Hyppää pääsisältöön

sopimusehdot

 • Kuinka operaattorin pitää ilmoittaa hinnan korotuksesta?

  08.09.2015 Kuningaskuluttaja

  Elisa ei tiedottanut hinnan muutoksesta oikein.

  Operaattori Elisa-Saunalahti muutti ”alle euron päivät” lisäpalvelunsa maksulliseksi ja kertoi asiasta hyvissä ajoin. Tieto oli kuitenkin kätketty verkkopankkilaskun liitteeseen, nimeltään “Katso laskun kuva ja lisätiedot”. Viranomainen on aiemminkin ojentanut operaattoria samasta aiheesta: Sopimuksen ehtojen muutoksesta täytyy ilmoittaa sellaisella tavalla, että kuluttaja varmasti saa ilmoituksen.

 • Natosta isäntä taloon: käsikirjoitus

  20.04.2015 MOT

  Suomi on vähä vähältä hivuttautunut Naton kainaloon.

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan välijuontoineen.

 • Miksi liittymää ei voi irtisanoa netin itsepalvelussa?

  24.03.2015 Kuningaskuluttaja

  Saunalahden asiakas on pistänyt merkille, että lähes kaikki puheliittymän muutokset ohjataan tekemään Oma Saunalahti -verkkopalvelussa. Palvelussa voi ostaa tai irtisanoa lisäpalveluita. Netissä voi myös helposti päivittää vanhaa tai ostaa uuden liittymän. Liittymän irtisanominen ei kuitenkaan onnistu.

 • Yrittäjän nälkäkuuri: käsikirjoitus

  09.05.2014 MOT

  Lue ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Ketjuissa toimivat yrittäjät yhä ilman lakien suojaa

  08.05.2014 MOT

  Suomessa toimivat franchising-yrittäjät ovat edelleen lainsuojattomassa asemassa. Erilaisissa ketjuissa toimivilla yrittäjillä ei ole omaa edunvalvontaa eikä toimintaa säädellä lailla.

 • Pienyrittäjän kujanjuoksu

  18.11.2011 MOT

  Franchising-yrittäjyyttä pidetään turvallisena tapana ryhtyä yrittäjäksi. Kyse on kahden yrityksen yhteistoiminnasta, jossa emoyrityksellä on testattu ja valmis liiketoimintakonsepti.

 • Emoyhtiön pihdeissä

  07.11.2011 MOT

  Harva hampurilaisia tai pizzaa tilaava, autoa vuokraava tai asuntoa ostava ymmärtää asioivansa franchisingyrittäjän kanssa. Suomessa on kolmisensataa franchising-ketjua. Mm. McDonalds, R-kioski, Kotipizza, Hertz, Avis, Yves Rocher ja Kiinteistömaailma toimivat franchisingperiaattella.