Hyppää pääsisältöön

Kuolemanrajakokemus

 • Hämeenlinnan kaupunginmuseo kerää kummia juttuja – "Museolla on velvollisuus kuunnella ihmisten tarinoita"

  10.04.2018 Yle Uutiset

  Yliluonnolliset kokemukset ja tarinat ovat osa Museo Skogsterin ensi vuoden päänäyttelyä.

 • Avaruusromua: Unta se ei ollut!

  28.03.2018 Kulttuuri

  Kuolemanrajakokemus on kokemus elämän ja kuoleman rajalta.

  Kuolemanrajakokemus on sananmukaisesti kokemus elämän ja kuoleman rajalta. Se on voimakas ja elämyksellinen kokemus. Ainakin sellaisena sen ovat kuvailleet lukuisat kuolemaa lähellä käyneet ihmiset. Kuolemanrajakokemuksia on tutkittu tieteellisesti ja niitä on pyritty selittämään monenlaisilla lääketieteellisillä teorioilla. ”Mikään teorioista ei ole kuitenkaan pystynyt selittämään kuolemanrajakokemusten syntyä”, kirjoittaa Miia Kontro kirjassaan Portilla – suomalaisia kuolemanrajakokemuksia. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Väitöskirjatutkija: ”Kuolemanrajakokemus voi olla myös ilman hengenvaaraa”

  05.03.2018 Yle Uutiset
 • Millaista on kuolla? Avaruusromua 5.4.2015

  03.04.2015 Musiikki

  Mitä meille tapahtuu?

  Mitä meille tapahtuu? Kuolemanrajakokemukset ovat pysyneet ajankohtaisina vuosikymmenestä toiseen. Kuolemaa ja rajakokemuksia tutkitaan jatkuvasti. Kirjassaan Kuolemanrajakokemukset Leo Näreaho pohtii asiaa ja esittelee sekä alan uutta tutkimusta että Raymond A. Moodyn klassista materiaalia 1970-luvun puolivälistä. Aihe on tuttu ja ikuinen. Muinaisilla tiibetiläisillä oli kuolleiden kirjansa, egyptiläiset rakensivat pyramidejaan tuonpuoleista silmällä pitäen ja kävihän Väinämöinenkin Tuonelassa. Avaruusromussa kokemuksia kuolemasta, avaruusromullisen musiikin kera. Toimittajana Jukka Mikkola.

 • Rajakokemus sai ihastumaan Picassoon

  27.01.2012 Yle Uutiset

  Anestesian erikoislääkäri Matti Kiviluodon elämä muuttui vuonna 1999, kun hänen sydämensä pysähtyi. Sen seurauksena Kiviluoto kävi läpi voimakkaan kuolemanrajakokemuksen. Hän oli koomassa tajuttomana 28 vuorokautta hengityskonehoidossa. Vuosien aikana hän on kiertänyt kertomassa ilmiöstä eri puolilla Suomea.