Hyppää pääsisältöön

jännitys (voima)

 • Jännityksen voi laukaista hengittämällä oikein – seuraa näitä helppoja ohjeita

  17.10.2017 Puoli seitsemän

  Jännittäessä keho on taistelutilassa.

  Kukapa meistä ei joskus kärsisi perhosista vatsassa, hikoavista kämmenistä tai poskille nousevasta punasta. Jännittäminen kertoo siitä, että asia tai tapahtuma on meille tärkeä. Jos jännitys kuitenkin hankaloittaa suoritusta, sen helpottamiseksi on olemassa helppo ja luonnollinen keino – hengittäminen.

 • Outsider: Kilroy oli täällä – Kuka oli Kilroy?

  03.01.2017 Kirjojen Suomi

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1947 teokseen.

  Tutustu Kirjojen Suomen vuoden 1947 teokseen.

 • Selkäpiitä karmivia kauhuääniä

  28.10.2014 Elävä arkisto

  Halloween-tunnelmaa Ylen arkiston kauhutehosteilla

  Halloween-tunnelmaan voi virittyä Ylen arkiston kauhutehosteiden parissa.

 • Merkkituote-ohjelma pui futiksen loistoa ja kurjuutta

  25.06.2014 Elävä arkisto

  Jalkapallosta tuli suurta kansainvälistä viihdettä.

  Jalkapallosta tuli 1990-luvun kuluessa suurta kansainvälistä viihdettä ja myös kulttuuriohjelmien aihe. Futisfani Juha Pekka Pulkkisen Merkkituote-lähetyksissä puhuivat pelin teollistumisesta ja median merkityksestä lajille mm. jalkapallokirjoittaja Simon Kuper, teologi Matti Myllykoski ja mediaprofessori Mikko Lehtonen.

 • Jännitä kuin urheilija

  29.03.2014 Summeri

  Mä olen kisajännittäjä. Milloin pää ei ole tyhjänä, niin jalat eivät toimi tai hengitys salpautuu. Joskus jopa etukäteen jännittää, että jännitän. Ja vaikka kisajännitystä ei voi harjoitella ilman kilpailuja, paljon voi tehdä etukäteen ajattelemalla.

 • Äly sai haastajan tunneälystä

  31.01.2014 Elävä arkisto

  Psykoterapeutti Mikael Saarinen kertoo tunneälystä.

  Se on ollut olemassa niin kauan kuin ihminenkin, mutta nimen se sai vasta 1980-luvulla, kun psykologit kyseenalaistivat tavanomaiset älykkyystestit inhimillisen menestyksen mittarina. Nykyään siitä haetaan apua niin organisaatioiden johtamiseen kuin henkilökohtaiseen kasvuun.

 • Pöö! Nyt kerrotaan kummitusjuttuja

  28.11.2013 Elävä arkisto

  Kauhutarinoita suoraan pimeältä ullakolta.

  Mikä olisikaan sopivampi paikka kummitusjutuille kuin pimeä ullakko? Voi kauhutarinoita päiväsaikaankin kertoilla, jos ovat tarpeeksi pelottavia. Mutta tulevatko selkäpiitä karmivammat tarut lasten vai aikuisten suista?

 • Hamlet 1970

  08.11.2013 Elävä arkisto

  Parikymppisten suomalaisten teatterintekijöiden televisiosovitus tiivisti William Shakespearen klassikkonäytelmän reiluun puoleentoista tuntiin. Filosofian, rakkauden ja vihan teemoista rakentui jännitysnäytelmä.

 • Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta

  06.11.2013 Elämä

  Käsilaukustakin tulee käsittämättömän arvokas, kun sen on omistanut itse Grace Kelly. Maailman suurimmissa huutokauppakamareissa kilpaillaan kiihkeästi näistä ainutlaatuisista arvoesineistä. Mitä erikoista päätyy vasaran alle Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa?

 • Tatuointi on sattuvaa taidetta

  31.10.2013 Elävä arkisto

  Merimiesten jutusta koko kansan iholle.

  Kaikki sen tietävät – tatuoinnin ottaminen sattuu tai on vähintään epämiellyttävän tuntuista. Palkintona on parhaimmillaan itselle tärkeä ja kaunis taideteos. Jos leimaan kuitenkin kyllästyy, on siitä eroon pääseminen ottamista monin verroin kalliimpaa ja kivuliaampaa.

