Hyppää pääsisältöön

turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset

 • Seinäjoen arabikevät meni, mutta missä Shihab, Antti-Jussi ja Henrik ovat nyt ja mitä he ajattelevat dokumentista ja sen teemoista – Docventures selvitti!

  28.05.2019 Docventures

  Päähenkilöt kaipaavat rehellistä ja avointa keskustelua.

  Vuonna 2015 turvapaikanhakijoiden saapuminen yllätti Suomen ja Euroopan. Matti Reinikan ohjaama Seinäjoen arabikevät -dokumentti seuraa tapahtumia Seinäjoelle perustetun vastaanottokeskuksen johtajan, aktiivisen maahanmuuttokriitikon ja Irakista tulleen turvapaikanhakijan näkökulmista. Docventures tavoitti dokumenttielokuvan kolme päähenkilöä ja kuuli heidän mietteitään.

 • Perjantai-dokkari: Miksi en kelpaa Suomelle?

  12.12.2018 Perjantai

  Lukiolainen Hasan sai kielteisen turvapaikkapäätöksen.

  Lukiolainen Hasan sai kielteisen turvapaikkapäätöksen.

 • Docstop: Baher of Finland – Miten todistaa seksuaalisuudestaan, jonka on pelon vuoksi salannut?

  27.11.2018 Yle TV1

  Turvapaikanhakija ja seksuaalivähemmistöä – Suomessa.

  Koskettava ja elämänmakuinen dokumentti kertoo seksuaalivähemmistöihin kuuluvista turvapaikanhakijoista ja pakolaisista Suomessa.

 • Turvapaikanhakijoiden keskukset maksoivat 200 miljoonaa tavoiteltua enemmän

  26.10.2017 MOT

  Moni huippukallis vastaanottokeskus jatkaa

  Suomessa oli enimmillään yli 200 vastaanottokeskusta, joista tällä hetkellä on toiminnassa noin viisikymmentä turvapaikan hakijoiden tulovirran laannuttua. Useita kalliita keskuksia on saanut jatkaa toimintaansa ja monia hyvin halpoja yksiköitä on suljettu.

 • Vastaanottoyksiköiden sekava kulukirjo

  11.10.2016 MOT

  Rakennukset vastaanoton suurin menoerä

  Sisäministeriön kesällä julkistetusta Maahanmuuttoviraston (Migri) tarkastuskertomuksesta eivät helpolla selviä vastaanottokeskusten (vok) vuorokautiset keskikustannukset.

 • Vastaanoton kustannukset laskettiin näin

  10.10.2016 MOT

  Migrin huonojen sopimusten hinta noin 200 miljonaa euroa

  Maahanmuuttoviraston tekemät sopimukset vastaanottokeskuksista aiheuttivat Suomelle vuoden aikana noin 200 miljoonan euron ylimääräiset kulut. Virasto eli Migri asetti alun perin tavoitteekseen hintatason, joka olisi merkinnyt 300 miljoonan euron kuluja. Lasku kohosi puoleen miljardiin.

 • Vastaanottokeskuksiin upposi arvioitua enemmän

  07.10.2016 MOT

  Vokit kävivät Suomelle hyvin kalliiksi.

  Turvapaikanhakijoita varten vuosi sitten syksyllä paniikissa perustetut vastaanottokeskukset maksoivat Suomelle huomattavasti enemmän kuin niiden piti. Keskeinen syy oli se, että maahanmuuttovirasto teki onnettomia sopimuksia.

 • Musiikki ei tunne tullilaitosta – lohtua tutuista sävelmistä

  23.09.2016 Musiikki

  Mitkä laulut kulkevat turvapaikanhakijoiden mukana?

  Kuka on arabimaailman Johnny Cash? Mitä musiikkia soi kurdien hautajaisissa? Toimittaja Satu Järveläinen selvitti, mitkä laulut kulkevat turvapaikanhakijoiden mukana uuteen kulttuuriin.

 • Maa sekaisin pakolaisista: käsikirjoitus

  16.03.2016 MOT

  Maa sekaisin pakolaisista -ohjelman käsikirjoitus

  Lue tästä ohjelman käsikirjoitus

 • Vokki pystyyn päivässä

  14.03.2016 MOT

  Nuorten yrittäjien seikkailu vastaanottobisneksessä.

  Syys-lokakuussa 2015 Suomesta haki turvaa lähes 18 000 ihmistä. Suurin osa heistä saapui maahamme Haaparannan kautta. Maahanmuuttovirasto (Migri) lähetti Torniosta matkaan bussilasteittain turvapaikanhakijoita suuntana ympäripyöreästi etelä.

 • Suomi meni sekaisin turvapaikanhakijoista

  10.03.2016 MOT

  Vastaanottokeskusten karua arkea

  Viime syksynä paniikkitunnelmissa avatuissa vastaanottokeskuksissa on ollut ongelmia, jotka ovat johtaneet poliisille tehtyihin tutkintapyyntöihin, oikaisuvaatimuksiin, muille viranomaisille tehtyihin kanteluihin ja mm. maahanmuuttovirastoon kohdistettuihin miljoonavaateisiin.

 • "Ei kaikki ole rasisteja, he vain pelkäävät" - dokumentti Kirkkonummen vastaanottokeskuksesta

  15.01.2016 Dokumentit

  Ennakkokatselussa Dokumenttiprojekti: Muukalaisia kylässä

  Dokumenttiprojektin elokuva Muukalaisia kylässä seuraa mitä tapahtui kun turvapaikanhakijat saapuivat Kirkkonummelle. "Dokumentissa näytettiin juuri niitä vaikeita asioita, joista on kuitenkin hyvä puhua", arvioi näkemäänsä kyläkauppias Johan Holmström. Dokumenttiprojekti: Muukalaisia kylässä nähdään TV1:ssä maanantaina 18.1. klo 21.30, uusinta lauantaina 23.1. klo 12.35. Katsottavissa myös Yle Areenassa 29.2. asti.