Hyppää pääsisältöön

karma

 • 20-vuotias Alma matkaa vauhdilla maailman musiikkimarkkinoille: "Siistii, että jengi oikeasti haluaa, että mä onnistun"

  28.10.2016 Yle Uutiset

  Suomen kovin pop-vientitoivo tekee uutta musiikkia amerikkalaisten huipputuottajien kanssa ja uskoo, että unelmat voivat toteutua.

 • Kaksi Almaa kohtasi studiossa - Poikelus ja Hätönen tekivät hämyisen kappaleen artisti-Almalle

  15.06.2016 YleX

  YleX:n studiossa kohtasi kaksi Almaa, kun huikean Karma -singlensä julkaissut Alma saapui Poikeluksen ja Hätösen vieraaksi. Varoitus: mielenterveytttä uhkaava urbaani kappale voi aiheuttaa vainoharhoja.

 • Diktaattorin poika Bongbong Marcos kasvattaa suosiotaan – Filippiinien poikkeusvuodet ovat unohtuneet

  25.02.2016 Yle Uutiset

  Filippiiniläiset syöksivät diktaattori Ferdinand Marcosin vallasta 30 vuotta sitten. Päivän muistoksi asevoimien päämajassa avautuu museo, jossa kansa pääsee katsomaan Marcosin julistamien poikkeustilavuosien kidutusta ja kauhuja. Perheen poika Bongbong Marcos on noussut nuorten äänestäjien suosikiksi toukokuun vaaleissa.

 • "Yksi suu vähemmän ruokittavana" - köyhyys johtaa lapsiavioliittoihin Jemenissä

  17.09.2013 Yle Uutiset

  Jotkut jemeniläistytöt kokevat järkyttäviä kohtaloita jouduttuaan lapsena naimisiin. Jemenissä tutkimusta tehnyt Susanne Dahlgren pitää lapsiavioliittojen taustalla osittain köyhyyttä ja osittain tietämättömyyttä. Kansalaisjärjestöt pyrkivät kuitenkin valistamaan lapsiliittojen vaaroista.

 • Mitä mieltä olet Apulannan kappaleesta Poltettu karma?

  24.06.2013 YleX

  YleX Iltapäivä soittaa maanantaista torstaihin joka päivä uuden Rytmibarometrikappaleen. Jokaista kappaletta voi äänestää kello 16 saakka. Perjantaisin viikon suosituin Rytmibarometri julistetaan voittajaksi ja se saa itselleen palkinnoksi soittotakuuta!

 • Nobelin rauhanpalkinnon saajaksi ennätysmäärä ehdokkaita

  04.03.2013 Yle Uutiset

  Monissa veikkauksissa tämän vuoden rauhan-Nobelin saajaksi ennustetaan 15-vuotiasta pakistanilaista koulutyttöä Malala Yousafzaita.

 • Avoin vuoropuhelu ehkäisee kunniaväkivaltaa

  23.01.2013 Yle Uutiset

  - Se ei ole niinkään fyysistä väkivaltaa vaan henkistä eli rajoittamista, seuraamista ja kontrolloimista, kuvailee kunniakulttuurin epäkohtia nuorten maahanmuuttajien kanssa Tampereella työskentelevä asiantuntija. Pirkanmaalla on alkamassa projekti, jossa kartoitetaan ongelmien laajuutta.

 • Halonen: Naiset eivät palaa keittiön nurkkaan

  19.07.2012 Yle Uutiset

  Presidentti Tarja Halonen seuraa tarkasti naisten oikeuksien paranemista muun muassa arabimaissa, mutta korostaa, että kehitys on prosessi, jota pitää vaalia.

 • Sananen – Lottovoittajien maa

  13.06.2012 Yle Uutiset

  Meidän ei tarvitse kiinnostua politiikasta ja maailmantaloudesta. Aikaa ei kannata tuhlata kurssituksiin ja sukulaisiin. Koska meillä on lotto. Se antaa meille miljoonat puhtaana käteen. Ihan kohta.

