin ollut yrityksiä, jotka olisivat epäonnistuneet niin pahasti kuin markkinoita hallitseva luokituskolmikko – ja silti selvinneet kuin koirat veräjästä.

 • Luokattomat luottoluokittajat: käsikirjoitus

  24.02.2012 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Luokattomat luottoluokittajat

  24.02.2012 MOT

  Luottoluokitusyritykset ovat globaalitalouden tärkeimpiä toimijoita. Niillä on suuri osuus maailmantalouden kaaoksen synnyssä.

 • Ydinvoimalaa ostamassa

  26.04.2010 MOT

  TVO, Fortum ja Fennovoima haluaisivat ostaa Suomeen yhteensä kolme uutta ydinvoimalaa. Lobbaus käy kuumana, ja suomalaisten on annettu ymmärtää, että koko maailma on ydinvoimabuumin vallassa.

 • Ydinvoiman hulluilla päivillä

  19.04.2010 MOT

  Suomeen tilataan lähiaikoina yksi tai kaksi uutta ydinreaktoria. Vaihtoehtoja on ainakin seitsemän. Toimittaja Kati Juurus tutustui ydinreaktorikauppojen valikoimaan ja huomasi, että ongelmia riittää: tuotteet ovat niin uusia, ettei missään ole niistä kunnollista käyttökokemusta.

 • Juhana Vartiaisen haastattelu kokonaisuudessaan

  22.12.2008 MOT

  Kansantaloustieteen dosentti Juhana Vartiainen työskentelee tutkimusjohtajana Ruotsin Konjunkturinstitutetissa. Hän keskusteli MOT:n Matti Virtasen kanssa Islannista ja finanssikriisistä maanantaina 24. marraskuuta.

 • Hannes Heimissonin haastattelu kokonaisuudessaan

  22.12.2008 MOT

  The ambassador of Iceland, Hannes Heimisson represents his country in Finland and also the Baltic states and Ukraine. MOT’s Matti Virtanen spoke with him in Helsinki on November 25th, 2008.

 • Islannin kriisi ja Suomi, näytelmä kolmessa näytöksessä

  10.12.2008 MOT

  1. näytös 2005–2006: saapuminen Suomeen. Islantilainen Kaupthing aloittaa toiminnan Suomessa. Islantilaiset sijoittajat hankkivat Suomesta mm. Saunalahden (jonka Elisa ostaa), Finnairin, Kemiran ja Ruukki Groupin osakkeita sekä sijoitusyhtiö Norvestian. Sijoitusyhtiö Samson ostaa ison kiinteistösalkun suomalaisilta eläkeyhtiöiltä.

 • Viikinkien riskiretket II: käsikirjoitus

  10.12.2008 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Myrskyn merkkejä ei huomattu

  08.12.2008 MOT

  Islannin suurlähettiläs Hannes Heimisson muistuttaa tänään nähtävässä MOT:ssä, että luottoluokituslaitokset antoivat islantilaisille pankeille hyviä arvosanoja "loppuun asti".