Hyppää pääsisältöön

ekologisuus

 • Laadukkaat klassikkovaatteet ovat kuluttajan ekoteko

  12.10.2017 Tuhkimotarinoita

  Outi Broux kokoaa eri tyylejä klassikkovaatteiden ympärille.

  Pitkäikäisillä laatuvaatteilla ja vaatevaraston rakentamisella yhden päävärin ympärille säästät sekä kukkaroa että ympäristöä. Katso, mitä kaikkea stylisti Outi Broux saa irti klassikkovaatteista ja mustasta väristä!

 • Aika kertoa koko tarina

  01.08.2017 Podcastit

  Intiaanit tullee! - tätä tarinaa ei ole kerrottu aiemmin

  Savunhajuinen joukko tutkijoita ja professoreita saapuu yön pimeydessä kello 4, kuorma- ja linja-autoilla Sollefteåsta, Ruotsista, Haaparannan rajalle. Autoihin on pakattu ryhmä Iriadamant-elämäntapaintiaaneja, sekä koko heidän leirinsä. Oulun läheltä, Sanginjoelta löytyy väliaikainen paikka asettautua.

 • Arkkitehtuurin keinoin voi näyttää paremman tulevaisuuden

  09.05.2017 Kulttuuricocktail

  Arkkitehtikin voi parantaa maailmaa

  Inari Virkkala uskoo, että arkkitehtuurin avulla voidaan suunnitella nykyistä parempi, ekologisempi ja oikeudenmukaisempi maailma.

 • Kansan liike – tulevaisuus alkaa tänään

  04.05.2017 Yle TV1

  Uusi sarja pohtii kestäviä ja turvallisia tapoja liikkua.

  Kansan liike -sarja pohtii kestäviä ja turvallisia tapoja hoitaa päivittäinen liikkuminen nyt ja tulevaisuudessa.

 • Dokumenttiprojekti: Tavarataivas

  21.12.2015 Yle TV1

  Tarina miehestä, joka luopui kaikesta ja sai enemmän.

  Tavarataivas on tarina nuoresta miehestä, joka luopui kaikesta ja sai enemmän.

 • Uusiutuvaa energiaa -sarja etsi ratkaisua maailman energiapulaan

  21.05.2015 Elävä arkisto

  Onko uusiutuva energia ratkaisu energiapulaan?

  Kolmeosainen sarja Uusiutuvaa energiaa (2005) pohti, millä ekologisesti kestävillä vaihtoehdoilla voitaisiin vastata koko maailmaa koskettavaan ilmasto- ja energiaongelmaan. Monissa uusiutuvissa energiamuodoissakin piilee huonot puolensa.

 • Susanna Laine: Tämän opin tyyliviikolla

  26.03.2015 Puoli seitsemän

  Haluatko vastuullisemman vaatekaapin? Tässä 10 kuumaa vinkkiä.

 • Puvustossa - Ekologisuus

  20.03.2015 Puoli seitsemän

  Ei ole sattumaa, mihin vaatteisiin TV:stä tutut juontajat, toimittajat tai näyttelijät pukeutuvat, mutta millä kriteereillä vaatteet valitaan? Kurvaako tyyli ekologisuuden ohi, kun asuvalintoja tehdään? Toimittaja Ida-Liina Huurtela sukelsi Ylen puvustoon ottamaan asiasta selvää! Haastateltavana Yle Designin esimies Satu-Marja Nygren.

 • Anniina Nurmi haluaa tuotetakuun myös vaatteisiin

  20.03.2015 Puoli seitsemän

  Vaatesuunnittelija Annina Nurmi uskoo, että ekologista ja eettistä muotia voi tuottaa kannattavasti. Lue lisää hänen ajatuksistaan vastuullisesta muodista.

 • Susanna Laine: Ei orjatrikoolle!

  19.03.2015 Puoli seitsemän

  Susanna Laine haluaa herättää ihmiset miettimään vaatteidensa alkuperää. PS:n tyyliviikko antaa vinkkejä tähän - ja pohtii tyyliä laajemmin 24.-27.3. Tule mukaan!

