Hyppää pääsisältöön

työ ja perhe

 • Aino Seppo arjestaan näyttelijäpariskunnan kotona: “Meillä puhutaan kuitenkin aina töistä“

  28.02.2018 Puoli seitsemän

  Aino Sepon ja Esko Salmisen kotona puhutaan näyttelemisestä

  Näyttelijäpariskunta Aino Seppo ja Esko Salminen ovat molemmat tehneet jo pitkän uran parrasvaloissa. Pariskunta elää ja hengittää näyttelemistä myös kotioloissa.

 • Vietätkö onnistuneen vai epäonnistuneen loman?

  21.03.2016 Marja Hintikka Live

  Ennakoi ja ratko lomakriisit etukäteen, neuvoo asiantuntija.

  Loma-aikojen jälkeen pariterapia-vastaanotot täyttyvät. Avioerohakemuksia jätetään eniten tammi- ja elokuussa. Tämä johtuu siitä, että pareilla on aikaa ajatella tilannettaan lomalla. Heillä on aikaa tehdä päätöksiä ja tilata lomakkeet. Heillä on aikaa tehdä suunnitelmia ja miettiä selviytymistään eron jälkeen. Lomakriisit kannattaa kuitenkin ennakoida ja ratkoa etukäteen, neuvoo Väestöliiton Parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen.

 • Miten työ ja perhe yhdistyvät? Joustolla ja tuurilla, kertovat vanhemmat

  14.12.2015 Marja Hintikka Live

  Pikkulapsiperheeseen mahtuu yksi uraohjus kerrallaan.

  Vain yksi uraohjus kerrallaan perheeseen, kiitos! Pikkulapsiperheen tarpeet ja työelämä kykenevät sopuisaan rinnakkaiseloon, jos vanhempien yhteispeli toimii ja kaikki pysyvät terveinä, kertovat vanhemmat työelämäkyselyssämme.

 • Marjan totuus: Kaiken voi saada

  14.12.2015 Marja Hintikka Live

  Kaiken voi saada, mutta työtä ja valintoja se vaatii!

  Mahdottomia aikatauluja, hoitojärjestelyjä, kadonneita talvivaatteita juuri silloin kun pitäisi olla jo palaverissa. Ei sekuntiakaan vapaa-aikaa, minimimäärä yöunta ja sosiaalinen elämä täysin nollassa. Eli ihan sitä itseään, ruuhkavuosia. Sitä on myös Marja Hintikan elämä.

 • New Yorkissa huippu-uraa luova Annabella Daily: "Olen saanut kaiken mitä olen halunnut"

  11.12.2015 Marja Hintikka Live

  Kahden lapsen äiti Annabella Daily tekee uraa New Yorkissa.

  Suomalaissyntyinen Annabella Daily, 37, on asunut New Yorkissa 15 vuotta ja luonut uraa kauneustoimittajana. Nykyään hän on startup-yrittäjä ja kahden alle kaksivuotiaan pojan äiti. Annabellan mielestä huippu-uran ja perheen voi yhdistää – jos ei jää liian pitkäksi aikaa kotiin lasten kanssa ja ottaa vastaan apua.

 • Hän halusi lapsen ja uran

  11.12.2015 Marja Hintikka Live

  Ja miten sitten kävikään?

  Hänellä oli ura. Hän halusi myös lapsen, mutta epäröi kertoa haaveestaan työpaikalla, koska pätkäsopimukset, ylennykset, urasuunnitelmat ja palkkakehitys. Oliko hän mies vai nainen?

 • Mikä on sinulle tärkeää? Tavoittele sitä!

  11.12.2015 Marja Hintikka Live

  Voiko kaiken sittenkin saada työssä ja kotona?

  Kaikenlaista voi saada, mutta ei kaikkea. Kukaan ei voi. Tärkeää työ- ja perhe-elämän yhteensovittamisessa on löytää se, mikä juuri sinulle on tärkeää, kirjoittaa Väestöliiton asiantuntija Anna Kokko.

 • Anni Alatalo: Vanhemmuuden ja työn yhdistäminen vaatii tukiverkkoja

  11.12.2015 Vanhemmuus

  Vanhemmuuden ja työn yhdistäminen vaatii tukiverkkoja.

  Vanhemmuusvapaiden jälkeen pitää sukkuloida työn ja perheen välillä vastuita kannatellen kuin paraskin jonglööri. Se onnistuu vaan jos verkot on heitetty mahdollisimman laajasti veteen ja lapsi viihtyy muidenkin kuin äitinsä hoidossa.

 • Kuinka sovitat yhteen perheen ja työn? Vastaa Marja Hintikka Liven kyselyyn!

  07.12.2015 Marja Hintikka Live

  Missä kulkee raja, että kokee riittävänsä töissä ja kotona?

  Marja Hintikka Livessä puhutaan 14.12. perheen ja työn sovittamisesta yhteen. Emme asettele vastakkain kotiäitiyttä ja uraäitiyttä – koska se on väsynyttä ja kliseistä – vaan puhumme siitä, miten sekä työssä että kotona molemmat vanhemmat voisivat olla läsnä, onnistua ja tuntea riittävänsä. Vastaa kyselyyn. Tuloksia käsitellään suorassa lähetyksessä ensi viikon maanantaina.

 • Jenny Lehtinen: Metatyö räjäyttää äidin pään!

  29.10.2015 Marja Hintikka Live

  Perheiden piilotyö pitää tehdä näkyväksi.

  "Metatyön tunnistaminen yhdeksi erittäin suureksi osaksi vanhempien perustyötä on vaikeaa, koska se hiipii arkeen pikkuhiljaa. Vauvan kanssa varsinaista hoitotyötä on paljon, mutta metatyötä vielä vähän. Lapsen kasvaessa ja sosiaalistuessa myös metatyön määrä kasvaa jatkuvasti teini-ikään asti." Marja Hintikka Liven Jenny Lehtinen kertoo, mitä on metatyö.

 • Kauppiaalle töihin 10-vuotiaana

  11.11.2014 Lupa välittää

  15-vuotias Sonja Vainonen kohtaa 79-vuotiaan Elsa Koiviston, joka kertoo Sonjalle, kuinka voi säilyttää positiivisen asenteen sairauksista huolimatta. He puhuvat Elsan tyttären sairastumisesta ja kuolemasta sekä elämän tarkoituksesta. Katso jakso heidän keskustelustaan ja lue Elsan tarina.