Hyppää pääsisältöön

skeittaus

 • Rakkaus lajiin ja löylyihin: tuloksena maailman suurin skeitattava saunalautta

  16.06.2019 Saunapäivä

  Lautalajien harrastajat kohtaavat skeittilautan saunassa.

  Ammattilumilautailija Roope Tonterilla oli idea, jonka Jaakko Tossavainen teki todeksi. "Odotan, että Saunapäivänä tulee uusia ihmisiä kokeilemaan minkälaiset löylyt meidän saunasta lähtee – sitä on tosi paljon kehuttu", Vuokatin Vesiurheilukeskuksen yrittäjä ja saunaskeittilautan suunnittelija Tossavainen kertoo.

 • Onko Suomen pisin seinä Raahessa? – Skeittaavat kaverukset tekivät tästä seinästä nähtävyyden

  27.03.2018 Egenland

  "Suomen pisin seinä" on vitsi ja rakkaudenosoitus Raahelle.

  “Vanhassa Raahessa on kauniin ja vanhan miljöön lisäksi yksi merkittävä rakennus, joka jää kaikessa hässäkässä aina unholaan… Ei, tämä seinä ei mitattuna ole Suomen pisin seinä, mutta sillä nimellä me sitä kutsumme, sillä seinä on pitkä ja aaltoilee kuin meri.”

 • Venäläiset vapaalla

  15.03.2016 Oppiminen

  Nyt otetaan rennosti!

  Nyt otetaan rennosti! Täällä tapaat skeittareita ja pääset geokätkeilyn alkuun. Miten naapuri rentoutuu ja vieläkö oma datša on ykkönen?

 • Mitä tekemistä Alvar Aallolla on skeittaamisen kanssa?

  30.04.2015 Puoli seitsemän

  Miten Alvar Aalto liittyy skeittaamiseen?

  Alvar Aallon suunnitellessa 1930-luvulla edustushuvila Villa Mairean Satakunnan Noormarkkuun, hän tuskin olisi arvannut, miten se tulisi mahdollisesti vaikuttamaan tulevien vuosikymmenien nuorisokulttuuriin.

 • Tässä on #betonikuvakilpailun voittaja!

  17.12.2014 Kulttuuri

  Vuoden betonikuva on valittu.

  Vuoden betonikuva on valittu. Kuvaajat osoittavat, että arjen harmaassa on sävyjä. Monissa kuvissa betoni muodosti vastuksen, josta vihreys tai huumori murtuu läpi. Betoni kuluu ja rapistuu. Se ilmaisee silloin myös surua tai nostalgiaa. Kouvostoliitto, Tallinnan Linnahall, Helsingin Merihaka, sillat, toimistojen ikkunarivit, purkutalot, graffitit, skeittaus ja betonilaatoitus olivat erityisen suosittuja aiheita.

 • Rullaati rullaati rullalaudalla

  25.07.2013 Elävä arkisto

  1980-luvun lopulla Suomessa skeitattiin jo innokkaasti.

  1980-luvun lopulla Suomessa skeitattiin jo innokkaasti - ja tyylikkäästi.

 • Yksilöllisyys veti nuoria Koomaan

  16.05.2013 Elävä arkisto

  Antti Putkonen aloitti ompeluharrastuksensa footbageista ja pipoista. Vuonna 2002 tuo harrastus oli laajentunut omaksi yritykseksi ja Kooma-vaatemerkiksi.

 • Robinista ja Frontside Olliesta tuli ilmiö

  13.03.2012 Elävä arkisto

  13-vuotias Robin sukelsi teinityttöjen sydämiin.

  13-vuotias Robin sukelsi teinityttöjen sydämiin Frontside Ollie -biisillä. Uuden Musiikin Kilpailun lavalla jo pikkupojasta kartutetun esiintymiskokemuksen varjoon olivat jäädä viisufinalistitkin. Joukko onnekkaita faneja pääsi kuulemaan Robinia akustisesti Puoli seitsemän -ohjelmassa. Samalla Robin kertoili mm. jätskinsyönti- ja lasketteluharrastuksistaan.

 • Rullalautailu haastoi sekä ruumiin että mielen

  08.08.2011 Elävä arkisto

  Suomessa on skeitattu lähes yhtä kauan kuin lajin syntysijoilla Yhdysvalloissakin. 1980-luvulla nuoret toivoivat rullalaudan tunnustamista kulkuvälineeksi polkupyörän tavoin.

 • Skeittauksen SM-kisat

  13.09.2010 Elävä arkisto

  Rullalautailun SM-kilpailut järjestettiin 27. - 28. elokuuta 2010 Helsingin jäähallissa. Seuraavana päivänä areenalla nähtiin kansainvälisiä tähtiä SM-kisojen yhteydessä järjestetyssä Proskate-tapahtumassa.

 • Amerikanskeittari Arto Saari

  30.01.2007 Elävä arkisto

  19-vuotias pohjalaisnuorukainen rullalautaili Kaliforniassa töikseen. Hän oli yksi 2000-luvun alun kansainvälisesti tunnetuimmista suomalaisista.