Hyppää pääsisältöön

puhelinliittymät

 • Saako operaattori pakottaa ottamaan puhelinliittymään netin?

  20.01.2016 Kuningaskuluttaja

  Puhelinoperaattorit lakkauttavat netittömiä liittymiään.

  Puhelinoperaattorit ovat yksi kerrallaan lakkauttaneet netittömiä liittymiään. Tele Finland pakotti ottamaan puhelimeen vähintään hitaan netin loppuvuonna 2015. Isoista operaattoreista enää Sonera myy liittymää ilman nettiä. Arviolta joka viidennellä suomalaisella ei ole älykännykkää.

 • Kuinka operaattorin pitää ilmoittaa hinnan korotuksesta?

  08.09.2015 Kuningaskuluttaja

  Elisa ei tiedottanut hinnan muutoksesta oikein.

  Operaattori Elisa-Saunalahti muutti ”alle euron päivät” lisäpalvelunsa maksulliseksi ja kertoi asiasta hyvissä ajoin. Tieto oli kuitenkin kätketty verkkopankkilaskun liitteeseen, nimeltään “Katso laskun kuva ja lisätiedot”. Viranomainen on aiemminkin ojentanut operaattoria samasta aiheesta: Sopimuksen ehtojen muutoksesta täytyy ilmoittaa sellaisella tavalla, että kuluttaja varmasti saa ilmoituksen.

 • Vertailimme puhelinliittymät: Yli 25 €/kk on liikaa

  23.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Etsimme parhaat vaihtoehdot mega- ja peruskäyttäjälle.

  Suomalaisten puhelinliittymistä yli puolet on ainakin joskus vaihdettu operaattorilta toiselle. Jos puhelinlasku kipuaa yli 25 euron kuussa, kilpailuttaminen kannattaa. Etsimme parhaat vaihtoehdot matkapuhelimen mega- ja peruskäyttäjälle.

 • Kännykkänetin datakatto täyttyy vaivihkaa

  22.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Kokeilimme, paljonko sisältöä mahtuu 10 gigatavuun.

  Puhelinliittymän ostaja ynnäilee epätoivoisesti montako puhelua puhuu tai tekstiviestiä lähettää kuukauden aikana. Tilanne muuttuu vieläkin kimurantimmaksi, kun kysytään mobiilidatan käytöstä. Kokeilimme, paljonko dataa mahtuu 10 gigatavuun.

 • Määräaikaiset puhelinliittymät katoavat - tilalle tulee muita kytkyjä

  16.04.2015 Kuningaskuluttaja

  Teleoperaattorit sitovat kuluttajia määräaikaisuuksilla

  Ennen määräaikaiset puhelinliittymät aiheuttivat ongelmia. Kuningaskuluttajan operaattorivertailussa selvisi, että uusia puhelinliittymiä ei enää myydä määräaikaisina. Ei kuitenkaan auta herpaantua, vaikka oma liittymä olisi voimassa toistaiseksi. Operaattorit sitovat meitä määräaikaisuuksiin monin muin keinoin.

 • Kaukomaiden roaming-maksuissa valtavia eroja operaattorien välillä

  21.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Operaattorit voivat laskuttaa melkein mitä huvittaa.

  Kaukomaiden roaming-maksut voivat kirpaista. EU:n sisällä ns. verkkovierailumaksut laskivat viime kesänä, mutta kaukomaiden dataliikenteestä operaattorit voivat laskuttaa melkein mitä huvittaa. Erot ovatkin valtavia.

 • Miksi paluumuuttajaa kohdellaan kuin maksuhäiriöistä?

  14.10.2014 Kuningaskuluttaja

  Suomalaisnainen muutti Ruotsiin ja asui siellä kaksi vuotta. Sitten hän palasi Suomeen. Vuoden kuluttua paluusta nainen tilasi Saunalahden mobiililaajakaistan. Saunalahti vaati naiselta 300€ vakuusmaksua, koska tämä oli asunut välillä Ruotsissa. Naista kohdeltiin samalla tavalla kuin maksuhäiriömerkinnän saanutta henkilöä.

 • Kuinka pian lopetettu puhelinnumero voidaan myydä eteenpäin?

  29.08.2014 Kuningaskuluttaja

  Mies hankki uuden puhelinnumeron Tele Finlandilta. Pian hän alkoi saada soittoja tuntemattomista numeroista. Kävi ilmi, että numero oli ollut aiemmin erään yrityksen käytössä. Numeroa ei oltu poistettu myöskään numeropalvelusta, vaan yrityksen yhteystietoina näkyi yhä miehen hankkima puhelinnumero.

 • Saako laskun laittaa perintään ilman karhukirjettä?

  29.04.2014 Kuningaskuluttaja

  Mies oli saanut laskun puhelinliittymästä, mutta lasku unohtui maksaa ajallaan. Liittymän tarjoajalta ei tullutkaan karhukirjettä, vaan postista kolahti suoraan kirje perintätoimistosta. Kuluttajaviraston mukaan laskutkin ulkoistetaan nykyään.

 • Puhelinoperaattorin liikkeessä

  08.10.2013 Oppiminen

  Puhelinoperaattorin liikkeessä

  Tässä osassa asioidaan puhelinoperaattorin liikkeessä. Näin toimit, kun haluat avata puhelinliittymän ja kun olet kadottanut puhelimen ja haluat vaihtaa sim-kortin. Aiheisiin liittyvään sanastoon ja ja ilmauksiin tutustut erilaisissa asiointitilanteissa.