Hyppää pääsisältöön

terapeutit

 • Terapeutti Tommy Hellsten on aitiopaikalla ihmisyyteen

  11.04.2020 Elämä

  Tommy Hellsten antaa lukijoilleen rakennuspalikoita elämään.

  Kirjailija, terapeutti, teologi ja kouluttaja Tommy Hellsten antaa lukijoilleen ja kuulijoilleen jatkuvasti rakennuspalikoita elämään. Hän käyttää itseään ja omia kokemuksiaan esimerkkeinä opastaessaan muita.

 • Terapiassa käymisestä tuli ylpeydenaihe – mutta vain osalla on voimia taistella omasta hoidostaan

  18.02.2019 Kulttuuricocktail

  Terapiasta puhutaan julkisesti enemmän kuin koskaan.

  Terapiasta puhutaan julkisesti enemmän kuin koskaan. Myös kävijämäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Silti todella moni avun tarvitsijoista on koko hakuprosessin ulkopuolella. Miksi systeemi on tehty niin hankalaksi, että vain osalla on voimia taistella omasta hoidostaan?

 • Inhimillinen tekijä: Kun auttaja uupuu

  28.10.2016 Elämä

  Auttaako asiantuntijan kriisissä oma ammattitaito?

  Kun asiantuntija on itse kriisissä, auttaako oma ammattitaito? Vieraina terapeutti Tommy Hellsten, psykologi Ilona Rauhala sekä lääkäri Erkki Perämäki.

 • Eläimiinsekaantuja Hymyhuulten vastaanotolla

  23.07.2015 Elävä arkisto

  Muutkin asiat menevät sekaisin. Mutta mies onkin savolainen.

  ”Minä olen sekaantunut eläinten suhteen… Kissan… Valkoinen, päässä punaista, sanoo kot-kot”, sydäntä riipivä tunnustus alkaa.

 • Psykokulttuuri kukoistaa länsimaissa

  06.03.2014 Elävä arkisto

  Länsimaista ihmistä piinaavat muun muassa narskut eli narsistit ja läheisriippuvuuden karikot. Tunnelukotkin pitäisi saada auki ja suru on kiteytetty vaihekaavioihin. Onnettomuusuutisten vakiototeamus on, että uhreille on tarjolla kriisiapua. Voimalassa tartutaan psykokulttuurin ilmiöihin ja kysytään hallitseeko aikaamme "psykopapisto", joka kertoo mikä on normaalia ja mikä ei.

 • Ben Furman kyseenalaistaa psykoanalyysin hyödyt

  17.02.2014 Elävä arkisto

  Psykiatri Ben Furman Mirja Pyykön haastattelussa

  Psykiatri Ben Furman on tunnettu arvosteluistaan psykoanalyysia ja pitkiä terapioita kohtaan. Mirja Pyykön haastattelussa hän kertoo kriittisestä suhtautumisestaan Sigmund Freudin kehittämään psykoanalyysiin ja tarjoaa vaihtoehtoisen näkemyksen mielenterveysongelmiin ja niistä paranemiseen. Ohjelmassa kuullaan myös terapiassa käyneiden sekä muulla tavoin selvinneiden kertomuksia.

 • Tyttöjen Talo tarjoaa turvaa ja läsnäoloa

  24.01.2014 Elävä arkisto

  Tyttöjen Talon kivijalka on kaikille avoin toiminta.

  Siinä missä pojat helpommin oireilevat pahaa oloaan ulospäin saattavat tytöt käpertyä itseensä ja oireilla huomaamattomammin. Tutkijoiden mukaan suurin osa nuorisotaloista on suunniteltu poikien tarpeisiin. Tyttöjen Talo syntyi siitä huomiosta, että tytöille tarvitaan omanlaisensa paikka, joka tarjoaa tukea nuoruuteen, kasvuun ja seksuaalisuuteen liittyvissä kysymyksissä.

 • Terapian raunioittamat: käsikirjoitus

  04.11.2013 MOT

  Lue löytyy ohjelman käsikirjoitus haastatteluineen ja toimittajan juontoineen.

