Hyppää pääsisältöön

ideat

 • Avaruusromua: Mene ulos ja etsi hevosvaunut!

  07.03.2019 Kulttuuri

  Etsi hevosvaunujen ajaja! Miksi? Mihin tämä liittyy?

  Näin neuvottiin nuorta kirjailijanalkua 1800-luvun Pariisissa. Guy De Maupassant kysyi vanhemmalta kirjailijakollegalta neuvoa kirjoittamiseen. Miten minusta tulisi kirjailija? Miten opin kirjoittamaan? Kirjoittamaan niin, että se kiinnostaa lukijoita? Mene ulos. Mene Pariisin kaduille. Etsi hevosvaunujen ajaja, neuvoi vanhempi kirjailija. Miksi? Mihin tämä liittyy? Avaruusromussa uutta suomalaista musiikkia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Avaruusromua: Mistä ideat tulevat?

  21.02.2019 Kulttuuri

  Miten ideoita synnytetään?

  Uusia ideoita syntyy, kun jo olemassa olevat asiat kohtaavat toisensa uudenlaisina yhdistelminä. Se, millaisia nuo uudet yhdistelmät ovat, riippuu meidän kyvystämme hahmottaa asioiden suhteita toisiinsa. Ideoita voi yrittää luoda tietoisesti, mutta parhaita tuloksia syntyy, kun antaa alitajunnan työskennellä. Tällaisia ajatuksia esitti amerikkalainen James Webb Young jo 1940-luvulla. Hänen käsityksensä luovuudesta ja ideoista ovat edelleen kiinnostavia. Onko mikään muuttunut? Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Puutarhan pelastajat – Miten laitetaan piha kuntoon pienelläkin rahalla?

  21.04.2018 Yle TV1

  Brittiläiset puutarhasuunnittelijat laittavat ideansa likoon

  Britannian nimekkäät puutarhasuunnittelijat laittavat uudessa sarjassa ideansa likoon.

 • Johannes Ekholm: Ratkaisu ahdistukseen on kollektiivinen tai sitä ei ole

  24.03.2017 Kirjojen Suomi

  Opittu kuva työn sankarista on vahingollinen ja vaarallinen.

  Emme tarvitse enempää työtä ja pitempiä ansioluetteloita, vaan enemmän ajan haaskausta, tehottomuutta, huolettomuutta ja huolimattomuutta! Enemmän kiusallisia hiljaisuuksia, katkoksia flowhun, jumitusta ja yhteistyöstä kieltäytymistä, kirjoittaa Johannes Ekholm kolumnissaan.

 • Otso Kantokorpi: Haluan enemmän uutisia Sansibarista

  15.02.2017 Kulttuuricocktail

  Keskeneräiset ideat kannattelevat elämää.

  Älkää koskaan hävetkö toteuttamatta jääneitä ideoitanne, sillä juuri keskeneräiset ideat kannattelevat elämää. Tätä mieltä on Yle Radio 1:n Kultakuume-ohjelman kolumnisti Otso Kantokorpi.

 • Tarjoa draamaideaa!

  04.01.2017 Draama

  Onko sinulla draamaidea? Ole yhteydessä meihin!

  Yle Draaman tarjonta on monipuolista: komediaa, rikossarjoja, historiallisia draamoja, verkkosarjoja, podcastejä, radiokuunnelmia ja paljon muuta. Tuotannot toteutetaan joko omatuotantoina tai yhteistyössä eri tuotantoyhtiöiden kanssa. Sarjamuotoisen kerronnan lisäksi Yle Draaman alla on yhteisrahoitteiset elokuvahankkeet: pitkät elokuvat, dokumenttielokuvat, lyhytelokuvat sekä tietysti radiodraama laajoine sisältöineen kuunnelmasta lastenluentaan ja featuresta viihdekuunnelmaan.

 • Suunnittele unelmien peli Pikku Kakkosen sovellukseen!

  02.01.2017 Lapset

  Piirrä tai askartele peli, joka olisi maailman paras!

  Suunnittele unelmiesi peli Pikku Kakkosen sovellukseen! Piirrä tai askartele peli, joka olisi sinun mielestäsi maailman paras.

 • Mitä nopeammin, sitä hitaammin… Avaruusromua 4.12.2016

  01.12.2016 Musiikki

  Sähköbassolla soitettua ambientia ja äänimaisemia

  Mitä nopeammin me kiiruhdamme, sitä hitaammin me etenemme, sanoi kiinalainen 600-luvulla elänyt ajattelija ja zen-runoilija Seng-Tsan. Laotse sanoi, että tie suo mielellään voimansa sille, joka mukautuu tiehen. Juha-Matti Rautiainen kertoo saaneensa tilaisuuden tutkailla hetkeen keskittymisen estetiikkaa. Näin syntyi sähköbassolla soitettua ambientia. Äänimaisemallisissa tunnelmissa ovat myös Simon Goff ja Steve Roach. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Onko sinulla ohjelmaidea?

  25.03.2015 Yleisradio

  Olemme kiinnostuneita uusista ohjelmaideoista.

  Ostamme suomalaisilta tekijöiltä radio- ja televisio-ohjelmia sekä monimediaisia toteutuksia. Olemme aina kiinnostuneita uusista ohjelmaideoista. Lähetä se meille!

 • Selfieillä, itsiöillä ja meitsieillä rakennetaan harkittua minäkuvaa

  07.11.2014 Elävä arkisto

  Älypuhelinten yleistyessä valokuvien määrä internetissä räjähti. Sosiaalisen median palvelut kuten Facebook ja Twitter täyttyivät kuvista, jotka käyttäjä saattoi julkaista heti kuvan otettuaan. Somettajien omakuvat eli selfiet nousivat sen luokan ilmiöksi, että Oxfordin sanakirja nimesi selfien vuoden 2013 sanaksi. Selfieillä voidaan vahvistaa omaa sosiaalista statusta ja parhaimmillaan saada vaikka töitä. Silotelluissa kuvissa ei kuitenkaan kerrota koko totuutta kuvan ottajan elämästä – eikä sosiaalisen ilmiöön ole kaikkien pakko edes osallistua.

 • Ekokeksijä Raimo Flink

  27.07.2010 Elävä arkisto

  Raimo Flinkin mukaan keksijä on tyytymätön ihminen, joka ei hyväksy puutteita, vaan ryhtyy etsimään niihin ratkaisuja.

 • Arjen keksintöjä

  02.01.2007 Elävä arkisto

  Tarinoita siitä, miten ideat syntyvät ja miten ne työstetään keksinnöiksi. Äänessä keksijät ja tutkijat sekä Keksintösäätiön projektipäällikkö.

 • M. A. Numminen kohtaa Eemelin

  08.09.2006 Elävä arkisto

  "Laulaja Numminen, mikä sai teidät... laulamaan?"

  Jyväskylän Kesän 1966 skandaalilaulaja Eemelin puhutettavana. "Laulaja Numminen, mikä sai teidät... laulamaan", haastattelija tiedustelee vilpittömästi.