 • Skeittialoittelijan päiväkirja

  14.06.2013 Terveys

  "Jänistin ensimmäistä kertaa ihan kunnolla. Opeteltiin ditsilähtöä. Eihän siitä tullut mitään. Flätillä onnistuin, mutta heti kun piti sama tehdä alamäkeen, otti pelko voiton. Epäröin ja tajuan, että pelko on päässäni."

 • Epistä: missä vihollisenpäivä?

  19.02.2013 Näkökulmat

  "...Kun aikuisten suhteen sopiva arjen satuanti on vähintäänkin rajallista, ja yhteiskunnassa pitää vaan olla yhtä hymyä ja dynaaminen ja proaktiivinen ja ajan hurmassa eteneväinen & syner- ja eleginen, niin kukas ja mikäs antaa aikuisille mahdollisuuden turvallisesti vatvoa niitä muita tunteita kuin hymytunteita & kapitalistinmiellyttämis-tunteita mitä lapset satujen avulla päässään setvivät. Ei paljon kukaan! Kaikki vain usuttaa että ole kunnolla ja hymyile! Entäs jos ei huvita olla kunnolla! Entäs! Kysyn vaan!

 • Aikuiskasvatus-tilanne

  09.02.2013 Näkökulmat

  "Täytyy olla herkkä silmä ja luja ja etevä luonne että osaa tasapainoilla sen välillä, mikä on naapurille liian iso pala haukattavaksi, ja sen, mikä on niin pieni haaste, ettei kasvata naapuria yhtään.. "

 • Pepe ja muut kuvahait videoliigan jäljillä

  25.10.2012 Elävä arkisto

  Jatkoa sarjalle Kuka uskoo haikaraa

  Kuka uskoo haikaraa -sarjasta tuttu Pepe päätyy sattumalta uuteen seikkailuun ollessaan valokuvausleirillä. Tällä kertaa Pepe pääsee videoita laittomasti kopioivan ja levittävän videoliigan jäljille suorittaessaan valokuvauksen kurssitehtäviä. Vyyhteen sotkeutuvat myös muutamat Pepen kaverit sekä kaksi lomailevaa poliisia.

 • Lävistykset kauhistelun aiheesta ihastelun kohteeksi

  14.08.2012 Elävä arkisto

  90-luvun lopulla lävistyksiä vielä kauhisteltiin.

  Lävistykset ja tatuoinnit ovat monille itseilmaisun keino, vaikka 90-luvun lopun ohjelmassa niitä hieman kauhisteltiin ja ne liitettiin lähinnä kasvukipuihin.

 • Musta ilotulitus on Sariolan vanhin säilynyt Susikoski-kuunnelma

  06.06.2012 Elävä arkisto

  Musta ilotulitus on dekkari 1960-luvulta.

  Kirjailija Mauri Sariola ja hänen luomansa rikoskomisario Olavi Susikoski olivat 1960-luvun alun radiokuuntelijoille jännitysviihteen synonyymejä. Musta ilotulitus -kuunnelmassa kuolee rikas konsuli. Onko syyllinen veltto sukulaispoika, epäonnistunut arkkitehtipariskunta vai joku muu?

 • Viimeiset kaanit Arpinaaman jäljillä

  03.01.2012 Elävä arkisto

  Pertsa ja Kilu ensimmäisessä tv-seikkailussa.

  Pertsan ja Kilun ensimmäisessä tv-seikkailussa neuvokkaat pojat perustavat Viimeiset kaanit -salaseuran jäljittämään salaperäistä pankkirosvoa.

 • SM-lätkää: HIFK - Rauman Lukko 1976

  19.10.2009 Elävä arkisto

  Tunnelma on tiivis, kun HIFK ja Rauman Lukko pelaavat pääsystä SM-liigan playoff-otteluihin vuonna 1976. Anssi Kukkonen selostaa.

 • Tanssikoe koettelee myös psyykettä

  07.11.2008 Elävä arkisto

  Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmään haettiin syksyllä 1996 kolmea uutta tanssijaa. Hakijoita oli 148, joista 76 kutsuttiin valintakokeeseen. Yksi heistä oli Harri Kuorelahti.

 • Status Quo vuonna 1974

  04.07.2007 Elävä arkisto

  Status quo on latinankielinen sanonta, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "tila jossa", kuvaannollisesti asioiden vallitsevaa tilaa ja musiikillisesti yhtä maailman suosituimmista brittiläisistä rockyhtyeistä.

Sivut