 • Kulissien takana kuohuu

  04.11.2013 MOT

  MOT-ohjelmani Terapian raunioittamat kertoo siitä, miten vaikea potilaan on saada apua ja oikeutta, jos virallisen järjestelmän ulkopuolella toimiva hoitaja tai terapeutti rikkoo ammattietiikan rajat. Toistaiseksi mikään taho ei valvo vaihtoehtohoitojen sisältöä.

 • Kun terapeutti rikkoo rajan

  31.10.2013 MOT

  Virallisen terveydenhuoltojärjestelmän ulkopuolella toimii kirjava joukko terapeutteja, konsultteja ja parantajia, jotka saattavat käyttää voimakkaitakin tajuntaan vaikuttavia menetelmiä. Toistaiseksi laki ei säätele vaihtoehtohoitoja.

 • Laamat ja villasiat ovat mainioita terapeutteja

  02.04.2013 Elävä arkisto

  Terapiaeläimet piristävät vammaisten ja vanhusten arkea.

  Vanhusten, lasten ja kehitysvammaisten arkea piristää kummasti, kun vieraaksi saapuu nelijalkainen terapeutti. Terapiaeläimeksi sopii perinteisten kissojen ja koirien lisäksi myös vaikkapa laama tai villasika.

 • Hypnoosin tarjoama oikotie aivoihin oli pitkään salatieteellinen

  25.05.2012 Elävä arkisto

  Myös showmiehet löysivät menetelmän nopeasti

  Tie ihmismielen syvimpiin sopukoihin vie hypnoosin kautta. Mahdollisuus vaikuttaa suoraan toisen ihmisen alitajuntaan on jo pitkään palvellut lääketiedettä ja innoittanut showmiehiä.

 • Keskustelua Norjan tragediasta

  27.07.2011 Elävä arkisto

  Norjan terrori-iskua seuranneina päivinä Suomessa käsiteltiin tapahtumaa niin terapeutin kuin poliisinkin voimin. Uutisissa ohjeistettiin myös asian käsittelyyn lasten kanssa.

 • Masennuksesta kansantauti

  26.04.2011 Elävä arkisto

  2000-luvun keskustelua masennuksesta.

  Vuonna 2020 masennus on maailman toiseksi yleisin työkyvyttömyyden aiheuttaja, ennustaa Maailman terveysjärjestö. Onko masennus vain yksilön sairaus vai onko yhteiskunnassamme asioita, jotka tuottavat masennusta?

 • Voimala: vastalääkettä henkiseen pahoinvointiin

  14.04.2011 Elävä arkisto

  Mitä tehdä kun ahdistus käy liian suureksi? Mistä paljon puhuttu pahoinvointi johtuu? Voimalassa keskustelemassa kirjailija ja terapeutti Tommy Hellsten, traumapsykologi Eija Palosaari ja psykoterapeutti Terhi Vedenkivi.

 • Voimala: Parisuhde

  21.05.2010 Elävä arkisto

  Apua, parisuhde meni taas pieleen! Löytyyko pelastus rakkausvalmennuksesta, terapiasta vai uudesta ihastuksesta?

 • NLP-terapia

  11.05.2010 Elävä arkisto

  Kun ihminen sairastuu, on oikeanlaisilla mielikuvilla ratkaiseva vaikutus hänen tervehtymiseensä, sanovat neurolingvistisen prosessoinnin valmentajat.

 • Jungner Miitta-tädin terapiassa

  09.11.2009 Elävä arkisto

  Ylen toimitusjohtaja Mikael Jungner panee itsensä likoon yhtiön puolesta. Katsos vain, Yleisradio -kappale paljastaa, miten erotumme vaikkapa Maikkarista.

 • Kymenlaakson laulu

  23.04.2008 Elävä arkisto

  Fabian Djupsjö on menestynyt kymenlaaksolainen psykologi, joka käy jatkuvaa henkistä kamppailua juuriensa ja kotiseutunsa kanssa.