Hyppää pääsisältöön

kotoutumiskoulutus

 • Opettajat järjestivät valmistavan opetuksen Zaidille

  12.05.2015 Abitreenit

  Kotouttamiskoulutusta jo lukiossa

  Lukioon valmistavaa (LUVA) koulutusta ei ollut tarjolla vielä silloin, kun irakilainen Zaid Batty tuli Suomeen. Se olisi ollut hänelle juuri sopivaa koulutusta. Sen sijaan neuvokkaat opettajat järjestivät Zaidille räätälöityä opetusta. Nuori mies oppi muutamassa vuodessa suomen kielen ja kirjoitti tänä keväänä ylioppilaaksi.

 • Onnettomuustilanteessa

  01.04.2014 Oppiminen

  Onnettomuustilanteessa

  Tässä osiossa toimitaan onnettomuustilanteessa. Näin toimit, kun tulet onnettomuuspaikalle ja hälytät paikalle ambulanssin. Osioon kuuluvat kirjalliset tehtävät julkaistaan myöhemmin.

 • Suomen kieli: Kahvilassa ja ravintolassa - näin tilaat ruokaa

  01.04.2014 Oppiminen

  Opettele videoiden avulla ravintolassa tilaamista.

  Tässä osiossa asioidaan kahvilassa ja lounasravintolassa. Näin toimit, kun haluat tilata lounaan ruokalistalta ja kun haluat maksaa lounaan.

 • Ruokakaupassa

  01.04.2014 Oppiminen

  Ruokakaupassa

  Tässä osiossa asioidaan ruokakaupassa. Näin toimit, kun menet kauppaan ja teet ostoksia. Osioon kuuluvat kirjalliset tehtävät julkaistaan myöhemmin.

 • Kuntosalilla

  31.03.2014 Oppiminen

  Kuntosalilla

  Tässä osiossa asioidaan kuntosalilla. Näin toimit, kun haluat hankkia kuntosalijäsenyyden ja käyttää kuntosalin palveluja. Osioon kuuluvat kirjalliset tehtävät julkaistaan myöhemmin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.

 • Puhelinoperaattorin liikkeessä

  08.10.2013 Oppiminen

  Puhelinoperaattorin liikkeessä

  Tässä osassa asioidaan puhelinoperaattorin liikkeessä. Näin toimit, kun haluat avata puhelinliittymän ja kun olet kadottanut puhelimen ja haluat vaihtaa sim-kortin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.

 • Pankissa ja vakuutusyhtiössä

  08.10.2013 Oppiminen

  Pankissa ja vakuutusyhtiössä

  Tässä osiossa asioidaan pankissa ja vakuutusyhtiössä. Näin toimit, kun menet pankkiin ja haluat pankkikortin ja kun asioit vakuutusyhtiössä ja tarvitset kotivakuutuksen.

 • Kirjastossa

  08.10.2013 Oppiminen

  Kirjastossa

  Tässä osiossa asioidaan kirjastossa. Näin toimit, kun haluat hankkia kirjastokortin ja käyttää kirjaston tarjoamia muita palveluja. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.

 • Vaatekaupassa

  08.10.2013 Oppiminen

  Vaatekaupassa

  Tässä osiossa asioidaan vaatekaupassa. Näin toimit vaatekaupassa, kun haluat löytää sopivan vaatekoon, sovittaa, kysyä neuvoa, tehdä ostoksia sekä vaihtaa ja palauttaa. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ja ilmauksiin tutustut vaatekaupassa asioinnin eri tilanteissa.

 • Lääkärissä

  08.10.2013 Oppiminen

  Lääkärissä

  Tässä osiossa asioidaan lääkärissä. Näin toimit lääkärissä, kun haluat varata ajan ja mennä lääkärin vastaanotolle. Lääkäri tutkii ja antaa diagnoosin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ilmauksiin tutustut lääkärissä asioinnin eri tilanteissa.