 • Rohkea nobelisti Jemenistä

  26.10.2011 Yle Uutiset

  Tawakkol Karman voitti Nobelin rauhanpalkinnon ja Jemen sai vihdoin ansaitsemansa huomiota kansainvalisessa mediassa, ainakin hetkeksi, kirjoittaa Ykkösaamun kolumnisti Patsy Nakell.

 • Amnesty: Nobel-palkinto rohkaisee naisten oikeuksien puolustajia

  07.10.2011 Yle Uutiset

  Ihmisoikeusjärjestö Amnesty Internationalin mukaan tämänvuotinen Nobelin rauhanpalkinto on tärkeä tunnustus taistelulle naisten oikeuksien puolesta.

 • Karman omistaa Nobel-palkintonsa arabikevään aktivisteille

  07.10.2011 Yle Uutiset

  Jemeniläinen rauhanpalkittu Tawakkul Karman sanoo omistavansa rauhanpalkintonsa kaikille arabikevään aktivisteille. Jemenin demokratiamielenosoitusten avainhahmoihin kuuluneen Karmanin mukaan palkinto on viesti siitä, että arabidiktatuurien aika on ohi.

 • Krishna-liike Suomessa

  05.07.2010 Elävä arkisto

  Hare, Krishna ja Rama!

  Onnellinen hymy kareilee oranssiin kaapuun verhoutuneen miehen huulilla. Mies on Krishna -liikkeen jäsen ja sitoutunut noudattamaan liikkeen oppia ja elämäntapaa, periaatteita, jotka kieltävät monille välttämättömät nautinnot.

 • Synninpäästö joogalle

  02.10.2009 MOT

  Haluan myös esittää puolustuspuheenvuoron joogalle.

  Maanantaina 5. lokakuuta lähetettävä ohjelmani MOT: Tantrakultin pimeä puoli kertoo romanialaisen MISA-joogakoulun epäillyistä kytköksistä pornoteollisuuteen ja ihmiskauppaan. Syytösten vastapainoksi haluan esittää puolustuspuheenvuoron joogalle.

 • Sharon Stone aiheutti kohun Kiina-lausunnollaan

  29.05.2008 Yle Uutiset

  Amerikkalainen näyttelijä Sharon Stone on aiheuttanut kohun Kiinaa kritisoivalla lausunnollaan. Stonen mukaan maan tuhoisa maanjäristys oli huonoa karmaa, mikä johtuu Kiinan jyrkästä Tiibetin politiikasta.

 • Buddhalainen hakee vapautusta kärsimyksestä

  03.10.2007 Yle Uutiset

  Buddhalaisuus on Kaukoidän pääuskonto, ja sillä on miljoonia harjoittajia myös länsimaissa. Buddhalaisten tarkahkoakaan määrää on kuitenkin mahdoton arvioida, sillä he eivät ole kirjoissa ja kansissa kristillisten kirkkojen tapaan. Yleisimmin esitetty luku on 360 miljoonaa. Oppisuunnat vaihtelevat uskonnollisia rituaaleja painottavista pelkästään mietiskelyyn keskittyviin. Ytimessä ovat intialaisen Siddhartha Gautaman opit jälleensyntymisestä ja valaistumisesta, kunnes kärsimyksen kehä on kiertynyt loppuun.

 • Intian kulttuuri vaikuttanut myös suomen kieleen

  30.09.2005 Yle Uutiset

  Suomalaisten asiantuntijoiden kirjoittama uusi yleisteos esittelee Intian kulttuurin kehitystä aina nykyaikaan saakka. Dosentti Asko Parpolan toimittamassa teoksessa on myös aivan uutta tietoa siitä, miten suomen kieli on saanut arjalaiset lainasanansa.

 • Seksiturismi Aasiassa tärkeä talouden tukipilari

  02.03.2004 Yle Uutiset