Hyppää pääsisältöön

kotiteatterit

 • RRR – rakkaudesta ralliin ja radioon - Jussi Lindroosin ralliblogi

  28.07.2016 Yle Uutiset

  Olen Jyväskylän poika. Ralli on raivannut ikuisen tiensä sydämeeni, loppukesän jyväskyläläisestä hengitysilmasta. Meille jyväskyläläisille viime vuosikymmenien pikkupojille ralli on aina ollut jotain suurta ja ihmeellistä. Omaa. Ei sellaista muissa kaupungeissa ole Suomessa ollut.

 • Lapin taksit haluaisivat kuljettaa myös paketteja

  20.06.2016 Yle Uutiset

  Kyse on taksien tarjoamasta tavaroiden kuljetuspalvelusta, jota voitaisiin kokeilla jo alkutalvesta Lapissakin.

 • "Kaupunginteatteri on mun toinen koti" – 40 vuoden näyttelijäura päättymässä Lahdessa

  27.05.2016 Yle Uutiset

  Kun Myrskyluodon Maija -näytelmän vanha Maija hyvästeli näyttämöllä Myrskyluotoa, yleisö ei tiennyt, että samalla näyttelijä Mirja Räty jätti jäähyväisiä pitkäaikaiselle kotiteatterilleen ja yleisölle.

 • Perheellä oli unelmakoti – kahdessa minuutissa se paloi painajaiseksi

  20.07.2015 Yle Uutiset

  Sanna ja Jukka Pakasen perheen koti paloi viime syksynä. Jukka Pakanen loukkaantui etsiessään lapsiaan tulen keskeltä, mutta jäi henkiin. Pian helpotus kuitenkin muuttui ahdistukseksi, kun kahdeksan kuukautta palon jälkeen korjaustyöt eivät ole edenneet. Pakasten mukaan vakuutusyhtiö on jatkuvasti viivästyttänyt talon korjaamista.

 • Äänentoistoon satsataan elämysten vuoksi – "Musiikki kuuluu kuin konsertissa"

  25.02.2015 Yle Uutiset

  Viihde-elektroniikan ystävä joutuu välillä säästämään rahaa, että saa kalliit laitteet ostettua. Harrastajan kokemuksen mukaan laitteiden hinnat voivat vaihdella paljon eri puolilla Eurooppaa.

 • Haluaisitko olohuoneeseesi teatteriesityksen?

  15.01.2015 Yle Uutiset

  Helsingissä alkaa helmikuussa teatterifestivaali, jossa näytökset järjestetään ihmisten kodeissa. Omaa olohuonettaan voi tarjota näyttämöksi kuka tahansa.

 • Mikkeliläiset kaiutinmerkit säilyvät – kotipaikka vaihtuu

  11.12.2014 Yle Uutiset

  Olavi Räsänen Oy on myynyt kaiutintuotantonsa salolaiselle yhtiölle. Kaiutinliiketoiminnan ostanut Audioparts Finland Oy siirtää tuotannon vaiheittain Saloon. Tuotemerkit kuitenkin säilyvät.

 • Äänivalinnat – millä äänilähdöllä, millä kielellä?

  21.11.2014 Yleisradio

  Yle lähettää HD-muotoisilla kanavillaan monikanavaääntä.

  Yle lähettää HD-muotoisilla kanavillaan monikanavaääntä. Monissa Ylen dokumenttiohjelmissa on mahdollisuus kuunnella selostus myös alkuperäiskielellä.

 • Asukas sairaalassa – talosta lähti huonekaluja ja kodintekniikkaa

  26.08.2014 Yle Uutiset

  Nivalan keskustassa sijaitsevasta omakotitalosta on viety muun muassa taulutelevisio ja antiikkihuonekaluja elokuun alkupuolella. Talon omistaja oli tapahtuma-aikana sairaalassa. Poliisi kaipaa vihjeitä teosta tai tavaroiden kaupittelijoista.

 • Orava palaa Lännen paitaan – vastassa tutut "Sotkamon ääliöt"

  20.07.2014 Yle Urheilu

  Aki Orava lähti hakemaan Alajärveltä isompaa roolia ja sai sitä. Sunnuntaina hän saa vastaansa nipun vanhoja joukkuekavereita, joiden kanssa välit ovat ainakin Oravan mukaan kunnossa.

