Hyppää pääsisältöön

pantomiimit

 • Näyttelijä Marc Gassot on taltuttanut esiintymispelon ja lukihäiriön: "Tekstin opettelu on kamalaa, mutta haltuunoton jälkeen sillä voi leikkiä"

  01.02.2019 Yle Uutiset

  Tekstiä enemmän Marc Gassot luottaa kehon kieleen. Ranskassa mimiikkaa opetellut näyttelijä luo tyhjästä kokonaisen sirkuksen.

 • Elävää Bartókia draivilla

  28.10.2016 Klassinen

  Levyarvio

  Esa-Pekka Salosella on kyky saada partituuri soimaan vakuuttavasti ja saada muusikot käyttämään ilmaisuasteikkoaan luontevasti yhteissoinnin kärsimättä. Viimeisin livejulkaisu Signum classicsin Philharmonia orchestra -sarjassa kärsii kaiketi äänityspaikan, Lontoon Royal Festival Hallin vuoksi lämmön ja syvyyden puutteesta; Béla Bartókin ekspressiivisen orkesterimusiikin kuumaveriset, tosissaan heittäytyvät tulkinnat tekevät Salosen ja Philharmonian levystä silti erikoismaininnan arvoisen. Kokonaisuuden kruunaa yhtä tenhoava ja ensiluokkainen näkemys Bartókin Kontrasteista viululle, klarinetille ja pianolle.

 • Russian air guitar world champ first

  29.08.2015 Yle News

  Finland hosted its 20th annual Air Guitar World Championships in Oulu on Friday. A Russian participant won the title for the first time in the competition's history, while the highest rank for a Finnish competitor was tenth place. A monument to the 20-year-old championship is planned for Oulu, funded by individuals and sponsors alike.

 • Miimikot patistelevat kaupunkilaisia käyttämään roskiksia

  02.07.2015 Yle Uutiset

  Teatterimiimikot otetaan avuksi taistelussa kaupunkikeskustan roskaantumista vastaan Jyväskylässä. Suurtapahtumien yhteydessä on perin tavallista, että vieraiden poistuttua jäljelle jää melkoisia jätemääriä. Ylioppilasteatterin miimikot jalkautuvat Jyväskylän Kesän festivaalitapahtumiin ja MM-ralliin opastamaan roskisten käyttöä.

 • Englantilainen joulu – Merry Christmas!

  05.12.2014 Oppiminen

  Englantilaisia jouluperinteitä.

  Englantilaisille tärkeintä joulussa on kiireetön yhdessä vietetty aika. Aattona pistäydytään markkinoilla tai pubissa joulusiiderillä ja joulupäivänä syödään tuhti kalkkuna-ateria. Englannissa joulua on juhlittu vuoden vaihteen tienoilla jo noin tuhat vuotta.

 • Leea Klemola käänsi aivonsa oopperavaihteelle

  23.07.2014 Yle Uutiset

  Klemola on ohjannut aiemmin kaksi Kokkolan oopperakesän teosta, nyt hän astuu ensimmäistä kertaa näyttelijänä oopperalavalle. Näyttelijälle ooppera on haastava tyylilaji hitaan temponsa vuoksi.

 • 11.8. Teeman Elävä arkisto: Inga Sulin 70 vuotta

  21.06.2014 Yle Teema

  Ikinuori Inga Sulin nousi tähdeksi 1960-luvulla.

  Ikinuori Inga Sulin on katsojille tuttu Uudesta päivästä. Seitsemänkymppinen tähti syttyi säteilemään jo 1960-luvulla, jolloin Inga profiloitui hillittynä laulelmatyttönä. Arkisto-ohjelmissa nähdään Ingan yhdennaisenshow vuodelta 1967 sekä musiikki-irvailu Me vasta vallankumoukselliset vuodelta 1971.

 • Maalivahtivalmentajat ajettiin ulos valioliigaottelussa

  14.12.2013 Yle Urheilu

  Southamptonin Toni Jimenez ja Newcastlen Andy Woodman ajettiin ulos loppuhetkien yhteenoton jälkeen.

 • Pantomiimi tuo teatterin kadulle

  27.06.2013 Yle Uutiset

  Kesäkadut pullistelevat erilaisia esiintyjiä. Kolikko helähtää katusoittajan kuppiin, mutta miimikko hätkähdyttää, ehkä jopa ärsyttää. Jos kalkkinaamainen äänetön esiintyjä seuraa ja tulee lähelle, se hirvittää jöröä suomalaista. Pantomiimin ei tarvitse tulla iholle, se voi olla teatteriesitys toisten joukossa. Se tuo teatterin ihmisten luo.

