Hyppää pääsisältöön

prosenttitaide

 • Kuvataiteilija Tuula Lehtisen kukkamerimosaiikki lohduttaa ja ilahduttaa sairaalan seinässä Tukholmassa

  20.11.2019 Elämä

  Sairaalaympäristössä Tuula Lehtisen kukat lohduttavat.

  Kuvataiteilija Tuula Lehtisen kuusi kerrosta kattavan kukkameriaiheinen mosaiikkiteos viestii luottamuksellisuutta. Danderydin sairaalan seinään kiinnitettyjen mosaiikkipalasten värit ja paikat määriteltiin tarkkaan etukäteen tietokoneohjelmalla. Tampereelle Finlaysonin Pikkupalatsiin ja uintikeskukseen tehdyt suuret mosaiikkityöt olivat vaativia, mutta mikään muu aikaisempi työ ei ole ollut näin haastava.

 • Suomalaiset haluavat taidetta arkeensa – julkinen taide saa kansalaisten tuen

  05.10.2016 Yle Uutiset

  Julkisissa rakennuksissa taidetta on rahoitettu varaamalla rahaa taiteeseen jo suunnittelussa niin sanotulla prosenttiperiaatteella.

 • Vihapuhe uhkaa myös kulttuuria - #kulttuurinvälikysymys selvitti uhkakuvat

  12.04.2016 Kulttuurin välikysymys

  Mitkä ovat suomalaisen kulttuurin uhkakuvat?

  #kulttuurinvälikysymys lähetti kaikille kansanedustajille ja suurelle joukolle taiteen ammattilaisia kyselyn kulttuurin uhkakuvista. Vastanneiden näkemykset ovat linjassa: julkistalouden alasajo ja vihapuhe ovat kulttuurimme suurimmat uhat. #kulttuurinvälikysymys kysyy taiteilijoilta mitä tapahtuu todella Suomessa vuonna 2016. Hanke huipentuu suoraan lähetykseen Yle Teemalla 14. huhtikuuta. Keskustelua taiteen voimasta, uhista ja mahdollisuuksista.

 • Särmää vai koristelua - Tuula Isohanni kätilöi taidetta rakennushankkeisiin

  30.04.2015 Kulttuuri

  Prosenttiperiaate kiinnostaa jo rakentajiakin

  Parhaimmillaan taide lisää särmää rakennettun ympäristöön, pahimmillaan se on koristelua, sanoo Tuula Isohanni. Hän tietää, mistä puhuu. Yli sata teosta Helsingin Arabianrantaan kätilöinyt Tuula Isohanni on taidekoordinoinnin pioneeri Suomessa. Hän on nähnyt, miten rakennuttajien ja arkkitehtien asenne on muuttunut torjunnasta, oma-aloitteelliseksi toiminnaksi. Nyt Isohanni katsoo Aalto-yliopiston uutta kampusta sillä silmällä.