Hyppää pääsisältöön

rentoutusharjoitukset

 • Mitä tehdä, jos yo-kokeessa jäätyy? Ota talteen psykologin vinkit

  30.08.2018 Abitreenit

  Peli ei ole menetetty, vaikka paniikki tulisikin.

  Omaan jännitykseen kannattaa tutustua jo ennen haastavaa tilannetta. Peli ei ole menetetty, vaikka paniikki iskee ylioppilaskirjoituksissa.

 • Testaa kolme rentoutumisharjoitusta

  11.10.2017 Abitreenit

  Rentoutuminen laskee stressitasoa.

  Säännöllinen rentoutuminen laskee stressitasoa ja tekee kirjoituksiin lukemisesta tehokkaampaa. Kuuntele nämä kolme yksinkertaista harjoitusta, jotka voit ottaa osaksi päivittäistä lukurutiiniasi.

 • Puolen minuutin keskittyminen riittää - mielenrauhaa voi treenata

  15.04.2017 Akuutti

  Dunderfelt: Koko kansan psykotreenit

  Jumittavatko ajatuksesi vanhassa, vaikka pitäisi jo suunnata uuteen? Etsitkö rauhaa, mutta haluaisit silti olla energinen? Psykologi Tony Dunderfeltin kehittämä harjoitus auttaa mieltä rentoutumaan. Elämänasenteella on ratkaiseva merkitys siihen, miten me voimme.

 • Rentoutusohjaajan vinkit jouluun: “Iloinen zen ja helpotuksen huokaus”

  23.12.2016 Akuutti

  Rentoutuminen ei tarkoita laiskottelua vaan antaa voimaa.

  Oululaisen Soile Suvannon matka kohti parempaa oloa alkoi viisi vuotta sitten läheisen ihmisen kuoleman jälkeen. Kuten niin usein käy, Suvantokin alkoi kyseenalaistaa tapojaan ja toimiaan vasta rankan kokemuksen jälkeen. Nyt rentoutusohjaajana töitä tekevä nainen katselee elämää hiukan eri näkövinkkelistä ja toivoo ihmisten jouluun rentoa mieltä ja epätäydellisyyden hyväksymistä.

 • Mindfulnessin, rentoutumisen ja positiivisen ajattelun avulla kohti parempaa elämää

  03.05.2016 Oppiminen

  Kohti parempaa elämää

  Tuntuuko siltä, että elämä on yhtä kaaosta? Pinnisteletkö jaksamisen äärirajoilla etkä kuitenkaan ole tyytyväinen itseesi tai tekemisiisi? Muistatko enää, kuka olet ja mistä pidät? Olosuhteiden radikaali muuttaminen on vain harvoin mahdollista, mutta jotain voi kuitenkin tehdä - nimittäin parantaa päänsisäistä oloa!

 • Sielukoulu tehtävä 5: Rentoudu!

  08.02.2016 Marja Hintikka Live

  Rentoutumista voi harjoitella missä vaan.

  Niska jumittaa, jännittää ja väsyttää. Varasta välillä pieni hetki itsellesi ja harjoittele rentoutumista. Voit harjoitella rentoutumista esimerkiksi nukkumaan mennessä, bussissa, junassa tai vaikka jonottaessasi.