Hyppää pääsisältöön

klovneria (sirkus (taidelajit))

 • Babylon päästää klovnit valtaan – Red Nose Companyn uutuus on omakohtainen ja pistävä puheenvuoro vallasta

  08.11.2018 Kulttuuri

  Klovni on Miss Suomi, Madonna ja Katariina Suuri.

  Red Nose Companyn Babylon on kertomus vallasta, nähtynä kahden klovnin näkökulmasta. Esitys on ilottelevan feministinen, kekseliäs ja julmetun hauska.

 • “Parhaat näyttelijät ovat aina hyviä ihmisiä” – Jouko Turkan koulima Katja Kiuru pakeni maailmalle ja huomasi tulleensa syrjäytetyksi kotimaassa

  02.11.2018 Kulttuuricocktail

  Näyttelijä Katja Kiuru on työstä syrjäytetty.

  Nuori Katja Kiuru onnistui kaikessa. Hän pääsi ensi yrittämällä Teatterikorkeakouluun, esiintyi elokuvissa, sai kiinnityksen isoon teatteriin ja oli miljoonayleisön ihailun kohteena Ruusun aika -televisiosarjassa. Samaan aikaan hän tajusi, että ei osannut näytellä. Osallistuminen Jouko Turkan mediaspektaakkeliin ei ollut tuonut ammattitaitoa. Nyt 53-vuotiaana hän elelee valokeilan tavoittamattomissa, ilman töitä, vaikka onkin paljon parempi näyttelijä kuin silloin joskus.

 • Red Nose Companyn Punainen viiva uskoo unelmien voimaan

  01.02.2017 Kulttuuri

  Mike ja Zin kertovat ankaran tarinan ja ovat silti hauskoja.

  Red Nose Companyn Punainen viiva on teatteria politiikasta, ajasta jolloin järjestettiin Suomen ensimmäiset eduskuntavaalit. Karun tarinan äärellä Tuukka Vasama ja Timo Ruuskanen, eli klovnit Mike ja Zin, onnistuvat olemaan paitsi vakavia ja tosissaan, myös höpsöjä ja kevyitä. Punaisen viiva kiertää keväällä pitkin Suomea.

 • Lokki eli kuinka tärvelet elämäsi

  17.11.2015 Kulttuuri

  RedNoseClubin Lokissa vain yhdellä pellellä on punainen nenä

  Klovneriaryhmä RedNoseClub on tarttunut Tšehovin Lokkiin. Nyt pellet ovat riisuneet nenänsä, yhtä lukuun ottamatta. Tämä Lokki on hieman epätasainen, mutta parhaimmillaan se on hauska, murheellinen, viisas, taitava. Täyttä Tšehovia.

 • Klovni ei aina tarvitse punaista nenää

  16.10.2014 Kulttuuri

  Ilmaisussa on työkaluna koko keho.

  Ranskassa asuvan klovnin Jenni Kallon mielestä hyvä klovni on aina jollain tapaa inhimillinen tai herkkä. Muiden sirkusesiintyjien ihastuttaessa ja kauhistuttaessa yleisöä yliluonnollisine temppuineen klovni edustaa kääntöpuolta. Kun sympaattinen hahmo kaatuu ja sitä selvästikin nolottaa, katsoja tunnistaa tilanteen ja saa luvan samaistua.

 • Klovnit Juoksuhaudantiellä

  29.01.2014 Kulttuuri

  Klovniversio Kari Hotakaisen romaanista on hieno!

  Red Nose Companyn klovnien romaanitulkinta Kari Hotakaisen Juoksuhaudantiestä on monitasoinen, herkkä ja mahdottoman hauska.