 • Kaveri ja mä – tv-visailu täynnä pantomiimia, nuijia ja näyttelijöitä

  07.12.2012 Elävä arkisto

  ”Kaveri ja mä” oli vuonna 1989 esitetty hyväntuulinen tv-visailu, jossa tunnetut näyttelijät kisasivat toisiaan vastaan hyvien ystäviensä kanssa – ystävä ei tosin saanut olla näyttelijä. Kavereiden kesken testattiin muun muassa, kuinka hyvin toinen tunnetaankaan, miten hyvin aineiden koostumukset ovat hallussa ja kuinka näyttelijät osaavat ilmaista itseään pantomiimissa.

 • Uuden opiskelijan onnea: Katso tursajaiskuvat!

  11.10.2012 Yle Uutiset

  Ammattikorkeakoulu Centrian opiskelijoilla on Keski-Pohjanmaalla pitkä perinne tursajaisten eli uusien opiskelijoiden "kastajaisten" viettämisestä. Tänä vuonna 10.10. opiskelijoilla oli kamera mukanaan Kokkolan kaduilla liikkuessaan. Haalariasujen lisäksi kamera bongasi myös naamiaisasuja.

 • Illusionisti on kunnianosoitus Jacques Tatin taiteelle

  02.09.2011 Yle Uutiset

  Ohjaus: Sylvain Chomet Alkuperäinen nimi: L´illusionniste Alkuperämaa: Iso-Britannia/Ranska 2010 Pääosissa: K-7

 • Miimikko eläytyy koko kehollaan

  13.07.2011 Yle Uutiset

  Miimikoiden parhaimmistoon lukeutuva Guerassim Dichliev rakastui pantomiimiin vahingossa. Parikymmentä vuotta miimikon uralla viihtynyt tähti vierailee Suomessa nyt ensimmäistä kertaa.

 • Miimikko heittäytyy tunteesta toiseen

  13.07.2011 Yle Uutiset
 • Imatran teatterifestivaali syntyy intohimolla

  24.05.2011 Yle Uutiset

  Keskiviikkona alkava Mustan ja Valkoisen teatterifestivaali tuo Imatralle 19 teatteria ympäri maailmaa. Viisipäiväiseksi venyneen festivaalin aikana nähdään yli 30 esitystä.

 • Kulttuuriesityksiä viittomakielellä

  14.04.2011 Elävä arkisto

  Viittomakieli taipuu kulttuurin kieleksikin

  Viittomakieli taipuu myös musiikin ja viihteen maailmaan.

 • Katusoittajat herättävät riitasointujakin

  14.09.2010 Yle Uutiset

  Kaupungin äänimaiseman elävöittäjiä vai sietämätöntä kakofoniaa muutenkin meluisassa ympäristössä? Kaikki katusoittajat eivät ilahduta osaamisellaan, joten musiikkilukiossa opiskelevat pojat tempaisivat Turun kävelykadulla paremman katusoiton puolesta.

 • Jyväskylän Kesä pääsi kävijätavoitteeseensa

  19.07.2010 Yle Uutiset

  Sunnuntaina päättyneen festivaalin kokonaiskävijämäärä oli noin 35 000 kävijää. Lämmin sää verotti katsomäärää eritoten lasten ja perheiden osalta. Festivaali pääsi kuitenkin lipunmyyntitavoitteeseensa, sillä maksullisiin esityksiin osallistui noin 10 000 henkeä.

 • Mr. Slow etsii rakkautta

  04.06.2010 Yle Uutiset

  Sirkus Finlandia kiertää jälleen Suomea. Paikalla ovat perinteiset eläintähdet, trapetsitaiteilijat ja klovnit. Areenalle tupsahtaa myös Mr. Slow joka etsii rakkautta. Pantomiimiesityksen tekee yksi Suomen tunnetuimmista näyttelijöistä, Jyrki Nousiainen.

 • Teatterin huumaa Oulussa

  19.02.2010 Yle Uutiset

  Maanantaina alkavat Kansainväliset lasten- ja nuorten teatteripäivät tarjoavat tänäkin vuonna monipuolisen kattauksen. Mukana on muun muassa pantomiimiteatteria ja kaupunginteattereiden vierailuja.

Sivut