Hyppää pääsisältöön

purentakiskot

 • Hampaiden narskuttelu monen ongelma – voi kuluttaa hampaita ja aiheuttaa tulehduksia

  09.01.2019 Yle Uutiset - lyhyet

  Narskuttelua voi ehkäistä hammaslääkärin tekemällä purentakiskolla, jolla suojataan yksittäisiä hampaita: kisko kuluu, mutta hampaat eivät.

 • Hampaiden narskutus, jännityspäänsärky – purentakisko voi helpottaa elämää

  29.04.2016 Yle Uutiset

  Naksuvatko leukanivelesi, eikö suu aukea kunnolla? Asiantuntijan mukaan alle kymmenen prosenttia suomalaisista kärsii vaivoista, joihin apu löytyisi purennan korjaamisesta. Yksi apukeino on purentakisko.

 • Tinnitukseen löytyy apua

  26.01.2015 Akuutti

  Tinnitukseen löytyy jopa useita erilaisia hoitokeinoja.

  Tinnituksen eli korvan soimisen tai huminan syitä on monia. Ohimenevästä tinnituksesta kokemusta on jopa puolella väestöstä ja kroonisesti ongelman kanssa elää jopa puoli miljoonaa suomalaista. Mutta hoitokeinoja tinnitukseen löytyy – jopa useita erilaisia, väittää tinnituksen hoitoon erikoistunut lääkäri Marja Estola.

 • Stressi on salakavala hampaiden kuluttaja

  22.08.2012 Yle Uutiset

  Hyvin hoidettujen hampaiden tae on monipuolinen ruokavalio ja hyvä suuhygienian hoito. Kaikille hampaiden hoito ei ole edelleenkään itsestään selvää ja sen huomaa välittömästi. Hampaat kertovat eletystä elämästä.

 • Stressi kuluttaa opiskelijoiden hampaita

  30.10.2006 Yle Uutiset

  Stressi kuluttaa yhä useamman suomalaisen hampaita. Hampaiden yöllinen narskuttelu on lisääntynyt viime vuosien aikana erityisesti opiskelijoilla, kertoo YLEn TV-uutiset.