 • Tyylikäs ja tiedostava - mahdoton tehtävä?

  10.03.2015 Puoli seitsemän

  Kuinka olla samaan aikaan tyylikäs, mutta tiedostava pukeutuja? Onko normcore jo out ja millainen on naisten alushousujen historia? Entä millaista on kenkäfriikin arki? Tule mukaan Puoli seitsemän Tyyliviikon pyörteisiin 24. - 27.3.!

 • Älä osta mitään -päivänä lompakko saa levätä

  21.11.2014 Elävä arkisto

  Teemapäivä haastaa pohtimaan kulutuspäätöksiä.

  Joka vuosi marraskuun viimeisenä perjantaina Luonto-Liitto kehottaa ihmisiä tarkkailemaan kulutustaan ja siitä aiheutuvia ympäristövaikutuksia, sekä luopumaan ostamisesta edes yhdeksi päiväksi. Päivää kutsutaan yksinkertaisesti Älä osta mitään -päiväksi.

 • Tunnetko pesuaineiden yleisimmät ympäristömerkit?

  02.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Pesuaineiden pakkauksissa vilisee merkkejä, jotka lupaavat parempaa ympäristölle. On ekoenergiaa, kierrätyspahvia ja yritysten omia kampanjoita. Kattavia yleismerkkejä on kuitenkin vain muutama.

 • Albert Barillé teki maailmanhistorian tutuksi koko perheelle

  18.06.2014 Elävä arkisto

  Opettavaisten Olipa kerran -animaatiosarjojen luoja ja ohjaaja, ranskalainen Albert Barillé puhui maailmankatsomuksestaan ja työstään Ylen Huomentelevision haastattelussa. "En ole kovin tyytyväinen siihen maailmaan, jonka me aikuiset jätämme lapsillemme", ohjaaja harmitteli vuonna 1992.

 • Myssyfarmilla kutovat kaikki mummoista isäntään

  22.10.2013 Koti

  Myssyfarmi tekee myssyjä suomenlampaan pehmoisesta lähivillasta. Myssyt ja kaulurit syntyvät myssymummojen käsissä, mutta villaiset kravatit isäntä kutoo itse. 

 • Elämäntapana käsityöt ja kierrätys

  27.09.2013 Vapaa-aika

  Tekstiilimuotoilija Helena Hannulalle käsityöt ovat tapa elää. Hänen perustamassaan yhden naisen yrityksessä INTOA designissa yhdistyvät hänen intohimonsa käsityöt ja kierrätys.

 • Halpatuotantovaatteet ja yksityisautoilu ovat syntistä puuhaa!

  02.09.2013 Elämä

  Olotilan ja Puoli seitsemän kyselivät viime viikolla aikamme suurinta syntiä eli virhettä, josta tulevat sukupolvet vaativat meitä tilille. Näin vastattiin.

 • Erika Works maalaa nahkaan taideteoksia

  02.09.2013 Tyyli

  Nahkamaalari Erika Forsmanin käsissä kierrätysnahka saa uuden elämän. Erika maalaa custom-maalauksia nahkatakeille, -laukuille, -kengille tai mille tahansa käyttöesineelle. Käyttäjän persoonallisuus on tärkein tekijä tilaustöissä, mutta mukana on myös jotain omaa - se on Erika Works.

 • Mistä tulevat sukupolvet meidät tuomitsevat?

  27.08.2013 Elämä

  Miten oma toiminta näyttäytyy tulevien sukupolvien silmin?

  Menneisyyden virheet on helppo tuomita, mutta miten näyttäytyy oma toimintamme tulevien sukupolvien silmin? Puoli seitsemän -ohjelman tulevaisuusviikolla kysytään, mitä sinä pidät tämän ajan suurimpana syntinä.

 • Ekofy-yhteisössä päätetään, onko yritys aidosti vastuullinen

  23.08.2013 Koti

  Elokuun Huili-lehti esittelee uuden Ekofy-nettipalvelu, työkalun, jolla tavallinen kuluttaja voi tarkistaa kuinka vastuullinen yritys on. Yhteisö päättää - siis sinä ja minä.

Sivut