Hyppää pääsisältöön

kuusitiainen

 • Yllätysvieraita, paluumuuttajia ja taviksia livekamerassa - äänestä mikä näistä linnuista on suosikkisi!

  16.04.2019 Luonto

  Äänestä, mikä lintulaudan vieraista on suosikkisi.

  Yle Luonnon livekamera lintukutsuilta on salakuvannut vieraita monta viikkoa. Laudalla on ruokaillut sekä odotettuja vieraita että yllätyskävijöitä. Äänestä linnuista suosikkisi.

 • Kuka lintulaudallani ruokailee: Kuusitiainen

  17.10.2016 Luonto

  Kuusitiainen on yleinen Etelä-Suomessa.

  Kuusitiainen on vieläkin pienempi ja vilkkaampi kuin sinitiainen. Sillä on sinertävänharmaa selkä- ja likaisenvaalea vatsapuoli. Päälaki on musta, posket ja niskalaikku valkoiset.

 • Kuka pöntössäni asuu: Kuusitiainen

  24.08.2016 Miljoona linnunpönttöä

  Helkkyvä, kuuluva ”piitsyy-piitsyy-piitsyy…”.

  Kuusitiainen on vieläkin pienempi ja vilkkaampi kuin sinitiainen. Sillä on sinertävänharmaa selkä- ja likaisenvaalea vatsapuoli. Päälaki on musta, posket ja niskalaikku valkoiset. Laulu on iloisesti helkkyvä, kauas kuuluva ”piitsyy-piitsyy-piitsyy…”.

 • Kesämökillä kannattaa pönttöillä

  23.06.2016 Miljoona linnunpönttöä

  Tällaisia pönttöjä kannattaa ripustaa kesämökille

  Loma on mitä parasta linnunpönttöjen rakennusaikaa. Tässä vinkit siihen millaisia pönttöjä kesämökille kannattaa ripustaa.

 • Tiaiset, monen pihapiirin piristys

  27.09.2012 Oppiminen

  Tiaiset, monen pihapiirin piristys

  Tiaiset tunnetaan terhakkaina varpuslintuina. Varsinkin tali- ja sinitiainen ovat ympäri vuoden monen pihapiirin piristys. Hömö-, kuusi- ja töyhtötiainen puolestaan ovat enemmänkin metsätiaisia.

 • Varpuslinnut 3/8

  01.09.2008 Elävä arkisto

  Yksi yleisempiä lintujamme on laulurastas, se pesii koko maassa ja sen laulu on monelle tuttua melodista viserrystä. Kuuntele laulurastaan lisäksi kuusitiaista, lapinsirkkua, lapinuunilintua, luhtakerttusta, metsäkirvistä, mustaleppälintua, mustavarista, naakkaa ja niittykirvistä.