Hyppää pääsisältöön

digitaalinen kulttuuri

 • "Artistit piirtävät vihkoon asioita, minä teen pöytälaatikkoon pieniä pelejä" – näin syntyy videopeli parissa päivässä

  07.09.2018 Kulttuuricocktail

  Pelien tekemisessä tärkeintä on yhteinen visio.

  Jos pelaaminen on hauskaa, sitä on myös pelien tekeminen. Game jameissa improvisoidaan pelejä lyhyessä ajassa yleensä tiimeissä.

 • Mennään yksille Kielibaariin

  12.04.2018 Kulttuuri

  Kielibaarissa voit virittää keskustelua kielen muuttumisesta

  Kielibaarissa voit virittää keskustelua kielen muuttumisesta

 • Empatia, vuorovaikutustaidot ja digitaalinen maailma

  07.12.2016 Lapset

  Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy?

  Miksi netti estää empatiaa? Miksi empatia on tärkeää? Millä tavoin se kehittyy? Kannattaako lapsen ruutuaikaa rajoittaa?

 • En minä halua olla poptähti!

  03.12.2015 Musiikki

  Laurie Andersonin O Superman oli yllättävä hitti.

  New Yorkin downtownissa oltiin 1980-luvun alussa uuden taiteen äärellä. Nuoret taiteilijat tekivät jotakin, jota myöhemmin tultaisiin kutsumaan performanssi- ja mediataiteeksi. He järjestivät käsitteellisiä taidenäyttelyitä ja outoja konsertteja. He sekoittivat luovasti keskenään kaikkea: musiikkia, kuvataidetta, kirjallisuutta, tanssia, elokuvaa, valokuvaa ja runoutta. Tapahtumat synnyttivät paljon uutta musiikkia ja myös ensimmäisen avantgardistisen hitin: Laurie Andersonin yllättävän menestyksen "O Superman". Atomien laulu -sarjan kuudennen osa on toimittanut Jukka Mikkola.

 • Trollaus on parasta

  18.10.2013 Blogit

  Riidankylväjistä on tullut nettikeskustelujen etujoukkoa. Nettitrollit ja provokaattorit ovat 2010-luvun avainhahmoja. Julkinen keskustelu ei ole koskaan ollut näin kärjekästä. Digitaalinen kulttuuri on asiatonta, myrskyävää, ja impulsiivista. Mikä meidät saa riipimään toistemme hermoja?

 • Unohtakaa Bieber, tulevaisuuden pop-tähdet luodaan virtuaalisesti!

  29.04.2013 Tiede

  Television kykyjenetsintäkisat ovat jo eilistä päivää.

  Television kykyjenetsintäkisat ovat jo eilistä päivää, sillä tulevaisuudessa fanit muokkaavat pop-tähtensä virtuaalimaailmassa juuri sellaisiksi kuin haluavat.

 • Yle v20.2.0. - Kohti digitaalista kulttuuria

  17.12.2010 Blogit

  Kohti digitaalista kulttuuria

  ”Kataisen toisen hallituksen päätöksellä Yleisradio ulkoisti oman toimintansa. Ulkoistamiskilpailutuksen kriteereinä olivat laatu, luotettavuus, innovatiivisuus sekä hinta, hinta ja hinta."