 • Maalaispojasta tuli näyttelijä: "Ravaan satoja metrejä ennen esitystä"

  23.05.2014 Yle Uutiset

  Suur-Miehikkälän kylästä kotoisin olevan Antti Peltolan ensimmäinen vuosi Teatterikorkeakoulussa on ohi. Nyt hän on ensimmäistä kertaa tosipaikassa. Monologi paroni von Münchausenista saa ensi-iltansa kotikylässä.

 • Nuukuutta voi oppia

  02.01.2014 Yle Uutiset

  Parikymppiset Laura ja Sampsa laskevat euronsa tarkkaan. Säästöillä Sampsa hankkii kodin elektroniikkaa ja Laura matkalippuja. Ravintolassa pari käy syömässä vain jos säästäväisempi osapuoli raaskii.

 • Dia on historiaa - mustavalkoinen filmi nostaa päätään

  13.12.2013 Yle Uutiset

  Uusia diaprojektoreita ei enää tehdä. Vaihtoehtona on vanhojen diakuvien skannaus sähköiseksi tiedostoksi..

 • Ylen tv-ohjelmiin vihdoin myös monikanavaääni

  04.10.2013 Yle Uutiset

  Ylen päätös nopeuttaa teräväpiirto- eli HD-jakeluun siirtymistä tuo tv:n katseluun myös entistä paremman äänenlaadun eli 5.1-äänen. Tämän ns. tilaäänen ansiosta esimerkiksi musiikkiohjelmien kuuntelukokemus paranee, jos käytössä on kuusi kaiutinta käsittävä kotiteatterijärjestelmä.

 • Singlet ja LP:t tulevat latauskoodin kera - CD poistuu

  02.06.2013 Yle Uutiset

  LP-levyt alkoivat hävitä kauppojen hyllyiltä 80-luvulla ja markkinat valtasi CD-levy. 2010-luvulla levymarkkinat kulkevat päinvastaiseen suuntaan, kun vinyyli tekee paluuta ja CD-levyjen markkinaosuus pienenee. Tämän päivän vinyyli sisältää myös latauskoodin, jolla levyn saa digitaalisessa muodossa.

 • Helsinkiin puuhataan yhteisöllistä elokuvateatteria

  26.02.2013 Yle Uutiset

  Suomen ensimmäinen yhteisörahoitteinen elokuvateatterihanke on käynnistynyt lupaavasti Töölössä. Kulttuuriyhdistys AXA ry puhaltaa henkeä vanhaan korttelikinoon, joka toimi Töölössä 30-80-luvuilla. Yhdistyksen perustajat uskovat, että yhteisölliselle elokuvataetterille on nyt tilausta.

 • Lahtelaiset istuivat elokuvissa ennätysmäärin

  03.01.2013 Yle Uutiset

  Finnkinon yleisömäärät kohosivat viime vuonna Lahdessa ennätyslukemiin. Vuoden katsotuin oli uusi James Bond -elokuva.

 • Kierrätys selätti ökyilyn

  10.08.2012 Yle Uutiset

  Sisustusinto tuntuu tulleen Suomeen jäädäkseen. Koteja ehostetaan nyt entistä enemmän kierrättäen ja tuunaten.

 • Kamera nappaa äänivuodon

  10.06.2012 Yle Uutiset

  Tämän päivän sisustus suosii kovia pintoja ja vähäisiä tekstiilejä. Huoneen akustiikan kannalta kannattaa kuitenkin suosia paksuja mattoja ja raskaita verhoja. Sekaisesta kirjahyllystäkään ei ole haittaa. Akustiikkakameralla napataan helposti kuva siitä, missä ääni vuotaa.

 • Tosihifistin 7 rahanarvoista vinkkiä kotiteatterin rakentajalle

  08.06.2012 Kuningaskuluttaja

  Petri Teittinen on henkeen ja vereen elokuvamies. Hän asuu yhdessä Suomen komeimmista hifikodeista, josta löytyy muun muassa kolme elokuvateatteria ja huikea yli 10 000 elokuvan leffakokoelma.

Sivut