Hyppää pääsisältöön

kotimainen

 • Yle vastaa: Teemme monipuolista yhteistyötä kaupallisen median kanssa

  08.04.2019 Yleisradio

  Yhteistyön tavoitteena on edistää media-alan kehitystä.

  Maaseudun Tulevaisuudessa kirjoitettiin Ylen ja kaupallisen median yhteistyöstä. Uutis- ja ajankohtaistominnan vastaava päätoimittaja Jouko Jokinen vastaa.

 • Kotimaista draamaa pimeän puolelta – Pakanamaan kartta ja paljon muuta nyt Areenassa

  12.10.2017 Blogit

  Areena täyttyy toivedraamoista.

  Areena täyttyy toivedraamoista.

 • Viitta, kävelysauva ja laukku - Avaruusromua 31.1.2016

  28.01.2016 Musiikki

  Pyhiinvaelluksella uuden suomalaisen musiikin parissa.

  Keskiajalla Euroopassa liikkui samankaltaisesti pukeutunutta ja varustautunutta väkeä. Heitä oli parhaimmillaan liikkeellä sadoin tuhansin. He liikkuivat hitaasti: yleensä kävellen tai ratsastaen, joskus myös purjelaivalla. Nämä sinnikkäät matkaajat olivat pyhiinvaeltajia. Pyhiinvaellus oli keskiajan maailmassa mahdollisuus kokea jotakin uutta. Se oli mahdollisuus suureen muutokseen. Se oli tie jonnekin. Pyhiinvaellus on moraalisen tai henkisen merkityksen etsimistä, sanoo suomalainen artisti nimeltä [ówt krì]. Hän puhuu vertauskuvallisesta matkasta, sisäisestä maailmasta ja etsimisestä. Avaruusromussa ollaan ainakin symbolisesti pyhiinvaelluksella tai ristiretkellä uuden suomalaisen musiikin parissa.

 • Eero Aarnion muovihuonekaluista tuli ikoneja

  29.10.2014 Elävä arkisto

  Eero Aarnio kertoo futurististen huonekalujensa synnystä.

  Pallotuoli, sarjakuvamainen Pony-istuin ja Swan-valaisin – sisustusarkkitehti Eero Aarnio kertoo futurististen huonekalujensa synnystä ja tuotannosta.

 • Retrotrendi nosti perinteikkään tapettitehtaan suosioon

  15.10.2014 Elävä arkisto

  Kun lamavuodet nujersivat, kotimaiset tapetinvalmistajat joko katosivat tai myivät toimintansa ulkomaille. Pihlgren ja Ritolan vuonna 1930 perustettu tapettitehdas kuitenkin jatkoi tapettien painamista Toijalassa.

 • Kaunis & rankka elokuva nuorten rajusta pakomatkasta

  09.10.2014 Kulttuuri

  Elokuvaohjaaja J-P Valkeapää esittää He ovat paenneet –elokuvallaan modernin sadun syrjäytyneiden nuorten kohtalosta, jotka pakenevat aikuisten synkkää, raakaa ja väkivaltaista maailmaa. Rohkea elokuva syntyi, kun ohjaaja sai idean kokeilla Grimmin saduista tuttuja tarinallisia täyskäännöksiä. Stradan Joonatan liftaa J-P:n Saabin kyytiin ja hankkii lisätietoja 17.10.2014 ensi-iltaan tulevasta elokuvasta.

 • Ylen yhteistuotantoja palkittiin Tampereen elokuvajuhlilla

  10.03.2014 Yleisradio

  Paratiisin Avaimet pokkasi neljä palkintoa.

  Paratiisin Avaimet pokkasi neljä palkintoa.

 • Tuotteita pestään kotimaisiksi mielikuvien voimalla

  20.03.2012 Kuningaskuluttaja

  Missä maassa tehdäänkään Ahma-pesukoneet, Jenkki-purukumit tai Havun mäntysaippuapalat? Kaupassa tutut tuotenimet herättävät mielikuvan kotimaisuudesta. Näin on, vaikka tavaran valmistus olisi siirtynyt ulkomaille. Kun valmistusmaa jätetään kertomatta ja markkinointi hehkuttaa Suomi-imagolla, voidaan puhua tuotteiden pesusta kotimaisiksi.

 • Ultra Bra suojeli meitä kaikelta

  06.07.2010 Elävä arkisto

  Ultra Bra oli yksi 1990-luvun lopun suosikkibändeistä

  Ultra Brata voidaan pitää yhtenä 1990-luvun loppupuolen merkittävimmistä yhtyeistä kotimaisen pop-musiikin saralla. Sen tunnetuimpia kappaleita on ”Sinä lähdit pois”, joka on yhtyeen menestyneimmän Kroketti-albumin ainoa single-julkaisu.